שדרת הכוכבים של העיר העתיקה: הסוד של הבאגט של אורי

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('006b2463-27dc-4b18-b8c2-9416a93f6a66','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,true,33743,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('006b2463-27dc-4b18-b8c2-9416a93f6a66','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,true,33743,'Image','');},7]]);})

בסדרת כתבות הבאה נכיר לכם את העסקים המקומיים שהפכו את הקולינריה בעיר העתיקה בבאר שבע למיוחדת כל כך! הפעם- נגלה את סוד הקסם של 'הבאגט של אורי'

העיר העתיקה המתפתחת מקדמת לאורך השנים האחרונות ובימים אלו במיוחד את העסקים הרבים שמושכים אליהם מבקרים מכל רחבי הארץ. לצד אתרי תיירות ותרבות שונים ומלונות בוטיק רבים שקמים לאורך השנים האחרונות, קיימת גם קולינריה ייחודית שמאפיינת את העיר העתיקה וממצבת אותה כמרכז קולינרי עירוני. הבילוי ברחובותיה הקסומים של העיר העתיקה של באר שבע הוא חוויה של ריחות וטעמים אותנטיים שמחברים בין וותיק לחדשני ומייצגים את קיבוץ הגלויות הבאר שבעי. בסדרת הכתבות הבאה של 'באר שבע נט' נכיר לכם את עמודי התווך הקולינריים של העיר העתיקה, את העסקים המקומיים הוותיקים באזור שאין באר שבעי שלא מכיר! הפעם, נגלה את סוד הקסם של 'הבאגט של אורי'.

הבאגט של אורי

העיר העתיקה שוקקת חיים ביום- עם אתרי תיירות ותרבות היסטוריים, מרכזי מבקרים בינלאומיים, מוזיאונים, גלריות, בתי קפה, מסעדות עממיות ושדרת אוכל רחוב, ובלילה – עם שפע של ברים איכותיים ומדליקים. העיר העתיקה היא שילוב מרתק של אותנטיות לצד טרנדיות, של מוסדות קולינריים וותיקים מול מסעדות גורמה חדשות, של אוכל רחוב מול דוכני שוק אופנתיים.

אחד ממוסדות הקולינריה הוותיקים בעיר הוא 'הבאגט של אורי'. המקום נפתח תחילה בשנת 1964 על ידי אביו של אורי בתור פלאפלייה ובשנת בשנת 1985, כשאורי התחיל להגיש באגט עם שניצל, הוא היה החלוץ הראשון בבאר שבע שעשה זאת. "אבי פתח בשנת '64 את הדוכן "שמפיון פלאפל" ברחוב קק"ל, הוא היה הפלאפל הכי טוב בעיר, נדדנו ממקום למקום עד שעברנו לרחוב החלוץ ליד הדואר", סיפר ל'באר שבע נט' אורי כהן, "מגיל עשר אני מלווה את אבא שלי ועוזר לו בעסק, אבא שלי היה נכה ולכן עזרנו לו הרבה. בשנת '80 התגייסתי לצבא ושירתתי כמדריך צניחה, כעבור חמש שנים ההורים שלי כבר היו מבוגרים ותשושים וסגרו את העסק, אבל כשהשתחררתי מהצבא החלטתי לפתוח אותו שוב והמשכתי עם המורשת של ההורים".

כעבור כמה שנים הפסיק אורי עם הפלאפל ועבר למכור באגט: "בהתחלה מכרנו סנדוויץ' עם פסטרמה ונקניקים, משם המשכתי לנקניקיות ובהמשך הכנסתי גם את הפריקסה וכמובן את השניצל", נזכר אורי. מי שעובדת לצידו של אורי היא כאמור זוגתו, ענת כהן, אמנית ומעצבת שדאגה גם לעצב ולשפץ את המקום שלהם: "אני גם מנהלת, גם במטבח, אצלנו כולם עושים הכל מהכל ובאהבה, שהכל ייצא טרי, איכותי, נקי וטעים. כל מי שבא תמיד אומר כמה כיף לבוא ולאכול אצלנו". היום, מלבד הבאגט עם השניצל, אורי מכין גם סנדוויץ' טוניסאי, סנדוויץ' חביתת ירק, סנדוויץ' טונה ועוד. לצד אורי וענת במקום עובד גם בנם משי. יחד, הם יכינו לכם את אחד מהבגטים הטעימים ביותר שיצא לכם לטעום.

דוכן הפלאפל המקורי והבאגט של אורי היום

מה הבאר שבעים הכי אוהבים לאכול? מה המנה האהובה ביותר על הלקוחות?

"כל סנדוויץ' טעים אצלי. אני כמובן מוכר הרבה סנדוויצ'ים עם שניצל, יש לנו את סנדוויץ' הטונה הכי טעים בארץ! אוכלים אצלנו כולם, מכל השכבות, מכל הגילאים, כולם אוהבים לאכול את הבאגט של אורי".

מה סוד הקסם שלכם? מה הופך עסק מקומי בלב העיר העתיקה לכל כך מצליח בעיניך?

אורי: "הכל מתחיל בנתינה והחיבור עם האנשים, סוד הקסם שלנו זה לא הסנדוויץ' אלא החיבור עם האנשים והלקוחות. האנשים אוהבים אותי, את היחס שהם מקבלים אצלנו, אני מקבל את האנשים והלקוחות באהבה, מדבר עם כולם בגובה העיניים. מהאדם הנמוך עד ראש העיר, כולם שווים ומקבלים אותו יחס ואני דואג גם ליחס האישי לכל אחד ומפרגן. גם ראש העיר שלנו מאוד תומך ומפרגן לעסקים המקומיים".

ענת: "אנחנו תמיד נותנים 110%, יחס אישי לכולם ומתייחסים לכל לקוח כאילו הוא הלקוח הראשון שנכנס בבוקר. וגם כמובן החיוך של אורי- כולם מתים עליו והיחס האישי הזה עושה את ההבדל".

ספר על ההתמודדות בתקופה הקורונה, מה היו הקשיים? האם מרגישים הקלה עם החזרה לשגרה ולפעילות?

"בתחילת משבר הקורונה עשינו משלוחים, אחרי זה עברנו למתכונת טייק אוואי עד שחזרנו לפעילות. היו קשיים והייתה ירידה של כ-35% בפעילות אבל בעיני כל ירידה היא לצורך עלייה. אנחנו רואים את הלקוחות לאט לאט חוזרים לעסק".

כשבאים לבאר שבע, למה חייבים לבקר גם בעיר העתיקה ובבאגט של אורי: "כי הבאגט של אורי זה דבר ממכר. לאורך השנים עבדתי בלי שלטים או מיתוג, אנשים שמעו עלינו מפה לאוזן. אין לי פלאפון, מכונית או שעון, אני נוסע באוטובוס כל יום לעבודה. אם מישהו מגיע לבקר בעיר העתיקה אין מצב שהוא לא יעבור בבאגט של אורי".

 הבאגט של אורי

מינהלת עיר עתיקה ותיירות באר שבע ממשיכה לקדם את העסקים השונים בעיר העתיקה בתחום התיירות וכך במהלך ימי הקורונה הועלו בין היתר שידורים חיים בפייסבוק עם עצות לקידום ופיתוח התיירות, הכשרות תיירות, פורום תיירנים, סיורים קולינריים שונים בשיתוף עם עיריית באר שבע ועוד. כל זאת לצד מבצעים מיוחדים שנרקמים בשיתוף פעולה בין מוקדי התיירות העירוניים (ביניהם באר אברהם, מתחם הקטר, נגב ZOO, המוזיאונים ועוד) עם מקומות הלינה בעיר על מנת ליצור חבילת נופש שלימה שכוללת קולינריה מקומית, לצד תרבות ולינה ברמה גבוהה. מינהלת עיר עתיקה ותיירות באר שבע ממשיכה לפעול ולקדם את העסקים ברחבי העיר העתיקה ומחזקת את פעילותם הענפה במיוחד בימים אלו.

 

"הבאגט של אורי", החלוץ 77, באר שבע, 08-6280015

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('ca55be72-15f8-4495-8e68-cd62ee6424a9','/dyncontent/2024/3/17/a7a9b135-4a9e-4155-bd24-72abff96bf88.jpg',17627,'מכללה טכנולוגית 0324 אייטם',525,78,true,33745,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('ca55be72-15f8-4495-8e68-cd62ee6424a9','/dyncontent/2024/3/17/260ec54c-8061-40bc-b317-3feb9c3dde6a.gif',17630,'סמי 0324 אייטם ת',525,78,true,33745,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה