איך להתמודד עם הקנאה ואיך למנף אותה לטוב?
10.09.20 / 11:03
קנאה היא רגש פנימי חזק מאוד שפוגע בנו ובאיכות החיים שלנו. יותר קשה להתמודד איתו מאשר עם רגשות אחרים שכן לרוב אנחנו מדחיקים אותו ומתביישים לשתף אותו ומכאן שהוא נשמר עמוק בפנים, מחלחל בגופינו כמו רעל בגוף ופוגע בכל חלקה טובה.
אדם אכול קנאה יתקשה לתפקד בהרמוניה, רק למראית עין ובכל הזדמנות ראשונה זה יפרוץ מתוכו החוצה בצורה אגרסיבית.
הרגש יעסיק אותנו בראש, יוביל לרעשי רקע אין סופיים ויגרום לנו לחשוב על דברים לא טובים, לאחל דברים רעים ובשורה תחתונה להוציא מתוך עצמנו דברים רעים שאינם מטבענו... זה לא אנחנו, זה רעל הקנאה.
הקנאה באחרים, על פניה, אינה מובילה לשום דבר טוב. היא רק משאירה אותנו חסרים, מתוסכלים, כואבים על מה שאין לנו, כמו רואים את מה שאין לנו, את מה שאנו לא יכולים לקבל במקום את כן מה שיש.
ממה הקנאה נובעת?
קנאה קשורה בפחד לאבד משהו או מישהו , הוא הרצון לקבל את מה שלאחר יש. היא מתקיימת גם במצב של רכושנות וחוסר ערך או בטחון עצמי.
בכל פעם שמישהו מתרחק מאיתנו מספיק כדי שנפחד לאבד אותו, עשויה לעלות קנאה. בהתאם למידת הפחד בתוכנו, כך עוצמתה של הקנאה.
ערך עצמי – כשלא מעריכים את מה שאנחנו נותנים, אנו מאמינים כי יוותרו עלנו בקלות. זו תחושה המגיעה ממקום כואב וחסר, חסר באהבה.
יש גם קנאה טובה:
יש גם קנאה טובה – כמו שכתוב בתורה – קנאת סופרים תרבה חוכמה. יש אנשים שהקנא בהם יכולים להוות השראה לאדם ולגרום לו לשפר ולשדרג את היכולות שלו – להתאמץ יותר ולכוון גבוה יותר ובכך לממש את הפוטנציאל שלנו באופן גבוה יותר.
המתנה של הקנאה, אם נסכים לעבור דרכה, מראה לנו היכן אנחנו לא מעריכים את עצמנו, היכן אניו מוותרים על עצמנו, היכן אנחנו מאמינים שאנחנו לא חשובים, שאין לנו מה להציע. בכך היא מלמדת אותנו לחזק את מידת החברות שלי עם עצמנו, את מידת האהבה שאננחנו רוחש לעצמנו.
ככל שהאהבה העצמית שלנו מתחזקת כך הבטחון שלנו גדל ואיתו פוחתת הקנאה.
נכון, זה לא מעלים את הפחד לאבד אך הופך אותו לקטן יותר, עוצמתי פחות. כזה שגם אם מי שלידנו ילך מאיתנו יהיה לנו קל יותר להתמודד עם אבל הפרידה.
איך מתמודדים עם הקנאה וממנפים אותה לטוב?
השלב ראשון הוא להכיר בה –
הסכימו להרגיש אותה. אל תשפטו את עצמכם – קנאה יכולה לעזור לכם אם תסכימו להודות בה.
הסכימו לתת מקום לאש הקנאה תוך התכוונות לפחד המסתתר מתחתיה. למעשה, כדי לעזור לעצמכם עם הקנאה, עליכם להסכים לפחד לאבד, לתת לעצמכם לפחד.
שאלו את עצמכם מדוע אתם מפחדים כל כך לאבד. במילים אחרות, מדוע לדעתכם אתם ראויים שהאדם הקרוב אליכם לא ירצה אתכם.
מה לא מספיק טוב בכם?
התשובות עשויות להישמע לכם הגיוניות ונכונות אם כי במרבית המקרים אין בינן לבין המציאות כל קשר.
זכרו זאת ודברו על כך עם אדם קרוב שיידע לתת לכם נקודת מבט חכמה ואוהבת על מי שאתם באמת.
לא לפחד מהפחד -
אם הפחד מציף אתכם ואתם רועדים מפחד, חשוב שתתנו לרעד להיות. זו הדרך של הגוף לשחרר את המתח של הפחד החוצה, פעולה שמתרחשת בקרב בעלי חיים באופן טבעי אך בני אדם מבקשים לעצור אותה. תרעדו כמה שאתם צריכים.
שלב שני - הגיע הזמן לשחרר -
זכרו שהקנאה וכל הרגשות היוצרים אותם עוברים רק אם מוכנים לתת להם מקום, רק אם אתם מקפידים לשחרר אותם מכם.
הביטו ברגש הזה – צריך לתת לו תמונה – אולי של רעל, אולי של אש – החזיקו אותו ביד – ושחררו אותו לשלום הרחק אי שם – מעבר לים, מעבר לאופק.
לאמץ רגש חדש וטהור -
אמצו רגש חדש לתוככם כלפי אותו האדם שאליו הקנאה מופנית – חפשו את התכונות הטובות שלו, שאלו את עצמכם מה התרומה שלו אלינו, במה הוא כן טוב לנו.
האם הוא באמת מזיק לנו ? אם הוא לא יתקיים, במה זה יתרום לנו ?
תחשבו טוב כשהרעל כבר לא בגופכם ואתם נקיים, בהרמוניה עם עצמכם.
לשמור על עצמכם תמיד ולאהוב את עצמכם יותר
שמרו על ההרמוניה הזאת שתגן עליכם, על האיכויות שלכם, על הבהירות שלכם, על הטוב שבכם, על השליחות שלכם, על מה שנועדתם לעשות בעולם (אגב שאלו מה באמת נועדתם לעשות) וההארה תגיע.
הקנאה אולי באה כשליחות לפגוע ביעוד שלכם – היא בטוח באה כנגדכם מבחוץ מול הטוב שבכם.
שמרו על ההרמוניה שלכם, הרבו באהבה עצמית על בסיס יומי וכמה שיותר והחיים יאירו לכם ויסלקו את הקנאה החשוכה.
ואני חוזר על כך שוב - האירו את עצמכם באמצעות אהבה עצמית
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]