מהפכת האנרגיה הירוקה מגיעה גם למגרשי הספורט בבאר שבע?
08.10.25 / 11:30
קול קורא חדש בהיקף עשרות מיליוני שקלים פורסם הבוקר על ידי משרדי האנרגיה, התרבות והספורט והגנת הסביבה – ומזמין רשויות להקים קירויים סולאריים במגרשי הספורט
האם מגרשי הספורט בבאר שבע יזכו להצללה ולהפוך למוקדי אנרגיה מתחדשת? הבוקר (רביעי) פורסם קול קורא רחב היקף מטעם משרדי האנרגיה והתשתיות, התרבות והספורט והגנת הסביבה, המזמין את כלל הרשויות המקומיות בישראל להגיש בקשות לסיוע בהקמת קירויים סולאריים במגרשי ספורט ציבוריים.
המיזם, שעלותו נאמדת בעשרות מיליוני שקלים, נועד להפוך את מגרשי הספורט למוקדי פעילות קהילתית לאורך כל שעות היום ובכל מזג אוויר, תוך ייצור חשמל נקי ושילוב בין קיימות סביבתית לקידום הספורט המקומי. גובה המענקים יעמוד על 300 עד 450 אלף שקלים לכל רשות, בהתאם למצב הסוציו-אקונומי שלה, כאשר המועד האחרון להגשת הבקשות הוא 9 בנובמבר 2025.
לפי ההודעה המשותפת של המשרדים, הקמת מערכות הקירוי הסולאריות צפויה להעניק לרשויות המקומיות יתרונות רבים: צמצום הוצאות האנרגיה, יצירת הצללה בשטחים ציבוריים, הפחתת אי החום העירוני וחיזוק ביטחון האנרגיה המקומי. במקביל, יתווספו אלפי דונמים של שטחי צל ציבוריים ברחבי הארץ – שיאפשרו תוספת של כ-3.3 מיליון שעות פעילות קהילתית וספורטיבית בשנה.
שרת ההגנה על הסביבה, עידית סילמן, מסרה כי "המיזם הוא חיבור בין איכות חיים, קהילה ואנרגיה נקייה", ואילו שר האנרגיה אלי כהן הדגיש כי מדובר בצעד משמעותי להבטחת ביטחון אנרגטי לישראל ולקידום היעדים לשנת 2030. שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הוסיף כי "מגרשי הספורט יהפכו לשמישים לאורך כל שעות היום ובכל מזג אוויר, ותוך כדי ייצרו חשמל ואנרגיה ירוקה – זו מהפכה חברתית וקהילתית של ממש".
אם תחליט העירייה להגיש בקשה, עשויה באר שבע להיות בין הערים הראשונות בישראל שיקימו קירויים סולאריים במגרשי הספורט שלה – ולשמש מודל לערים נוספות בנגב ובארץ כולה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
