השופטת: באר שבע אינה חלק מישראל
24.03.19 / 14:17
דוח נציב תלונות השופטים והדיינים מציג תמונת מצב עגומה לפיה 16% מהתלונות על שופטים נמצאו כמוצדקות. בין התלונות מקרה בו שופטת אמרה למתלונן כי באר שבע אינה חלק ממדינת ישראל
תלונה שנמצאה מוצדקת והוצג בדוח מתעד תיק תעבורה במסגרתו נאשם הסב את תשומת ליבה של השופטת למקרה זהה לשלו (שבסופו הנאשם זוכה).
השופטת בתגובה שאלה "באיזה בית משפט מדובר?" המתלונן השיב לה: "בבאר שבע" בתגובה אמרה השופטת: "באר שבע לא מעניינת אותי" המתלונן ההמום שאל: "באר שבע אינה חלק ממדינת ישראל?" ונענה על ידי השופטת: "בשבילי לא".
תגובת השופטת למקרה כפי שמובאת בדוח, מסבירה כי המתלונן ביקש להציג את המקרה הדומה בשלב מאוחר מדי כאשר הדבר אינו רלוונטי והוסיפה כי: "בכל זאת, תאר המלין את שנקבע בפסק הדין המדובר ואין מדובר בעובדות זהות".
דוח נציב תלונות השופטים והדיינים לשנת 2018 מציג עלייה בכמות התלונות בכלל ובכמות התלונות המוצדקות בפרט, זאת כאשר בשנת 2018 הוגשו 904 תלונות מתוכם 597 היו בגדר סמכות הבירור של הנציב ומתוכם 94 תלונות נמצאו כמוצדקות, בעוד שבשנת 2017 הוגשו 834 תלונות, מתוכם 534 היו בגדר סמכות הבירור של הנציב ומתוכם 60 נמצאו כמוצדקות. כמו כן, נציין כי מרבית ממצאי הדוח הנוכחי הם של הנציב היוצא והמשנה לנשיא בית המשפט העליון בדימוס פרופ' אליעזר ריבלין בשיתוף הנציב המכהן שופט העליון בדימוס ומי שהגיש את הדוח אורי שהם.
בראיון לכאן ב' הנציב שהם מתח ביקורת על התנהלות הנוגעת לסחבת בהליכים ואמר: "בלשון העם, עיכובים ושיהויים במתן החלטות מביאים לי את הסעיף. אני לא מוכן לקבל את זה ששופטים יישבו חודשים ושנים על פסקי דין". והוסיף: "המטרה היא לא לערוף ראשים, אלא לטייב את המערכת ולתת שירות יותר טוב ואת זה אנחנו עושים. אני לא חושב שאם נפרסם על עמוד הקלון את שמו של השופט שנהג בצורה זו או אחרת, זה ייטיב עם המערכת. לדעתי הפרסום צריך להיעשות בלי לנקוב בשמות. צריך לסמוך על כך שהמערכת תטפל".
בין המקרים המוצגים בדוח ניתן למצוא שופט שהגיש אישורי מחלה שהונפקו על ידי אחיו, שופטת שלעגה לאדם מגמגם וכן קאדים מבית הדין השרעי אשר הוציאו אישורים לשאת אישה שנייה ושלישית לגברים נשואים, מהלך הנוגד את החוק בישראל האוסר על פוליגמיה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]