תוכנית אב: מהנדס החשמל מהנגב שהקים משפחה של מהנדסים

$(function(){setImageBanner('528fb9b6-f09e-4ab2-b558-142ecc2f7f5b','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

משפחה אחת מהנגב, שלושה מהנדסים - זהו סיפורו של גדי ממן, שדחף את עצמו ואת ילדיו להצלחה ומצוינות

קרדיט - צילום פרטי

גדי ממן (56) צעד בדרך ארוכה ומאתגרת עד שהגיע להיות מהנדס חשמל. כחייל בשירות חובה הוא למד לימודי ערב של טכנאות חשמל ואחר כך למד לתואר הנדסאי חשמל. לאחר מספר שנים, נפתחה האפשרות להשלמה לתואר בהנדסת חשמל ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע״ש סמי שמעון. התוכנית החדשה בקמפוס המכללה בבאר שבע היוותה הזדמנות משנה חיים עבור ממן, הוא מיהר להירשם והשלים את התואר היוקרתי בהנדסת חשמל בשנת 2005.

״הלימודים לתואר מהנדס חשמל היו מאתגרים עבורי, לנוכח העובדה ששילבתי את לימודי ההנדסה עם עבודה תובענית ושלושה ילדים קטנים״, הוא מספר. ״SCE המכללה האקדמית להנדסה תמיד דגלה במצוינות, חתרה להיות המוסד האקדמי המוביל בישראל והדרישות מהסטודנטים בהתאם. העבודה הקשה השתלמה, בזכות התואר הצלחתי להביא את כישוריי במקצועות החשמל והניהול לידי ביטוי ותוך השקעה רבה להגיע לתפקידים בכירים בכל מקומות העבודה שהגעתי אליהם״.

גדי לא הסתפק בהצלחה האישית ודחף את ילדיו, ספיר ועידן, ללמוד ולהצטיין. המאמץ הצליח, שניהם בחרו ללכת בעקבותיו וללמוד הנדסה ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. ספיר ממן (30) היא מהנדסת תעשייה וניהול שהשלימה את לימודיה בשנת 2022 ועידן ממן (27) הוא מהנדס מכונות שהשלים את לימודיו בהצטיינות בשנת 2023 וקיבל את התואר בטקס שנערך לאחרונה במכללה.

עידן וספיר זוכרים עוד כיצד הגיעו הם לטקס הסיום של אביהם במכללה. ״אני זוכרת שכולם התרגשו מאוד והטקס היה מכובד, תמיד ידעתי שאבא לומד אבל לא הבנתי את המשמעות, הדבר היחיד שהבנתי זה שאני רוצה להיות כמוהו כשאגדל״, נזכרת ספיר באירוע בילדותה. ״עם זאת, כשהתבגרתי לא חשבתי שאהיה מהנדסת, התמודדתי עם קושי במתמטיקה שבעקבותיו לא השלמתי בגרות מלאה. אחרי הצבא החלטתי שאני יכולה לעשות הכל, גם אם זה מאתגר וזה התחבר היטב להחלטה ללמוד הנדסה במכללה שבה אבא למד והצליח, על אף האתגרים״.

גדי ממן. קרדיט - אלבום פרטי

את הבחירה במקצוע הנדסת תעשייה וניהול קיבלה ספיר בהשראת מרצה מהמכללה, אסף תובל, אותו היא מתארת כמודל לחיקוי עבורה וכן מתוך עניין בתחום. ״הלימודים היו מאתגרים עבורי אבל זכיתי בצוות של מרצים שנתנו לי את הכוחות וראו את הפוטנציאל בכל סטודנט וכן בחברים שצעדו איתי יחד בדרך הזו״, מספרת ספיר. היא מתגוררת כיום בנתיבות, נשואה למהנדס בניין בשם מתן דהן שאף הוא למד ב-SCE. ספיר משמשת PMO בחברת מקורות ולוקחת חלק  בהקמת יחידת האנרגיה בארגון. בנוסף, היא עובדת כעוזרת הוראה בקורסי SAP וקבלת החלטות במחלקת תעשייה וניהול במכללה.

המשפחה התכנסה שוב בקמפוס לטקס מרגש בשנה האחרונה, כאשר עידן סיים בהצטיינות את לימודיו במחלקה להנדסת מכונות. ״כילד הייתי נצמד לאבי במהלך עבודתו ולימודיו והוא היווה השראה עבורי לעבודה קשה והצלחה״, מתאר עידן. ״החלטתי בעצמי ללמוד ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, גם בעקבות ההכוונה של אבא וגם בעקבות המלצות על התמיכה והליווי במכללה. למדתי בתיכון בבית הספר הטכני בבאר שבע במגמת מכונות, אחר כך שירתי בחיל האוויר בתור מנוען בוכנה ושם החלטתי סופית שאני רוצה ללמוד לעומק את התחום״. כיום, עידן מתגורר בבאר שבע עם אשתו שני וגאיה בת השנה. הוא מהנדס תרמי מכאני בחברת ״TAT” באזור התעשיה קרית גת, שם הוא עוסק בתכנון, פיתוח ומתן מענה הנדסי למערכות קירור, חימום ומיזוג לפלטפורמות צבאיות ותעופתיות. האחים מסכימים זה עם זו שיעודדו גם את הדור הבא במשפחה ללמוד ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון.

״אנו מברכים את משפחת ממן על הצלחה רב-דורית״, אומר פרופ' יהודה חדד, רקטור ומייסד המכללה. ״בחירתם פעם אחר פעם במכללה שלנו היא הבעת אמון ברמה האקדמית ובליווי האישי שמקבלים הסטודנטיות והסטודנטים אצלנו. סיפורם ממחיש כיצד הסטודנטים אצלנו רוכשים לא רק כלים מקצועיים וידע אקדמי, אלא גם מקבלים מקפצה מצוינת לשוק העבודה בתחומי התמחותם״.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('f04fdf54-948e-432d-9b2f-f2060875f12f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה