הלב של העיר העתיקה: הכירו את "הסלון"

$(function(){setImageBanner('0e1f3226-14a2-4b6e-848c-368073b67327','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

תמיד חיפשתם מקום שבו תוכלו לבלות, לעבוד על המחשב, לשתות קפה או להכיר אנשים חדשים בלי לחץ של זמן? בעיר העתיקה בבאר שבע קם מרכז שכונתי מיוחד שמציע בדיוק את זה. "הסלון" כאן בשבילכם

"הרבה אנשים בעיר עובדים כעצמאיים מהמחשב ונאלצים לשבת לעיתים בבתי קפה יקרים או בספריות משעממות. יש גם חבר'ה בשכונה שיוזמים ועושים אירועים, סדנאות, מפגשים בבתים של אנשים... אז הגענו למסקנה שאם היה לנו מקום משלנו, יכולנו לעשות הרבה יותר דברים, רצינו מקום שיהיה הבית של כולם", נזכרת סיון סער, אחת מחברי הקואופרטיב החדש בעיר העתיקה, "הסלון". הסלון התחיל מחבורה של אנשים צעירים שגרים בעיר העתיקה בבאר שבע, חלקם למדו בעיר וחלקם כלל לא מכאן והגיעו לגור פה. שש בנות ובחור אחד החליטו כי חסר להם הווי חברתי וקהילתי בעיר העתיקה ומצאו את הדרך לפעול למען המטרה הזו. ביום שישי הקרוב, 11/05/18, תוכלו להגיע ל'פסטיבל הסלוניה' ולהכיר את "הסלון" מקרוב.

גם ראש העיר הגיע לבקר את "הסלון". צילום: סיון פרס

מקום מפגש

"בעיר העתיקה יש התעוררות של אנשים צעירים שמחפשים את הקהילה, שרוצים שיהיה הווי חברתי בעיר העתיקה. אנחנו רוצים להישאר כאן בבאר שבע, זו לא תחנת מעבר מבחינתנו. כחלק מהחלום הזה של לייצר חיים חדשים בעיר שהם יותר חברתיים, עם אנשים לא אנונימיים ולא מנוכרים אחד לשני, עלה לנו הרעיון של הסלון", מספרת סיון. כדי לראות האם הרעיון שלהם יכול להצליח, יצאו חברי הסלון לפיילוט. "לפני שנה וחצי בחצר של חבר ארגנו חיבור wi-fi ופינת קפה, תלינו שלט בכניסה "הסלון" ורצינו לראות מי יבוא, פירסמנו בפייסבוק. הגיעו הרבה מאוד אנשים, ראינו שזה עונה על צורך מאוד גדול. הגיעו אלינו אפילו ממצפה רמון וגם תיירים שלא היה להם איפה להיות, אנשים מכל מיני שכונות ולא רק מהעיר העתיקה. זה הוגדר כחלל עבודה אבל גם מקום לשבת לקרוא בו ספר, אימהות צעירות בשכונה באו לשבת ולראות את הסדרה שלהן עם העגלה בסלון במקום להישאר לבד בבית", משתפת סיון.

אחרי חודש נסגר הפיילוט והם החלו לחשוב איך להקים את זה באופן רשמי ובצורה מסודרת. בתום תהליך של שנה וחצי בו הם גיבשו את המודל העסקי ואת הקונספט, מצאו מבנה ודאגו לכל הפרטים הקטנים, נפתח "הסלון". סיון מסבירה: "לקחנו ליווי של המרכז לקואופרציה של תנועת דרור ישראל והחלטנו להתנהל כעסק קואופרטיבי בבעלות משותפת של החברים בו, וכל ההחלטות מתקבלות בצורה דמוקרטית. המטרה שלנו כעסק היא לא לייצר רווח כלכלי, אלא רווח חברתי-קהילתי שנותן מענה לצורך בסיסי של הקהילה". אז כמו שכבר הבנתם, הסלון הוא מרכז קואופרטיבי בהקמה שמזמין את כולכם להגיע לחלל נעים, סלוני, בו תוכלו לעבוד על המחשב, לשבת לשתות קפה, להכיר אנשים חדשים, לעבור הרצאות וסדנאות ולהתחבר.

"הם מרגישים חלק ממשהו ונוצרים קשרים בין אנשים". צילום: סיון פרס

מתחברים לקהילה

הלקוחות של הקואופרטיב יכולים לבוא וליהנות מהמקום במחירים מאוד זולים ונגישים, "הכי זול זה  10 שקלים לכניסה ליום... אפשר להגיע ליום שלם, לא צריך להזמין שום דבר מהתפריט. זה מייצר מפגש. בסלון יש לנו אפשרות לשבת, יש לנו אפשרות להציע מחירים מאוד נגישים ועדיין להיות עסק שיכול לקיים את עצמו. אנשים כבר לא תקועים במחשב, הם מרגישים חלק ממשהו ונוצרים קשרים בין אנשים. זה מדהים וכיף גדול", אומרת סיון. צוות הסלון רואה היענות מאוד גדולה מצד התושבים. כבר חודשיים וחצי שהם פתוחים ומקבלים פידבק חיובי.

"מעבר לwork place יש גם חלל להעברת הרצאות וסדנאות. אנחנו יודעים שהרבה מאוד אנשים בבאר שבע מחפשים את זה, יש הרבה יוזמה לעשייה חברתית ואין להם את המקום לעשות את זה. אז אנחנו משכירים חלל ישיבות וסדנאות עם פינת קפה מאובזרת וכל מה שצריך. מי שרוצה להעביר סדנה- יש לו מקום לעשות את זה במחיר נגיש ובאווירה טובה", אומרת סיון. חברי הסלון הבינו כי מה שחסר לאנשים שסביבם וגם להם בעצמם, זה בעיקר אחד את השני. "מה שלמדנו מהפיילוט זה שמה שחסר לנו בחיים זה לא אינטרנט וקפה, זה צורך של המאה ה-21 שיש לנו כל הזמן כדי שנוכל לעבוד. מה שחסר לנו זה אחד את השני. זה מקום בו אנחנו יוצרות סביבת עבודה, מרחב שכל אחד יכול לשבת בו במהלך היום ולעשות מה שהוא צריך לעשות, עם אנשים סביבו. כמו לגור בדירת שותפים רק שהסלון בחוץ, יש איפה להיות, זו אווירה אחרת לגמרי", משתפת סיון.

צילום באדיבות "הסלון"

"מקום להיות בו"

אז לכל מי שלא ביקר עדיין בסלון, זה בדיוק הזמן. ביום שישי הקרוב, ה-11/05/18, יתקיים פסטיבל הסלוניה. פסטיבל עם המון סדנאות, אוכל טעים, מוזיקה של שישי, מתחם ענקי של החלפת בגדים ועוד הרבה הפתעות. "בפסטיבל יעבירו סדנאות מהקהילה לקהילה והוא יהיה ללא עלות כניסה. את ההכנסות לפסטיבל נעשה באמצעות קניית כרטיס הגרלה שיוכלו האנשים לקנות ואולי ליהנות בסלסלה מלאה במתנות והטבות מיוחדות של עסקים מקומיים בסביבה, כמו למשל מנוי לתאטרון הפרינג'...", מסבירה סיון. הפסטיבל הוא הזדמנות מצוינת עבור אנשים שלא יכולים להגיע באמצע השבוע, לבקר בסלון ולהיחשף למה שיש לו להציע. השבוע, ביקרו בסלון גם ראש העיר רוביק דנילוביץ', נציגי העירייה ומנהלת העיר העתיקה שהתרשמו מהמיזם.

הסלון ממוקם ברחוב סמילנסקי 16 בעיר העתיקה, בבית בינ"ה הישיבה החילונית בבאר שבע. המקום פתוח במהלך השבוע בימים שני עד רביעי בשעות 8:00-17:00 ובימי שלישי בערב מתקיימים 'ערבי סלון' באוריינטציה חברתית, כמו ערב משחקי קופסה, הרצאות ומפגשי בית. "אנחנו באמת מנסים לספק מענה לקהילה וליצור עוד מקום מפגש שהוא לא בילוי סטנדרטי עבורם, מקום להיות בו", מסכמת סיון. ניפגש שם!

לפרטים נוספים על הפסטיבל היכנסו לאיוונט או כנסו לעמוד הפייסבוק של "הסלון"

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('fec124d3-36c3-48d7-8013-b9371a8e0dcf','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה