צל"ש השבוע: אפרת מן

$(function(){setImageBanner('9bca7421-1ee5-4b53-a60a-f07664fa3a3c','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

היא עובדת כפיזיותרפיסטית במחלקת הקורונה בבית החולים סורוקה, מסייעת לחולים בהתמודדות מידי יום ורואה בתפקידה שליחות. צל"ש השבוע הולך לאפרת מן ולכל הצוותים הרפואיים במרכז הרפואי סורוקה!

"הייתה מטופלת אחת ממוצא איטלקי שהייתה מאושפזת לאורך זמן ממושך יחסית במחלקה כך שטיפלתי בה מדי יום. המטופלת הייתה חלשה ומדוכאת והיה לה קשה לשתף איתי פעולה. ניסינו לרומם את רוחה, ובאחת הפעמים השמענו לה דרך הרובוט שנמצא במחלקה שירים באיטלקית. היא כל כך התרגשה ועיניה דמעו, היא התחילה לרקוד לצלילי המוסיקה ושיתפה פעולה באופן נהדר בטיפול. זה היה רגע מאוד מרגש עבורי", כך סיפרה ל'באר שבע נט' אפרת מן, פיזיותרפיסטית במחלקת הקורונה בסורוקה, על הרגעים המרגשים בתפקידה.

השבוע נחלק את 'צל"ש השבוע' לצוותים הרפואיים במרכז הרפואי סורוקה שעובדים מסביב לשעון בכדי לסייע לכולנו ועושים כל שביכולתם על מנת להציל חיים 24/7. השבוע הצל"ש הולך לאפרת מן, פיזיותרפיסטית במחלקת הקורונה בסורוקה. אפרת בת 26, נולדה וגדלה כל חייה בבאר שבע, מאורסת לאלכס. שמענו מאפרת על האתגרים בתקופת הקורונה, חשיבות התפקיד והרצון שלה לשמח כל מטופל אותו היא פוגשת.

"הקורונה יצרה מטלות נוספות והיא מלווה בתקופה של חוסר ודאות לגבי העתיד, יחד עם זאת הצוותים הנפלאים בסורוקה בכול הסקטורים עושים הכל כדי ליצור שגרת עבודה על הצד הטוב ביותר בתקופה זו", סיפרה אפרת, "מבחינה אישית אני מרגישה שהקורונה ערערה כל דבר שלקחנו כמובן מאליו. אמנם המשכנו להגיע לעבודה מדי יום אך הריחוק החברתי מהמשפחה ומהחברים היוו קושי". אפרת מסבירה שעבודת הפיזיותרפיסט במחלקה משלבת טיפול נשימתי וטיפול שיקומי לתנועתיות וניידות. "המטופלים נחלשים בקצב מהיר, כך שחשוב מאוד שנעזור להם לשמור על התפקוד היומיומי שלהם", היא מוסיפה.

אפרת מן. צילום: דינה פרנקל סורוקה

עד כמה המיגון מקשה עליכם בטיפול ובאפשרות למגע עם החולים שחשוב במסגרת התפקיד? חוסר היכולת לגעת בחולה מקשה גם עליכם וגם עליהם?

"המיגון מפריע בעיקר בדקות הראשונות, קצת קשה לנשום אך מתרגלים מהר לתחושה. למרות שאנחנו עדיין נוגעים במטופלים עם המיגון, למטופלים קשה לשמוע אותנו ולראות את הבעת פנינו. לכן אנחנו מנסים להביע כמה שיותר רגש דרך העיניים ושפת הגוף ומדברים בקול רם יותר".

מה הרגע המאתגר ביותר איתו נאלצת להתמודד בתקופה האחרונה?

"האתגר עבורי היה להיכנס למחלקה שיש בה צוות מצומצם, שמשמש לנו כעזר פעמים רבות בטיפול בחולה. כדי להתמודד עם אתגר זה נעזרנו ברובוט בתוך המחלקה שהפעיל איש צוות שישב בחמ"ל. באמצעות הרובוט היה ניתן לתקשר עם  הצוות וזה שיפר את תחושת הביטחון בתוך המחלקה".

את מרגישה תחושת שליחות ומשמעות לתפקיד? שאתם מפיגים במעט את הבדידות לחולי הקורונה ומסייעים להם בהחלמה?

"כן, יש לנו חלק משמעותי בהחלמת המאושפזים. אני חושבת שבטיפול שלנו יש הרבה אלמנטים שהם מעבר לחלק הפיזיקלי של הטיפול. אני תמיד מנסה לשמח את המטופלים, לשוחח איתם, לתת להם מוטיבציה להשתקם ולהפיג את בדידותם".

מה תרצי להגיד לעמיתייך בסורוקה ולתושבי באר שבע שקוראים את הכתבה?

"אני רוצה להגיד לעמיתי בסורוקה שהם עושים עבודה יוצאת מן הכלל!  אנו מתמודדים עם לא מעט אתגרים, וכול הסקטורים בבית החולים עושים כמיטב יכולתם על מנת לצלוח את התקופה הזו. לתושבי באר שבע – תעריכו ותשמרו על מה שיש לכם. חשוב שתקפידו לעטות מסכות ולשמור על ריחוק חברתי והיגיינה. מאחלת לכול תושבי העיר שנה של שגשוג, פרנסה ובריאות".

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('b25ec758-493d-4aa6-8bd8-30fccb99bd7d','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה