גם ראשי הביטחון וראש המוסד יוסי כהן - במכתב לראש הממשלה - לעצור את הטירוף במדינה

$(function(){setImageBanner('291f9100-160c-49cc-8a27-9b94c8702e46','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

מכתב של ראשי המועצה לביטחון לאומי לשעבר - ובהם מקורבו של נתניהו, ראש המוסד לשעבר יוסי כהן כותבים - "האמירות הקיצוניות שנשמעות מלמדות על עומק השבר בציבור לגווניו, רק הגעה למתווה מוסכם תציל אותנו מהמצב המסוכן".
בימים האחרונים עוד ועוד הגופים שנחשבים הכי יוקרתיים בציבוריות הישראלית (הייטק, בטחון, כלכלה, רפואה, מדע, משפט) שולחים מכתבים נרגשים לעצור את הטירוף שקורע את העם - אשדוד נט מביאים רק חלק ממקבץ המכתבים החשובים שנשלחו בשבוע שעבר

יוסי כהן, ראש המוסד היוצא

השבוע יחלו להעלות להצבעה בקריאה ראשונה סעיפי השינוי המשטרי במסגרת המהפכה המשפטית. שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, בג"ץ לא יוכל להתערב בחוקים שחוקקה הכנסת, איסור שימוש בעילת הסבירות ופסקת ההתגברות ועוד - לקראת העברת החוקים נרתמים כל בכירי המדינה בכל הגזרות ומגוון התחומים כדי לנסות לעצור את הקרע בעם.

המכתב של ראשי המועצה לביטחון לאומי לשעבר

"בשבועות האחרונים הלך המשבר הפוליטי והתפתח לכדי משבר חברתי חמור. לאחרונה מוקד העימות הוא הרפורמה המשפטית. האמירות הקיצוניות שנשמעות מלמדות על עומק השבר בציבור לגווניו. תחושות המשבר והמצוקה מתעצמות בשל העובדה שאין ניסיונות רציניים להגיע להסכמות כלשהן. כמי שבאו מליבת העשייה הביטחונית אנו מזהים שעוצמת העימות החברתי והפוליטי מסכנת את החוסן הלאומי. האחריות לחוסן הלאומי וללכידות החברה הישראלית מוטלת בראש ובראשונה על כנסת ישראל, לפיכך אנו קוראים לראשי הקואליציה והאופוזיציה להיכנס להידברות רצינית ללא תנאים מוקדמים ולאפשר את מיצויה בהגעה למתווה מוסכם בדבר היחסים בין הרשות המחוקקת, המבצעת והשופטת. רק הגעה למתווה מוסכם תעצים את החוסן הלאומי ותהווה הוכחה שישראל היא מדינה איתנה ופורחת".

12 ראשי המל"ל החתומים על המכתב (לפי סדר כהונתם) הם:
דוד עברי, גדעון שפר, עוזי דיין, גיורא איילנד, אילן מזרחי, דני ארדיטי, עוזי ארד, יעקב עמידרור,  יוסי כהן, יעקב נגל, איתן בן דוד ואיל חולתא.

מכתב חתני פרס נובל לכלכה

13 חתני פרס נובל לכלכלה הצטרפו לעצומה נגד הרפורמה. בין השמות שחתמו על המכתב נמצא הפרופ' דניאל כהנמן, שחתם כאמור גם על מכתב הכלכלנים, והפרופ' פול רומר, ששימש בעברו ככלכלן הראשי של הבנק העולמי.

פרופסורדניאל כהנמן, זוכה פרס נובל לכלכלה

מכתב הכלכלנים:

יותר מ-300 כלכלנים, בהם זוכה פרס נובל לכלכלה, הפרופ' דניאל כהנמן, יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, הפרופ' יוג'ין קנדל, והפרופ' מנואל טרכטנברג חתמו על "מכתב חירום" נוכח התוכנית שמקדמת הממשלה בראשות בנימין נתניהו. הכלכלנים, בהם זוכי פרס נובל ופרופסורים מכל קצוות הקשת הפוליטית, מתריעים מפני פגיעה חמורה בכלכלה הישראלית: "קיומו של כוח פוליטי רב בידי הקבוצה השלטת ללא איזונים ובלמים חזקים, עלולים להוביל את המדינה לנחשלות כלכלית".

מכתב אנשי ההייטק והמשקיעים הגדולים בישראל:

אנשי הייטק, חלקם מהמשקיעים הגדולים במשק הישראלי, שלחו מכתב לראש הממשלה נתניהו ובו קראו לו לעצור את חקיקת הרפורמה בנוסח שבו היא מקודמת היום. "המהפכה המשפטית תסב נזק בלתי הפיך לחברה הישראלית", והציעו עקרונות מנחים לקידום חלופה חקיקתית.

"אנו מוטרדים מאוד מההצעות לרפורמה במערכת המשפט בישראל. בעוד אנו סבורים כי יש צורך בשינויים ושיפורים במערכת המשפט בישראל, אנו מאמינים כי ההצעות שהציג שר המשפטים יריב לוין מהוות איום על מערכת האיזונים והבלמים ולכן איום על הדמוקרטיה במדינת ישראל".

עוד הוסיפו: "אנו גם מאמינים, על סמך מאות שיחות עם משקיעים וחברות בין-לאומיות, כי השינויים שהציע השר לוין יגרמו נזק בלתי הפיך לחברה, לכלכלה ולביטחון של מדינת ישראל, כמו גם למעמדה הבינלאומית. לכן, אנו קוראים לממשלת ישראל לחזור בה מקידום הרפורמה במתכונתה הנוכחית ולעצור כל תהליך המיועד לחוקק לפיה".

מכתב שופטי העליון:

במקבל לכתב זה – יצאו בגילוי דעת חסר תקדים של 18 שופטי העליון בדימוס, בהם נשיאי עליון, נגד תוכניתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר המשפטים יריב לוין, המבקשים לשנות בחקיקה את פני המערכת המשפטית. וכך הם כותבים:

"התוכנית מאיימת באופן חמור לא רק על מערכת המשפט, אלא גם על מהות המשטר ועל אורחות החיים בישראל, ובייחוד על האפשרות להגן באופן הוגן ויעיל על זכויות היסוד של כל אדם. אנחנו רואים חובה לעצמנו להתריע על הסכנה לפני שתתממש. השינויים המוצעים גורמים קיטוב חמור ומסוכן בחברה והם עלולים להמיט אסון על ישראל.....

כך גם מאות מבוגרי תלפיות, מסלול המצוינות של צה"ל, הצטרפו גם הם לקריאה לממשלה לעצור את החקיקה. בין החותמים על המכתב שהפיצו בכירים בתעשיות הביטחוניות, חתני פרסים לאומיים, בכירים באקדמיה ובהייטק וכך הם כותבים: "שירתנו באהבה את המדינה בכל זרועות מערכת הביטחון, הובלנו עשייה טכנולוגית ומבצעית, תרמנו ליתרונה האיכותי של ישראל מול כל אויב. פעלנו לאור ערכים של אהבת המדינה, וגם לאחר סיום שירותינו, אלו ערכינו. שינויי החקיקה יפגעו באזרחים, במדינה ובביטחונה".

מכתב נשיאי האוניברסיטאות

ראשי האוניברסיטאות והרקטורים הצטרפו גם הם לקריאות להימנע משינוי חוקתי מהיר ללא שיח פרלמנטרי וציבורי משמעותי על הנושאים השנויים במחלוקת ועל השפעתם על הביטחון, על הכלכלה ועל החברה בישראל. אחרי מחאות הכלכלנים, המשפטנים, אנשי ההייטק ואנשי סקטורים נוספים, הביעו חמישה ראשי האוניברסיטאות דאגה עמוקה מהפילוג והקיטוב בחברה הישראלית ומתהליכים שעלולים להביא לפגיעה של ממש בחוסנה הלאומי וביציבותה של מדינת ישראל.

משפטנים אמריקנים

50 פרופסורים למשפטים מאוניברסיטאות בארצות הברית חתמו על מכתב שבו הם הביעו את התנגדותם לתוכנית נתניהו-לוין לשינויים במערכת המשפט. אחד מהם הוא הפרופ' אלן דרשוביץ, שנחשב למקורבו של נתניהו.

"אנו, פרופסורים למשפטים בארה"ב שאכפת להם מאוד מישראל, מתנגדים בתוקף לניסיונות של ממשלת ישראל הנוכחית לשנות באופן קיצוני את מערכת המשפט במדינה. ניסיונות אלה כולל הצעות לרפורמות שיעניקו לקואליציה השלטת סמכות אבסולוטית למנות שופטים ושופטים, שימנעו מבית המשפט העליון כמעט כל אפשרות לפסול חוקים, שיגבילו מאוד את הביקורת השיפוטית על החלטות הרשות המבצעת ויצמצמו את עצמאותו של היועץ המשפטי לממשלה ושל יועצים משפטיים במשרדי ממשלה שונים.... ללא קשר לחוסר ההסכמה בינינו בנושאים שונים, כולנו חוששים מאוד שהמהירות וההיקף של הרפורמות יחלישו קשות את עצמאות הרשות השופטת, הפרדת הרשויות ושלטון החוק. החלשת עצמאות הרשות השופטת, הפרדת הרשויות ושלטון החוק תהווה סיכון חמור לחופש הביטוי, לזכויות האדם והאזרח ולמאמצים לצמצם את השחיתות, מה שיקשה על ישראל לשרוד אתגרים כאלה בעתיד. אנו מקווים למען ישראל שהיא תבחר בדרך חכמה יותר".

מכתב המרצים למשפט

185 מרצים למשפטים, חברי סגל בכיר במוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ, חתמו גם הם על גילוי דעת ובו הביעו התנגדות נחרצת לתוכנית. "אנו, חברי וחברות סגל בכיר בפקולטות למשפטים בישראל, מתנגדים נחרצות למהפך שמבקשת הממשלה לעשות בשיטת המשטר בישראל, במסווה של 'רפורמות'".

"מינוי שופטים על ידי הקואליציה בלבד, ביטול הביקורת השיפוטית כמעט לחלוטין, ביטול מוסד היועצים המשפטיים כשומרי סף, פגיעה בתקשורת החופשית - כל אלה משמעותם שלא תהיה מערכת משפט עצמאית בישראל, לא תהיה הפרדת רשויות ולא יהיה שלטון חוק", כתבו חברי הסגל הבכיר. "אין שום דמוקרטיה בעולם שמתקיימת בצורה כזו. מכלול ההצעות הוא מזעזע ומסוכן, ויביא לפגיעה קשה בזכויות האדם והאזרח בישראל, ולאובדן המבנה הדמוקרטי של המדינה".

חברי האקדמיה הלאומית לרפואה מדעית

חברי האקדמיה הלאומית לרפואה מדעית הצטרפו גם הם למחאה ופרסמו גילוי דעת שבו הם מביעים דאגה מכך שהחקיקה המתוכננת תיפגע בחופש האקדמי וכתוצאה מכך גם במחקר ובשיתופי פעולה בינלאומיים, שחיוניים לקידום המחקר בישראל. על גילוי הדעת שפורסם חתומים בכירים בהם יו"ר האקדמיה הפרופ' רבקה כרמי, הפרופ' רפי ביאר, הפרופ' דינה בן יהודה, הפרופ' רון דגן, הפרופ' סיגל סדצקי, הפרופ' אלי שפרכר, הפרופ' ענת לבנשטיין ונוספים.

בכירי הרופאים הביעו חשש מאפליה בין מטופלים וקושי להגן בבג"ץ על אוכלוסיות מוחלשות. "כרופאים, תפקידנו להגן על הנזקקים לטיפול רפואי בלא קשר לדת, מין, גזע, העדפה או שיוך כלשהם. אנחנו מודעים, מניסיון במדינות אחרות, לנזק הרב שעלול להיגרם מפגיעה ביכולת בית המשפט להתערב להגנה על החלשים בחברה. אנחנו מודאגים מהצהרות שונות שנשמעו בעבר ובהווה על ידי חברי כנסת המעודדות הפליה בין מטופלים. אנו דוגלים בחשיבות של מערכת משפטית מקצועית ונטולת שקולים פוליטיים, כפי שאנחנו דורשים מהמערכת הרפואית".

 

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('1b4627aa-4bd7-4589-9056-3224798e3601','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה