"חזרתי לעבוד בתחום הדבש אותו אהבתי מילדות"

$(function(){setImageBanner('11e0598c-55cf-445c-8445-dfaa5945b2be','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,false,33743,'Image','');})

לכבוד ראש השנה, שוחחנו ב'באר שבע נט' עם דניאל ברקאי, דבוראי מהדרום, שסיפר על האהבה לתחום, על עבודתו במכוורות ועל סוגי הדבש האהובים על הישראלים. ראיון מתוק במיוחד לשנה החדשה!

ראש השנה כבר כאן וזו הזדמנות מצוינת לקבל הצצה מיוחדת לעבודת הדבוראים שעובדים במכוורות ומייצרים עבורנו את הדבש המתוק הנפוץ כל כך בחג, כי מי לא אוהב דבש מתוק ואיכותי? בראיון ל'באר שבע נט' סיפר דניאל ברקאי העובד כדבוראי, על עבודתו עם הדבורים במכוורות והאהבה הגדולה לדבש.

"בילדות שלי גרתי במושב והיו שם אנשים שגידלו דבורים שמייצרות דבש, כילד עזרתי להם ברדיית הדבש, אני זוכר שאז לא היו מכונות והייתה הרבה עבודת כפיים. כילד אכלתי הרבה דבש ומאוד אהבתי את זה, לכן גם בחיי הבוגרים חזרתי לתחום אותו אהבתי מילדות", סיפר ל'באר שבע נט' דניאל, "אני אגרונום במקצועי ועסקתי בחקלאות. גרתי בבאר שבע ובשנות ה-90 עברתי ליישוב להבים, שם היה לי חבר שגם גידל דבורים, דרכו קניתי כמה כוורות והתחלתי לעסוק בתחום". דניאל כיום בן 72, יצא לפנסיה, אך עדיין ממשיך לעבוד במכוורות הדבורים כתחביב ומתוך אהבה.

דניאל ברקאי, צילום פרטי

לדבורת הדבש חשיבות רבה עבורנו בני האדם, מעבר להיותה יצרנית דבש מעולה, היא גם המאביקה המרכזית בטבע, שאחראית להאבקה (הפרייה) של  80 אחוזים מהיקף הגידולים החקלאיים והמזון. באמצעות האבקת הגידולים בארץ, דבורת הדבש תורמת לתוצרת החקלאית כ־2.5 מיליארד שקלים בשנה.

מנתוני 'מועצת הדבש' לקראת ראש השנה עולה, כי צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ- 5,000 טון דבש ובחגי תשרי ישווקו בישראל כ- 2,000 טון דבש שהם 40% מהביקוש הישראלי. כיום פועלים בישראל כ- 529 דבוראים המטפלים ב- 120 אלף מכוורות, מתוכן מוצבות 80,000 מכוורות באזורי גידול חקלאיים ומשמשות להאבקה.

קרדיט דניאל ברקאי, צילום פרטי

האם יש הבדל בין זנים של דבש? מהו הדבש שנמכר כיום בישראל?

"יש הרבה זנים שונים בהתאם לפרחים אותם הדבורים מאביקות. באביב יש את פרחי הבר, במרץ אפריל מתחילים לצאת עוד סוגי פרחים כמו הקורנית הידוע בשם תימין ועצי אקליפטוס. קרן קיימת לישראל נוטעת עצים וצמחייה כדי לעזור לדבוראים להשיג דבש. יש גם דבש הדרים שהוא בהיר לגמרי ובטעם שונה, בשנים הראשונות להקמת המדינה היו הרבה פרדסים בארץ והוא היה נפוץ מאוד. היו יש הרבה עצי אקליפטוס, פרחי בר ובחלק השני של הקיץ הדבש הנפוץ שמיוצר הוא מפרח הקורנית. הישראלים אוהבים את כל הסוגים אבל כשיש דבש מהקורנית אני ממליץ עליו"

ראית עלייה בביקוש לדבש לקראת החג?

"כן בטח, עכשיו לקראת החגים כולם קונים יותר דבש. רוב הציבור הישראלי אוהב דבש, רגיל לאכול אותו עוד מילדות אבל יש אנשים למשל שלא הכירו דבש כשהם גדלו ולכן רגילים לאכול אותו רק בחגים".

קרדיט דניאל ברקאי, צילום פרטי

אתה נהנה מהעבודה במכוורות ועם הדבורים?

"כן, זו עבודה שאתה חייב לאהוב אותה כדי לעשות אותה. עכשיו למשל בתקופה הזו אנחנו עובדים בחוץ בחום של כמעט 40 מעלות, אלו תקופות חמות וחשוב שנשמרו על עצמנו מוגנים, גם מהחום וגם מהדבורים. אני למשל שופך על עצמי הרבה מים ואז שם את חליפת המיגון לפני שאני יוצא לשטח, זו שיטה שעוזרת לי לשמור לא להגיע לטמפרטורות גוף גבוהות. זו עבודה שלא מתאימה לכל אחד אבל אני נהנה".

מה היית רוצה לאחל לקוראים לשנה החדשה?

"הכי חשוב שכולנו נהיה בריאים, בריאות זה הכי חשוב! וכמובן חג שמח ומתוק!".

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('bcf907d0-5c63-4a5b-b811-eef6ef7bf699','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה