מחצבת המכתש בבאר שבע עוברת שיקום ושדרוג!

$(function(){setImageBanner('1a813c2e-32a6-40c7-8118-c71d59a365d0','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

מחצבת המכתש בשכונה ד' באר שבע, ששנים נותרה נטושה, עוברת בימים אלו שיקום ושדרוג משמעותי בסופו יהפוך המקום למוקד תיירות ואטרקציות וכך הוא יראה בסיום התהליך

הדמיה באדיבות ארי ברוק

המכתש העתיק בלב שכונה ד' המשתרע על שטח כולל של כ- 50 דונמים שימש בתקופות שונות החל מהתקופה העותומנית כמחצבה ממנה כרו אבנים לבניית העיר באר שבע, חלק מהשטח אף שימש כמחצבה בתקופה הביזנטית. במשך שנים רבות נותר שטח המכתש נטוש, כעת, עיריית באר שבע בסיוע הקרן לשיקום מחצבות החליטה לקדם את שיקום וחידוש המקום בעל החשיבות ההיסטורית עם תרומה משמעותית לחיזוק השכונה והקהילה.

פרויקט שיקום חלל המחצבה, יתבצע תוך שמירה על הערכים ההיסטוריים הקיימים במקום ויצירת מרחב ציבורי חדש שיהווה אקוסיסטם ייחודי בעיר באר שבע ובארץ. בתכנית ניתן דגש על שימוש במי-נגר לשימור עונתי של זרימה והיקוות, ויוקמו אלמנטים מבוססי מים נוספים כמו בריכה אקולוגית שתאפשר היוצרת מיקרו-אקלים. למרגלות קיר החציבה מתוכנן ערוץ ניקוז המדמה וואדי - פיסת טבע עירוני, אזור שיהווה בית גידול עשיר למיני צומח ובעלי חיים.

היקף ההשקעה בפרויקט עומד על עשרות מיליוני שקלים. התכנון והעיצוב שמים דגש על תהליכי החציבה וחשיפת השכבות ההיסטורית במקום תוך שימור הערך ההיסטורי של המחצבה כאתר מרכזי בסיפור ההתפתחות של העיר באר שבע. 

הדמיה באדיבות ארי ברוק

הפארק שיוקם במקום יחולק לשלושה אזורים מרכזים : הטבעת הירוקה נמצאת במפלס הרחובות העליון ומהווה מעטפת ירוקה המתפקדת כחלל אורבני ומעבר אל תוך הפארק. באזור זה מתוכננת טיילת היקפית על סף קיר החציבה המרהיב המאפשרת מבטים אל פנים המחצבה ונקודות אתנחתא. אזור זה יכלול מדשאות, מתקני כושר, שבילים, עמדות תצפית ורחבת כניסה להתכנסויות. טרסות שימוקמו בהיקף הפארק אל מול קיר החציבה רחב הידיים. הטרסות ישמשו פלטפורמות פעילות הממוקמות במפלסים משתנים ובהן יוקמו פרגולות של צמחיה, מתקני משחק ואזורי פיקניק. גני המחצבה הפנימיים מחולקים לכמה אזורים: נווה מדבר עירוני, אזור המחצבה הביזנטית המשמש כמוקד היסטורי, טיילת לאורך קיר החציבה המאפשרת מבטים ולימוד על שכבות הסלע והרכבם ועוד מוקדים הפזורים לאורך השבילים.

נציין כי הליך התכנון נעשה על ידי העירייה, באמצעות מנהלת הסכם הגג, בשיתוף פעולה עם שלושה שותפים אסטרטגיים: הקרן לשיקום מחצבות שאף שותפה במימון הביצוע, קרן ברכה שהליווי הצמוד שלה תרם לאיכות ולקידום מהיר של הפרויקט ומשרד הבינוי והשיכון אשר שותף במימון התכנון והביצוע במסגרת תשתיות העל של הסכם הגג העירוני. ההליך התכנוני החל בתחרות בינלאומית אותה יזמה ומימנה קרן ברכה, שמלווה את גיבוש תכנון וביצוע הפרויקט מתחילתו. במסגרת התחרות נבחרו צוותי אדריכלים מניו-יורק, הולנד, גרמניה וישראל. הצוות גיבש תכנית רעיונית ולאחר מכן המשרד הישראלי- מוריה אדריכלים (STUDIO MA) ניהל את התכנון המפורט. 

הדמיה באדיבות ארי ברוק

רוביק דנילוביץ', ראש העיר באר שבע: "מדובר על פרויקט בעל משמעות היסטורית, גאולוגית, חברתית ותיירותית לעיר באר שבע. המחצבה, ששימשה במאות הקודמות לייצור האבנים מהם בנו העות'מניים את העיר העתיקה, תהפוך לעוגן קהילתי חשוב בליבה של שכונה ד' הוותיקה, אשר ימשוך מבקרים רבים למרכז אטרקטיבי מעניין ומקורי. אני מודה לקרן לשיקום המחצבות על השותפות והתמיכה בפרויקט והחשיבות הרבה שהם רואים בחיבור בין הטבע לקהילה וחיזוק באר שבע כמטרופולין של איכות במדינת ישראל". 

יו"ר הקרן לשיקום מחצבות, יוסי וירצבורגר: "מדובר באחד הפרויקטים הגדולים של הקרן שישפיע רבות על חלק נרחב מהעיר באר שבע. במסגרת הפרויקט ולצד תהליכי השימור תוקם ראה עירונית ירוקה ומרשימה שתהווה פיסת טבע עירונית עבור תושבי באר שבע והמבקרים בעיר, אנו ממשיכים לפעול ולקדם פרויקטים נרחבים בכל רחבי הארץ שמחזירים את הטבע לקהילה. הקרן שיקמה כבר מחצבות רבות ברחבי הארץ שהפכו לאתרי תיירות אטרקטיביים כגון: פארק צבעי הרמון, פארק המחצבות בכרמיאל , מחצבת אפיק, מצפור חפציבה ועוד".

ד"ר טלי יריב, מנכ"לית קרן ברכה: "קרן ברכה יזמה הסתכלות מחודשת, במחצבה ההיסטורית, בליבה של באר שבע, מתוך הבנה שהאזור בעל השפעה סביבתית, שיכול להפוך לפארק עירוני מקיים, מעניין וקהילתי". 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('d00df379-5177-4a82-b265-2105b50beadc','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה