כנס הזדמנויות עסקיות בעומר: תעשיות הדרום וירושלים מתחברות למערכת הביטחון

$(function(){setImageBanner('6a914ec3-02cf-402c-9d89-02e4f9920d2a','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

מעל 150 תעשיינים מהדרום ומירושלים השתתפו בכנס שנערך בפארק התעשיות בעומר, במטרה להרחיב את שיתופי הפעולה עם מנהל הרכש הביטחוני ולחשוף את יכולות התעשייה המקומית לצורכי הצבא ומשרד הביטחון.

קרדיט צילום: צבי תקשורתנציגי מאות חברות תעשייה מכל רחבי הארץ השתתפו הבוקר בכנס הזדמנויות עסקיות שנערך בפארק התעשיות בעומר, ביוזמת התאחדות התעשיינים מרחב דרום ומרחב ירושלים ובשיתוף מנהל הרכש הביטחוני במשרד הביטחון. למעלה מ־150 תעשיינים מדרום הארץ ומאזור ירושלים הגיעו למפגש שנועד לחשוף אותם לאפשרויות הרכש של מערכת הביטחון ולחזק את הקשר בין התעשייה המקומית לבין גוף הרכש הגדול בישראל.

הכנס התקיים על רקע עלייה ניכרת בביקושים לתוצרת תעשייתית וצורך הולך וגובר בעצמאות ייצורית. המשתתפים קיבלו סקירה מקיפה על צורכי הרכש העדכניים של משרד הביטחון, דרישות ההצטרפות למאגר הספקים, תהליכי עבודה מרכזיים והזדמנויות עסקיות הממתינות לחברות המעוניינות להרחיב את פעילותן בשוק הביטחוני.

במהלך הכנס הוצגו סקירות מקצועיות על ידי בכירי מנה"ר: איתן מנדל דיבר על אתגרי התעשייה הביטחונית, שירן אברהם כהן הציגה את פעילות מנה"ר ואת תהליך הצטרפות הספקים, שמואל ממן סקר את תחום המפעלים החיוניים ושירי שוט פרסה את מדיניות ההעדפות וההיבטים המשפיעים על מכרזי משרד הביטחון. לצד ההרצאות התקיים גם נטוורקינג מקצועי שאיפשר למנהלי הרכש והמפעלים ליצור חיבורים ראשוניים.

את הכנס פתח אברהם מימון, יו"ר מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, שהדגיש את החשיבות במפגש הישיר בין הנהלת מנה"ר לבין תעשיות הדרום וירושלים. "שיתוף הפעולה בין המגזר היצרני למשרד הביטחון הוא לא רק חשוב, הוא חיוני", אמר. "כל ספק חדש וכל חדשנות שמגיעה מהשטח הם חלק ממערך של עוצמה לאומית ויכולת עמידה כלכלית וביטחונית."

קרדיט צילום: צבי תקשורת

אברהם (נובו) נובוגרוצקי, יו"ר אגוד תעשיות מתכת, חשמל ותשתית, התייחס לחשיבות הראייה האסטרטגית בפיתוח מנועי הצמיחה של התעשייה הביטחונית. לדבריו, "התעשייה הישראלית הוכיחה את חשיבותה הביטחונית, ולא פחות מכך את תרומתה הכלכלית למשק. הדרום עבר תקופה מורכבת והתעשייה עבדה ימים כלילות כדי לעמוד בצרכים הלאומיים."

ראש מנה"ר, זאב לנדאו, שיבח את תעשיות "כחול לבן" על מחויבותן בתקופת המלחמה. "לישראל יש תעשייה ביטחונית מפוארת, וכל העולם יודע זאת", אמר. "החברות המקומיות הוכיחו מחויבות יוצאת דופן לאורך כל התקופה וסיפקו מענה מלא לצרכי צה"ל ומשרד הביטחון."

דנה שדה אופיר, מנהלת מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים, ציינה כי ההיענות הגבוהה לכנס משקפת את הצורך המהותי של התעשייה בחיבור ישיר למערכת הביטחון. עידן זינאל, מנהל מרחב ירושלים בהתאחדות, הוסיף כי הקשר עם מנה"ר מהווה מנוע צמיחה מרכזי עבור מפעלי האזור.

הכנס הסתיים בשולחנות עגולים שאפשרו לתעשיינים ולמנהלי הרכש להעמיק את הקשרים, להציג יכולות ולבחון שיתופי פעולה עתידיים שיכולים להרחיב פעילות ולייצר מסלולי צמיחה חדשים עבור התעשייה הישראלית.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('ab4c3d75-1233-4186-b652-397df8e69410','/dyncontent/2025/12/13/bca9799e-12b7-404d-bded-03bb18968135.jpg',20542,'צרפתי אייטם כתבה ',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה