מכירים? קורס האוריגמי של סמי שמעון
19.02.18 / 14:42
המחלקה להנדסת מכונות במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון בבאר שבע קיימו בשבוע שעבר יום הצגת פרויקטים במסגרת קורס ''קיפולים דינמיים בחומרים רכים''. הסטודנטים המשתתפים הציגו שיטות קיפול של חומרים שונים ואף מוצרים שימושיים העובדים על פי קיפולי אוריגמי.
שיטת הקיפול היפנית, אוריגמי, קיבלה השבוע משמעות מיוחדת במינה עם הצגת פרויקטים של סטודנטים שנה ב' להנדסת מכונות במכללה האקדמית להנדסה SCE בבאר שבע. הסטודנטים בקורס 'אוריגמי למהנדסים' של ד"ר סעדיה שטרנברג, הציגו שיטות קיפול ייחודיות הבאות לידי ביטוי במוצרים של נאס"א ובתחום העיצוב התעשייתי.
כך לדוגמה הסטודנטים אדיר דהן ומיכל לזרב יצרו עיצוב למנורה ייחודית העובדת על פי מודל קיפול נייר: "ראינו את הקיפול של אמנית האוריגמי ולנטינה גונצ'ר שמזכיר פרחים נפתחים ורצינו לעשות מזה משהו דקורטיבי ושימושי לבית". המנורה של הסטודנטים מזכירה זר פרחים אשר נפתחים בצורה ידנית. "זהו רק מודל ראשוני, אפשר כמובן להוסיף מנוע חשמלי לכל פרח ולגרום להם להיפתח ולהסגר עצמאית" הוסיפו דהן ולזרב.
ארן אבגי, סטודנט נוסף במחלקה, הציג מיטה מתקפלת שתכנן במיוחד עבור בנו הקטן. "רציתי לייצר מיטה מתקפלת היכולה לשאת משקל כדי שבמהלך היום יהיה לילד שלי יותר מקום לשחק בחדר. הדגם הראשוני מתקפל לגודל של עד 11 ס"מ רוחב ונפתח לאורך של 75 ס"מ. אני כיום בודק ומברר מול חברות שונות האם אפשר ליצור את הקיפול גם בעץ ובספוג כדי ליצור מיטה מתקפלת שימושית" הסביר אבגי.
ד"ר סעדיה שטרנברג, מרצה הקורס, סיפר על הערך המוסך שמקבלים הסטודנטים מקורס באוריגמי: "אנו מלמדים את הסטודנטים שלנו לחשוב על שיטות שונות ויצירתיות לתכנון מוצר. בקורס הזה הם למדו על רעיונות קיימים לקיפול מוצרים ודחפנו אותם לנסות להמציא גם אפליקציות שימושיות משל עצמם. מה שהיום מוצג כמודלים ראשוניים, יכול בעתיד להוות פתרונות מדעיים ויצירתיים במגוון תחומים" סיכם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]