ניתן לשער שמי שלא ממש מבין בסכיני שף יבחר בסכין היפה ביותר שימצא בחנות. גם שמות "מפוצצים" עשויים לשכנע בקלות להוציא כסף על סכין ברמה בינונית. על מנת להשיג סכין טובה באמת ישנם כמה פרמטרים שכדאי יהיה להכיר.

סכינים

אז איך בוחרים סכין מטבח טובה באמת

תהליך הבחירה של סכין שף דומה לבחירה של תכשיט בחנות תכשיטים. האיכות היא בעלת משתמעות רבה ורצוי שלא לרכוש סכין שמגיעה מיצרן עלום שם. תכניות הבישול שהשתלטו לנו על המסך הקטן הביאו לכל בית את בשורת הבישול וכיום ניתן לראות צרכנים רבים שמגיעים אל רשתות השיווק ותרים אחר כלי מטבח, אפיה, בישול וקיצוץ.

מאידך, בבתים רבים ניתן עדיין לפגוש בכלי חיתוך לא מקצועיים שמתפקדים בתור כולבויניק למטרות שונות במטבח:

  • אם מדובר על הסכין הראשונה שלך, מומלץ שלא להיכנס לנישות של סכיני שף ייעודיים וללכת על סכין שף לשימוש כללי שמסוגלת לבצע שלל פעולות חיתוך וקיצוץ.
  • אנשים שכבר עשו כמה צעדים בעולם הבישול יכולים לאתר סכין ייעודית שמיועדת למטרה מסוימת כמו חיתוך של דגים, ירקות או כל סוג אחר של מזון.
  • פעולת הסכין נגזרת מגודלה, רוחבה, וכובדה וכמובן המיומנות של מי שעובד עמה. הכנת מנות מדויקות במהירות דורשת לא רק כישרון רב אלא גם כלי מטבח מתאימים.
  • הידית של הסכין היא בעלת משמעות רבה למי שנוהג לעבוד עם סכינים. אמנם החלק שחותך הוא הלהב, אך אנו אוחזים בידית שצריכה להיות נוחה לאחיזה. משקל הידית תורם או גורע מהביטחון שלנו בזמן העבודה. סכיני שף יפניות הן בעלות ידית קלה יותר מבחינת המשקל וכתוצאה מכך הן מאפשרות לשף או לעובדים לבצע משימות מתמשכות בקלות ומבלי להתעייף.
  • ניתן לבחור בין סכין שף קלה ומהירה לסכין כבדה יותר ומסיבית. היתרון בסכין מאסיבית הוא החוזק שלה ובהעמדות מפני נפילות ושברים. סכין קלה לעומת זאת תהיה נוחה יותר לעבודה.

-

ממה עשויה סכין של שף

החומר העיקרי שמרכיב את הסכין הוא תערובת של פלדה שממנה עשוי הלהב. לא כל סכין שתיקחו ליד יהיה עשוי מחומרים איכותיים, אך את זה לא תוכלו לדעת על ידי התבוננות בסכין. סכיני שף ברמה גבוהה מגובים באמינות של החברה הוותיקה שמייצרת אותן. כל סכין מיוצרת בתנאים מעולים ועומדת בפרמטרים הקשוחים ביותר. צבע הסכין או משקלה הם רק גורמים חיצוניים ולא ניתן להסתמך רק עליהם כאשר אנו מחפשים סכין טובה באמת.

אחת הדרכים לבחירה בסכין מהימנה היא על ידי המלצות. ניתן לגלוש ברשת האינטרנט ולברר על סכיני שף ברמה גבוהה. אם ישנן המלצות רבות חיוביות אז יש לשער שמדובר על סכין שווה לקחת אותה בחשבון. המרכיבים של הסכין ישפיעו על העמידות שלה וסכין לא איכותית תהפוך לקהה מהר יותר. את הסכין יש לשמור במקום יבש. אם קיים מעמד או נרתיק  מיוחד לסכין אז כדאי לעשות בו שימוש ולא לזרוק את הסכין במגירה עם כל שאר הכלים. באופן כללי, כדאי להישמר מנפילה של הסכין על משטחים קשים שעלולים לגרום לנזק.