עשרות יזמים ישראלים התכנסו בנגב לפתור את משבר פסולת הפלסטיק
10.05.23 / 12:47
ישראל טובעת בפסולת פלסטיק, הנערמת בקצב של יותר מ-900 אלף טונות בשנה. חלק ניכר מהפלסטיק שלא ניתן למחזר מגיע מהחקלאות וכעת עשרות יזמים ישראלים נרתמו למצוא לכך פתרון. "האקלאות", האקתון העוסק בפיתוח רעיונות ופיצוח אתגרים בחקלאות מתקדמת, יצא לדרך.
במרכז מחקר גילת לחקלאות על סף מדבר התכנסו היום (רביעי) עשרות יזמים, חוקרים, סטודנטים וכן בכירים בתחום החקלאות והמחזור בישראל, ל-"האקלאות", האקתון העוסק בפיתוח רעיונות ופיצוח אתגרים בחקלאות מתקדמת. ההאקתון שמוביל מרכז מחקר גילת של מכון וולקני מתמקד השנה בהתמודדות עם אתגר הטיפול בפלסטיק בחקלאות.
מדינת ישראל טובעת בפלסטיק וכ-900 אלף טונות פלסטיק שלא ניתן למחזר מוטמנות מדי שנה בקרקע. חלק ניכר מפסולת הפלסטיק מקורו בחקלאות. לכן יזמו במכון וולקני בשיתוף אשכול נגב מערבי, חברת נגב אקולוגיה, דודאים – הפארק למחזור ולחינוך סביבתי בנגב ושותפים נוספים, האקתון ששם לו למטרה לייצר פתרונות חדשניים לפסולת הפלסטיק.
במסגרת ההאקתון הוצגו ליזמים שלושה אתגרים מרכזיים: הפחתת השימוש בפלסטיק כחומר גלם ומציאת חלופה, ממנה ניתן יהיה לייצר למשל יריעות לחיפוי חממות וחוטים להדליה (קשירת צמחים שאינם יציבים למבנה יציב); שימוש מחדש במוצרי פלסטיק בחקלאות כמו תבניות, מגשים, שקיות, אריזות של דשנים ומכלי פלסטיק שלרוב מיוצרים כיום לשימוש חד פעמי; וכמובן מציאת פתרונות חדשניים שיאפשרו מחזור של פלסטיק שלא ניתן עדיין למחזר, כמו פלסטיק שספח שאריות דשנים וחומרי הדברה או שמעורבב בשאריות של צמחים, מזון ועוד.
במהלך היומיים של ההאקתון יקיימו היזמים שיח והיכרות מעמיקה עם מגוון בעלי תפקידים באקו-סיסטם ויקבלו הזדמנות לפתח קווי חשיבה חדשניים ולמצוא פתרונות ברי קיימא לאתגרי הליבה שהוצגו בראשית ההאקתון. האירוע הוא הזדמנות נדירה ליזמים לקבל ייעוץ מבכירים בתחום, כמו מומחי התוכן בתחום המחזור והטיפול בפסולת שמעמידים נגב אקולוגיה ודודאים לרשות המשתתפים בהאקתון. דודאים מעמידים לטובת הקבוצות בתחרות מנטורשיפ מקצועי שיוענק על ידי ד״ר רעיה וולקן, מנהלת הפיתוח המדעי בחברה הכלכלית בני שמעון. האירוע הוא הזדמנות נדירה לפיתוח קשרי אקדמיה ותעשייה וקידום התחום של חקלאות מתקדמת על סף מדבר.
המיזם הזוכה בהאקתון יקבל מתחם עבודה לתקופה של 4 חודשים באחת החממות הטכנולוגיות בנגב. זאת לצד ליווי בפיתוח העסקי של המיזם, מנטורשיפ וליווי בהגשת המיזם לאקסלרטור. השווי הכולל של הפרס עומד על כ-10,000 שקלים שיסייעו למיזם בראשית דרכו.
מאיה כהן, סמנכ"לית נגב אקולוגיה, מסרה: "משבר הפסולת ומשבר האקלים מחייבים את חקלאי ישראל והעולם לעשות מאמץ להקטין את טביעת הרגל האקולוגית. מהלך זה לא יוכל להצליח ללא מציאת פתרונות לצמצום וטיפול בפסולת הפלסטיק. חברת נגב אקולוגיה המטפלת בפסולת של כמיליון תושבי הנגב שוקדת כל העת על מציאת פתרונות חדשים למחזור וטיפול בר קיימא בפסולת בישראל. במסגרת זו החברה גאה לשלב במפעליה ואתריה הפרוסים ברחבי הארץ טכנולוגיות פורצות דרך וכן לעודד יזמות בתחום המחזור ושמירת הסביבה".
ד"ר רעיה וולקן, מנהלת הפיתוח המדעי בדודאים– הפארק למחזור וחינוך סביבתי בנגב, תשתתף כמנטורית מלווה לקבוצות המשתתפות בהאקתון: ״כחברה המתמודדת מדי יום עם אתגרי הפסולת אנו רואים חשיבות רבה למציאת פתרונות מגוונים לפסולת הפלסטיק וכחברה הפועלת בדרום הארץ אנו רואים עצמינו כחלק מהאקוסיסטם האזורי המורכב מאזורים כפריים וחקלאיים אשר מתמודדים מדי יום עם פסולת פלסטיק חקלאית ומעוניינים למצוא פתרון לתופעה הנרחבת. אנו שמחים להשתתף באירוע 'האקלאות' ולייעץ ליזמים מתוך הידע שצברנו בתחום ומתרגשים לראות אילו פתרונות יעלו באירוע".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]