פיתוח מקומי: הרחפן שילווה אתכם הביתה

$(function(){setImageBanner('0e1d2f33-7005-4652-8d28-c67d885769b9','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

סטודנט מאוניברסיטת בן גוריון עובד על מיזם חדש בו הוא יציע לציבור הבאר-שבעי ליווי ברחובות העיר על ידי רחפן. שואלים את עצמכם איך זה יעבוד? כל הפרטים בפנים.

"במקרים נפוצים כגון אדם שחוזר הביתה לבד בלילה או ילד שחוזר לבד מחוג אחר הצהריים וההורים בעבודה, יש צורך להקנות בטחון לתושב. המערכת מאפשרת להזמין רחפן למיקום מסוים לצורך ליווי (סמי-אוטונומי) ליעד כלשהו. הרחפן מייצר הרתעה, ניתן לבחור להקליט את הליווי, לעקוב אחרי התוקף ואפילו לקבל לינק לשידור פרטי ביוטיוב כדי לשלוח לחבר/ה שיראו בלייב שהכל בסדר בלי לצאת מהבית ועוד... אם חס וחלילה קורה משהו, אפשר להשתמש בצילום כראייה. בכל יום ניתן לראות בפייסבוק פוסטים של אנשים המפרסמים מקרי תקיפה/אזהרה... נורא לשמוע דברים כאלה. הטכנולוגיה כבר מוכנה, היא כאן, יש לנו את היכולות, אז הגיע הזמן לעלות שלב", מספר נדב לבל, סטודנט שנה ג' למדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון שהגה את הרעיון.

-

AirPal הוא שירות ליווי על ידי רחפנים המוענק לתושבי באר שבע בחינם במטרה להעלות את רמת הביטחון של התושבים בעיר ונעשה ללא מטרת רווח. באמצעות השירות, התושבים יוכלו להזמין ליווי אשר מתבצע באופן סמי-אוטונומי על ידי רחפן. הרחפן יספק תאורה, צילום ותיעוד של המתרחש וניתן יהיה אף לקרוא לגופי ביטחון והצלה במידת הצורך. נדב מסביר: "בעקרון המעקב מתבצע באופן טכנולוגי, קרוב לאוטונומי. לחרפן בעצמו יש יכולת למפות מכשולים ומעקב אחרי הבן אדם.. זה יכולת של עיבוד תמונה שמאפשרת את זה. עשיתי אינטגרציות בין כל מיני פונקציות שחברת הרחפנים מציעה ויצרתי מזה פתרון כולל.. יכול להיות גם מסלולים מוגדרים מראש, חזרה אוטונומית של הרחפן לקן שלו אחרי שהוא שוגר, כל מיני דברים כאלה...".

-

ומה עם הפרטיות?

כמובן שבמיזם כמו זה נשאלת השאלה מה עם הפרטיות של התושבים שמשתמשים בשירות? האם כל אחד יכול לצפות במה שמצולם? על שאלות אלו ענה נדב והרגיע: "זה נעשה על פי הזמנה, זה לא יהיה מעקב אחרי אנשים שעוברים ברחוב. בעצם בהזמנה הבן אדם אומר 'בואו תבדקו שאני בסדר, בואו תסתכלו עליי... אני מזמין אתכם להסתכל עליי'. בנוסף, בנושא הפרטיות, אם בעצם היה ליווי שהוגדר כמוצלח ולא קרה כלום, אז לא נשמר תיעוד של הליווי". הפרטיות עומדת בראש סדר העדיפויות של המיזם ואין אגירה של אינפורמציה אישית על המשתמשים. נדב גם מסביר שהתיעוד נשמר על הזיכרון של הרחפן עצמו והוא אינו מחובר לרשת אינטרנט פומבית, "לכן לא יכולה להיות פרצת אבטחה שתגרום לדליפה של הנתונים. למעשה החלק של המערכת ש״מחובר״ לאינטרנט זה רק ממשק הזמנת הליווי, ולא הרחפן עצמו ולכן העניין מאובטח".

יחד עם זאת, נדב מסתכל גם על הטווח הארוך ושואף להשתמש בנתונים שיספק המיזם לניתוח סטטיסטי אשר יסייע בשמירה על התושבים. "הזמנת ליווי מלווה רחפן מבטאת איזשהוא חוסר בטחון של התושב... ובאמצעות ריכוז נתוני ההזמנות אפשר יהיה לנתח סטטיסטית אזורים בעיר שבהם התושבים מרגישים קצת פחות בטוחים ועל ידי כל מיני טכניקות של מדעי המחשב ובינה מלאכותית, אפשר יהיה לעשות פונקציות של פיזור יעיל יותר של ניידות משטרה בעיר, למשל, או לנסות לנבא ולחזות תנועות של תושבים כדי להראות נוכחות משטרתית", מבהיר נדב. אך קודם כל הוא רוצה שהמערכת בצורתה הנוכחית תעבוד כמו שצריך.

-

בשלב זה, המיזם נמצא בשלב הפיילוט שלו ועוד בבדיקות כיצד עובדת המערכת. "זה ממש פיילוט כרגע, עוד לא פתוח. אני רוצה לעשות בדיקה של כמה יוזרים שכרגע יכולים להזמין רחפן, למשל... אתמול פירסמתי בפייסבוק את המיזם בפעם הראשונה וקיבלתי כמה עשרות פניות מסטודנטים שמעוניינים להשתתף בהתנסות", משתף נדב. הוא מוסיף ואומר שהוא מקווה בעתיד להוות השראה לגופים גדולים יותר. "אני סטודנט שמפעיל את זה בעצמי. אני מקווה מאוד שאם ברמת האוכלוסייה יהיה לזה צורך, אז גופים גדולים ורציניים בעלי יכולות כמו העירייה והמשטרה באמת ייקחו צעד קדימה".

איך זה עובד

תחילה, עליכם להירשם למערכת באמצעות קבלת קוד אישי שיאפשר פתיחת משתמש באמצעותו ניתן יהיה לשלוח בקשה לליווי על ידי רחפן. "אחרי שאישרתי את ההרשמה למערכת, את מקבלת ממני קוד הרשמה, יוצרת יוזר. שולחת לי דרך המערכת שבאתר הודעה, שולחת את המיקום ופרט מזהה שלך. אני מעדכן אותך בלייב ברחפן והוא נשלח. כשהרחפן מגיע את מקבלת התרעה שהוא זיהה אותך, הוא כביכול ננעל עלייך, ואת צריכה לעדכן את היעד שלך כדי שיהיה צפי מבחינת זמן ומסלול", מסביר נדב. בנוסף, קיים פיצ'ר נוסף באמצעותו אפשר לקבל לינק לצפייה פרטית בלייב של מה שהרחפן רואה דרך יוטיוב ומישהו מהבית יוכל לראות שהכל בסדר. נדב מוסיף: "כאן בעצם הקישור לאינטרנט הוא דרך רשת סלולארית והאבטחה זאת האבטחה של יוטיוב אז גם אין חשש לפרצת אבטחה".

-

אז כל מי שמרגיש לפעמים לא בטוח ללכת לבד, או רוצה לדעת שיש מי שמלווה אותו ושומר עליו, מוזמן להשתמש במיזם AirPal. מבחינת נדב לבל, מייסד הפרויקט, הביטחון שלכם הוא מה שחשוב באמת. "המטרה היא בכלל לא לעשות את המיליון הראשון או משהו כזה... אני לא מרוויח מזה כסף. מבחינתי מספיק שזה מונע תקיפה אחת או גניבה אחת.. משהו שעשוי להשאיר צלקת על מישהו או מישהי ואני מבחינתי באמת עשיתי את שלי".

לפרטים נוספים: http://airpal.co.il/




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('72f71be0-8312-401a-92c7-31115a0b5c57','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה