הפיילוט הארצי נוחת בבאר שבע: תחנה חדשה, מג״ב בעיר ומצלמות גוף לסיירים

$(function(){setImageBanner('bbc3fdda-9852-4e05-bd8f-9fc2a727ab40','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

אחרי ביקור השר לביטחון לאומי: העיר מצטרפת ל־4 ערי הפיילוט, מקבלת תוספת שוטרים, הרחבת סמכויות לפקחים ושדרוג טכנולוגי נרחב • במקביל, חברי המועצה ביקשו מרוביק לעשות מאמצים ולשנות כיוון בתקשור לציבור כדי לחזק את תחושת הביטחון

קרדיט - רוביק דנילוביץ' (תוכן גולשים ע"פ סעיף 27א'

בישיבת מועצת העיר האחרונה הפכה הסוגיה הבוערת של ביטחון ותדמית למרכז הדיון — עם חדשות טובות ומעשיות: באר שבע נבחרה להצטרף ל־4 ערי הפיילוט הלאומי של המשרד לביטחון לאומי. המשמעות: תקציבים ומשאבים ייעודיים לחיזוק הביטחון, שילוב טכנולוגיות מתקדמות ושיתוף פעולה הדוק בין העירייה למשטרה.

במסגרת הפיילוט הוחלט על הקמת מרחב משטרתי חדש שייתן מענה לאזור הדרום ויוריד את העומס מתחנת באר שבע. במקביל, תחנת משטרה חדשה מוקמת ליד מפקדת המחוז, ובנוסף סומן מיקום לתחנה נוספת בשכונת רמות–שדרות צה״ל, שתאפשר פריסה נוחה יותר של סיורים בשכונות הצפוניות.

אנחנו נאבקנו להיות חלק מהפיילוט הזה,” אמר ראש העיר, רוביק דנילוביץ'. “ההכרה בבאר שבע כעיר כרך מביאה איתה עוד שוטרים, עוד כלים, ובעיקר נראות וביטחון לתושבים. זה הישג חשוב שמצטרף לעבודה היום־יומית שלנו בשטח.” יחידות מג״ב נוספות צפויות להיכנס לפעולה באזור, והבסיסים שלהן יוקמו בעיר. “הנוכחות של מג״ב בבאר שבע היא מכפיל כוח,” הדגיש, “והיא מהווה חיזוק אמיתי במאבק בפשיעה.”

קרדיט: מג"ב

בני מגרלשווילי, מנהל אגף הביטחון והחירום בעירייה, הציג את הרחבת יחידת השיטור העירוני: “אנחנו מעמידים יחידה משולבת של 80 אנשי אכיפה – שוטרים ופקחים – עם סמכויות נרחבות וחיבור ישיר לסיירות, למוקד הביטחון, למוקד הרואה ולתחנה. מדובר בקפיצת מדרגה אמיתית.” הוא הוסיף כי החקיקה החדשה, שהפכה קבועה, מאפשרת יחס של עד שלושה פקחים לכל שוטר והרחבת סמכויות האכיפה: “זהו חיזוק משפטי ומבצעי שנותן לנו כלים אמיתיים להתמודד עם אתגרי הביטחון בעיר.”

מערך של יותר מ־3,400 מצלמות עירוניות כבר משמש את המוקד הרואה ומשטרת ישראל לזיהוי וסיכול עבירות. רבות מהתפיסות האחרונות נזקפות לזכות המערך הזה. כעת נבחנת אפשרות להוסיף מצלמות גוף לסיירים העירוניים, כדי להגביר את השקיפות והאמון.

הסיירת שלנו על אופנועים מגיעה לכל אירוע תוך 3–5 דקות,” הסביר חבר המועצה, צח ברק והוסיף - “אבל הציבור לא תמיד יודע את זה. צריך להראות את זה, לפרסם את ההצלחות, כדי לשנות את תחושת הביטחון.”

הפער בין נתונים לתחושת הציבור

למרות הירידה שנרשמה בנתוני הפשיעה בשנה האחרונה, כך לפי המשטרה, בדיון במועצה הודגש הפער מול התחושה הציבורית. חברי מועצה טענו כי התדמית של באר שבע נפגעת בעיקר בשל התמקדות של רשתות חברתיות ותקשורת ארצית באירועים חריגים. “העיר עושה עבודה מדהימה — אבל הציבור לא יודע עליה,” אמר אחד החברים. “אנחנו צריכים תקשורת יזומה עם הציבור: עדכונים שבועיים, נתונים שקופים, סרטונים שמראים פעילות. רק כך נוכל לשנות את התודעה.”

קרדיט - עיריית באר שבע

ראש העיר: “אי אפשר להילחם ברשתות, כן אפשר להראות עשייה”

רוביק התייחס בהרחבה לאתגר התדמיתי: “אנחנו חיים בעולם שבו כל אחד הוא איש תקשורת. פוסט אחד קיצוני הופך לכתבה ארצית, ולא תמיד הכותרת משקפת את המציאות. אי אפשר להילחם בזה, אבל כן אפשר להציף את העשייה האדירה שמתבצעת כאן. אנחנו צריכים להראות לתושבים עד כמה אנחנו פועלים בשטח, ואיך נראית ההצלחה מקרוב.”

הוא הדגיש כי לצד האתגרים הארציים — מחסור בכוח אדם במשטרה ובשירותים הציבוריים — באר שבע ממשיכה למשוך השקעות של חברות ויזמים גדולים. “אם חברות משקיעות כאן מאות מיליוני שקלים, זה סימן שהן רואות את הפוטנציאל והביטחון בעיר,” אמר. “אנחנו לא מסירים אחריות, ואנחנו לא אדישים,” סיכם ראש העיר. “ביטחון אישי הוא אחריות המדינה, אבל אנחנו כאן כדי להגדיל ראש, להוסיף כוחות ולתת לתושבים את ההגנה שמגיעה להם.”

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('fe600a34-aba2-428d-aecd-5c2ebc500a6e','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה