חגיגת אביב על האגם: 200 ילדי מועדוניות הדרום צעדו בפארק נחל באר שבע
01.06.26 / 16:00
לאחר עיכובים עקב מבצע "שאגת הארי", חזרו ילדי מועדוניות הדרום לשגרה מבורכת עם "צעדת האביב" השנייה של חברת ICL. הילדים, המגיעים מבאר שבע, ירוחם, ערד ודימונה, נהנו מהפנינג מושקע שכלל תחנות משחק, דוכני מזון וחיבוק חם ממתנדבי החברה שמלווים אותם לאורך כל השנה.
צעדת האביב השנייה של חברת ICL, יחד עם ילדי מועדוניות הדרום, יצאה השבוע סוף סוף לדרך בפארק "אגם נחל באר שבע". האירוע המרגש כלל כ-200 ילדים ממועדוניות הרווחה והחינוך בבאר שבע, ירוחם, ערד ודימונה. לאחר מספר דחיות שנכפו על המארגנים בעקבות המצב הביטחוני ומבצע "שאגת הארי", התקיים האירוע החגיגי שהפגיש מחדש בין הילדים, צוותי המועדוניות ומתנדבי החברה.
צעדת האביב, המציינת את שנתה השנייה ומתבססת כמסורת של ממש, היא רק חלק ממעטפת הליווי המתמשך שמעניקה ICL למועדוניות בדרום. הפעילות השנתית כוללת מפגשים שבועיים עם מתנדבי החברה, ימי שיא ויוזמות קהילתיות. אנשי הצוות החינוכי מעידים כי החיבור המתמשך בין העובדים לילדים הפך עם השנים לקשר עמוק, משמעותי ויציב, אליו הילדים מצפים בכיליון עיניים מדי שבוע.
במהלך הפנינג הצעדה, הילדים נהנו ממגוון רחב של פעילויות הפגה. מתנדבי החברה הפעילו תחנות משחק שונות, לצד עמדות ברד ומזון שהופעלו בהתנדבות על ידי בוגרי המועדוניות עצמם – סגירת מעגל מרגשת של נתינה. ערך מוסף נוסף באירוע הגיע מכיוונה של עמדת צילום של "סנאפ" (המרכז החברתי לצילום בבאר שבע), גוף חברתי המעסיק לצד צלמים מקצועיים גם צלמים בעלי מוגבלויות.
מעבר לחוויה החגיגית והצבעונית, האירוע סיפק לילדים – שרבים מהם מתמודדים ביומיום עם קשיים משפחתיים, רגשיים או לימודיים – הזדמנות פז לצאת מהשגרה המוכרת, להתאוורר ולהכיר חברים ממסגרות מקבילות ברחבי הדרום.
"עוגן אמיתי ושותפות משמעותית"
הצוותים המקצועיים המלווים את הילדים ביומיום לא חסכו בשבחים לשותפות ארוכת השנים. קרן בסון, מנהלת המועדונית בבאר שבע מטעם משרד החינוך, שיתפה: "חברת ICL מאמצת את המועדוניות שלנו כבר שנים רבות, ובכל הזדמנות מתנדבי החברה דואגים לפעילויות שמאפשרות לילדים לחוות חוויות שלא מתאפשרות להם בשגרה. לאורך השנה אנחנו בונים יחד תוכנית שנתית מגוונת לחשיפת הילדים למקומות וחוויות חדשים. צעדת האביב מתחילה להפוך למסורת יפה שמחברת בין מועדוניות מכל אזור הדרום ומעניקה חוויה מגבשת."
גם ויקי אבוקסיס, אם הבית במועדונית 'בית רונן' בעיר, תיארה את ההשפעה העמוקה של ההתנדבות על הילדים: "אני עובדת כבר 13 שנים ב'בית רונן' וזכיתי לראות ילדים גדלים, מתפתחים ופורחים. ICL מהווים עבורנו עוגן אמיתי, בעיקר בזכות צוות המתנדבים שמגיע עם המון אהבה, אכפתיות ורצון אמיתי לתת. בזכות השותפות הזו, הילדים שלנו זוכים לטיולים ופעילויות שלא תמיד היינו מצליחים לאפשר באופן עצמאי."
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
