חוגגים את יום המדע אצלכם בבית!

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('135fc929-51e5-41be-a81b-75c203835979','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,true,33743,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('135fc929-51e5-41be-a81b-75c203835979','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,true,33743,'Image','');},7]]);})

מחר זה קורה! פארק קרסו למדע ומשרד המדע והטכנולוגיה מזמינים אתכם לחגוג יחד את יום המדע מהבית

צילום: shutterstock אילוסטרציה

מחר (חמישי, ה-2.4) יתקיים יום המדע הפעם בפורמט קצת שונה אך מהנה במיוחד. בדף הפייסבוק של פארק קרסו למדע תתקיים בלייב בכל שעה עגולה פעילות מדעית מגוונת: https://www.facebook.com/CarassoSciencePark/

בשעה 10:00 "מדע גדול בקטנה" - חשמל, לחץ ואופטיקה. בתוכנית:

א. חשמל סטטי - מהו חשמל ומה הבדל בין חשמל שאנו משתמשים בו לזה הסטטי. הפעילות תכלול הדגמה של היווצרות חשמל סטטי במכשיר ואן דה גרף והתפרקות של חשמל סטטי במכשיר וימשהרסט.

ב. כיסא פאקיר - לחץ ומה משפיע עליו.

ג. אופטיקה - גלגל ניוטון והצבעים שאנו רואים, מדוע הצבעים בקשת בענן מסודרים תמיד באותו סדר ומדוע צבע לבן – זה כל הצבעים ביחד.

בשעה 11:00 מה עושים עם בלונים? 

רמז: לא רק קישוט לימי ההולדת. ניפוח בלון ללא ידיים באמצעות שימוש בחומץ ביתי ואבקת סודה לשתייה, על תגובת סטירה בין שני החומרים האלו ועל הקשר שלהם להכנת עוגות. בתוכנית:

א. בלון שלא נשרף- נסביר מה יקרה לבלון אם, חושבים שהוא ישרף תמיד? לא בטוח.

ב. מדוע הבלון מתפוצץ כאשר מנפחים אותו יותר מידי ואיך אפשר להקטין אותו אחרי שנופח? בשעה 12:00 כימיה מאחורי הכל. בתוכנית:

א. שריפת מלחים – תכונות החומרים בשריפה.

ב. משחת שיניים לפילים- היווצרות חומר חדש כשחומרים נפגשים: כאשר מדובר בתגובה כימית של החומרים- נוצרים חומרים חדשים ובמהלך תהליך זה יכולה להתרחש אחת מתוך 2 תופעות שמלוות את התהליך של יצירת חומר חדש- אנרגיה נפלטת או אנרגיה נקלט.

ג. קשט PH – זיהוי חומרים. בעולם יש הרבה חומרים איך ניתן לזהות חומרים ביתיים ע"י מיץ כרוב סגול.

בשעה 13:00 בישול מולקולרי- אוכל סיני או אוכל איטלקי? צרפתי או רוסי או אולי בכלל אוכל של גלקסיה אחרת?

בהדגמה של בישול מולקולרי נסביר כיצד ניצן ליצור אוכל רגיל בטעמים לא שיגרתים: טעם לימון או בצל, טעם פטל או תפוזים. במהלך פעילות נציג 2 שיטות להכנת אוכל מולקולרי. בתוכנית:

א. ספריפיקאציה- יצירת אוכל מולקולרי בצורת כדורים להכנת קוויאר. ולמרות שקוויאר הן ביצי דגים, אנו נכין קוויאר בטעם שוקו.

ב. יציקת חומרים: נכין ספגטי בטעם פטל: קודם מחממים תמיסה, אח"כ יוצקים אותה לכלי ואז מקררים. שיטה זאת דומה לשיטה בה מכינים חומרי פלסטיק.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('c150ef2c-9bb9-4a61-a90c-89d2ecf83a2f','/dyncontent/2024/4/10/1ce44408-1dd9-411b-b3d9-da123a2ff67c.jpg',17729,'עזריאלי 0424 אייטם',525,78,false,33745,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה