נתון עגום: סורוקה מדורג במקום האחרון במדד שביעות הרצון
20.03.16 / 15:21
בית החולים השני בגודלו בארץ קיבל את הציון הגרוע ביותר בהשוואה לבתי החולים הגדולים האחרים בישראל
הנורא מכל קרה והנה אנחנו מפונים לחדר מיון, איך אתם מדמיינים את חדר המיון שלכם? נקי? מקצועי? מאובזר? והצוות? תושבי באר שבע ממורמרים ובית החולים השני בגודלו בארץ קיבל את הציון הגרוע ביותר בהשוואה לבתי החולים הגדולים האחרים בישראל.
משרד הבריאות ערך סקר ראשון מסוגו בארץ ובו הוא ביקש לבדוק את שביעות רצון המטופלים, קרובי משפחותיהם ומלוויהם מחדרי המיון בבתי החולים בארץ. בסקר השתתפו 10,152 אנשים. בית החולים סורוקה סיים במקום האחרון מתוך 6 בתי החולים הגדולים בארץ עם נתון של 47% שביעות רצון. בית החולים הדסה עין כרם במקום הראשון עם 63% שביעות רצון. הסקר התקיים בין החודשים מאי-אוגוסט 2015. מבין הנושאים שנבדקו בשאלון: שביעות רצון כללית, נכונות להמליץ על חדרי המיון יחס הצוותים המטפלים, מתן מידע ובהירות ההסברים, זמני המתנה, רצף הטיפול בתחנות השונות, אופן התנהלות חדר המיון וסביבה ותנאים פיזיים.
ברמה הארצית הסקר מצא כי 56% שבעי רצון מהטיפול בחדרי המיון בישראל, 59% הביעו נכונות להמליץ על בית החולים, 69% הרגישו שהם טופלו בידיים טובות ו-68% סבורים שחדר המיון בו ביקרו סיפק מענה סביר לבעיה שבגללה הגיע.
בסקר שביעות רצון שדירג את בתי החולים בארץ מצא את עצמו בית החולים סורוקה בתחתית רשימת בתי החולים הגדולים עם 47% שביעות רצון בקרב המטופלים. בראש הרשימה נמצא בית החולים הדסה עין כרם עם 63% שביעות רצון.
מתוך 26 בתי חולים, מתייחס הסקר לששת בתי החולים הגדולים, מרכזי-העל: איכילוב בתל אביב, הדסה עין כרם בירושלים, סורוקה בבאר שבע, בילינסון בפתח תקוה, רמב"ם בחיפה ושיבא בתל השומר. כרבע מהמשתתפים בסקר ביקרו בחדרי המיון של מרכזי העל ו-52.6% מהם ציינו שביעות רצון כללית. כאמור, מבין בתי חולים הגדולים, הדסה עין כרם דורג במקום הראשון בסקר שביעות הרצון עם 63.1%, אחריו בית החולים שיבא (55.3%), איכילוב (55.1%), בית החולים בילינסון, שבו אין מיון ילדים עם 51.9% ורמב"ם (49.4%). את הרשימה סוגר המיון של בית החולים סורוקה, עם שביעות רצון של 47.4%.
הסקר מתבסס על מטופלים שביקרו בחדרי המיון והשתחררו או התאשפזו. צוות המחקר פנה למטופלים בטווח של השבועיים מיום ההגעה לחדר המיון באמצעות שיחת טלפון. בסקר נשאלו המטופלים עצמם, הורים לילדים קטינים שהביאו את ילדיהם לטיפול ומלווים של קשישים מעל גיל 76.
במציאות כמו שלנו, טוב שיש בית חולים עליו ניתן לסמוך, חדרי מיון מובילים עם זמני המתנה קצרים וצוות מיומן. חדרי המיון קורסים תחת העומס הרב והעומס מראה אותותיו ברמת השירות הניתנת למטופל. ניתן רק לקוות כי עד שיוקם בית החולים השני בנגב המתוכנן ביתר שאת בשנה האחרונה, לא נאלץ להשתמש בשרותיו של חדר המיון הגדול ביותר בנגב.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]