בית ספר לקיימות ושינויי אקלים יוקם לראשונה בישראל באוניברסיטת בן גוריון בנגב

$(function(){setImageBanner('0d80be5e-efcd-4a97-b4dc-d5c5c25ab3f0','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33969,'Image','');})

תופעות שינויי אקלים שהאנושות חווה בשנים האחרונות הולכות ומתגברות. מחלות, רעב, בצורת, סופות, גלי חום ועוד מתרחשים בתדירות גבוהה ומאיימים על העולם שלנו. כמענה לכל אלו אוניברסיטת בן גוריון בנגב מקימה בית ספר לקיימות ושינויי אקלים. "שינויי האקלים הגלובליים הם האתגר של הדור הזה. נדרש שיתוף פעולה בין מומחים ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה כדי לחדש ולהפוך גישות מקומיות לפתרונות עולמיים", אמר נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ'

"שינויי האקלים הגלובליים הם האתגר של הדור הזה. מה שהיה פעם בעיה מקומית הפך למשבר עולמי. נדרש שיתוף פעולה בין מומחים ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה כדי לחדש ולהפוך גישות מקומיות לפתרונות עולמיים", אמר פרופ' דניאל חיימוביץ' נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב, "ההתמודדות שלנו עם אתגרים כמו הבאת התפלה בהיקף המוני והשקיה מתקדמת לעולם, פיתוח רזי החקלאות של יבשות או יצירת טכנולוגיות אנרגיה מתקדמות, זו עדיפות שנולדה מכורח. ההישרדות במדבר הייתה תמיד תלויה בכושר ההמצאה האנושי ונוכח האתגרים עימם מתמודד העולם, אנו מחויבים לחלוק את הידע שלנו באמצעות הקמת בית הספר לקיימות ושינויי אקלים באוניברסיטת בן גוריון".

אוניברסיטת בן גוריון בנגב אם כן הכריזה השבוע על הקמת בית ספר לקיימות ושינויי אקלים. המהלך הינו המשך ישיר להכרה באוניברסיטה כמובילה עולמית בהכשרה ומחקר פורץ דרך בתחומי הסביבה, המדבור, האנרגיה והקיימות. הכרזת המהלך נעשתה באגרת ששלח נשיא האוניברסיטה, פרופסור דניאל חיימוביץ, בה כתב כי "אך טבעי לרתום את הניסיון המדעי העשיר והמוערך ואת הסגל המוביל בתחומו בעולם לאתגר הזה. בכוונתנו להשקיע משאבים ולגייס שותפים נוספים בכדי ליצור את הדור הבא של פתרונות האקלים והסביבה בכל היבט מדעי או טכנולוגי".

צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

חוקרים ומומחים במכונים לחקר המדבר בקמפוס שדה בוקר, כמו גם במחלקות לגיאוגרפיה, גיאולוגיה, מדעי החיים, מדעי הבריאות, הנדסה סביבתית ואקולוגיה, זוכים להכרה בינלאומית, במסגרת ההתמודדות עם שלל אתגרים הנוגעים למחסור במים וביטחון תזונתי, חקלאות מותאמת סביבה או צורך בפיתוח טכנולוגיות אנרגיה וקירור מתקדמות. כעת, הידע והניסיון שנצברו יעמדו לרשות הסטודנטים בחטיבות הלימוד השונות בבית הספר החדש, כמו: משאבי טבע מתחדשים, מדיניות וניהול סביבתי וקיימות. בית הספר לקיימות ושינויי אקלים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב יכלול מחקרים במגוון תחומים, כדוגמת מים, ביטחון תזונתי, אנרגיה נקייה, הנדסה סביבתית, בריאות הציבור וצדק חברתי.

בית הספר צפוי להציע מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים, לסטודנטים מישראל ומחו"ל ומכין את הסטודנטים לעבודות מגוונות העוסקות  בהיבטים השונים של קיימות, כמו: מדע, תכנון, מדיניות, ניהול, בריאות וכלכלה. מטרתו לספק לסטודנטים מגוון רחב של כלים לפיתוח ולקידום פתרונות מעשיים ובני-קיימא לשינויי אקלים עולמיים, במסגרת מחקר בין-לאומית המשלבת פרספקטיבות מגוונות מתחומי מחקר מובילים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

פרופ' חיימוביץ'. צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

בזכות הניסיון הרב שהאוניברסיטה צברה, מיקומה הייחודי במדבר והגישה החדשנית שלה, המוכוונת לפתרון בעיות, היא ניצבת בעמדה ייחודית שבה היא יכולה להוביל לימודים מתקדמים ומחקר פורץ דרך, ולפתח יישומים חדשניים להתמודדות עם משבר האקלים העולמי ועם השפעותיו.

חבר וועדת ההיגוי של ביה"ס לקיימות ושינויי אקלים, פרופ' ירון זיו: "לחוקרים השפעה קריטית על הטיפול במשבר האקלים. ביה"ס שלנו מציע גישה חדשנית: סינרגיה בין כל אנשי המחקר העוסקים בתחום. מתוך הדינמיות והיצירתיות נוצרת תרומה ייחודית לכל אחד או אחת, כך שהשלם עולה על סך חלקיו. לנו  יש את היכולת ליצור שילובים אטרקטיביים באמצעות תארים דו מחלקתיים ובנוסף, אנו כבר עובדים על  שיתופי פעולה עם התעשייה, הממשלה ועם גופים בינלאומיים".

צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון בנגב

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('6663a09a-e72b-4c2e-87b5-cdc9f2c8fc64','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33971,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה