הדובדבן שבקצפת: שתי נערות מבאר שבע יזמו חוג אפייה לילדות – וזכו להצלחה מיידית
06.08.25 / 19:00
אגם ואור דמרי, בנות 13 ו־12 מבאר שבע, יזמו חוג אפייה במסגרת מיזם "חושבים עושים" של ICL וזכו להיענות עצומה מצד ההורים והילדות • הפעילות שהחלה בשכונת פלח מתרחבת כעת לנווה נוי, עם תכנונים לעוד קבוצות וקורסים מתקדמים • "רצינו לא רק ללמד מתכונים, אלא ליצור חוויה מחבקת ומשמעותית"
בין שלל הפעילויות שמציע הקיץ לילדים, יוזמה אחת מתוקה במיוחד תפסה את תשומת הלב בבאר שבע – חוג אפייה לילדות, אותו יזמו אגם דמרי (13) ובת דודתה אור דמרי (12), במסגרת מיזם "חושבים עושים" של חברת ICL.
החוג, שזכה להיענות מיידית, נפתח בשכונת פלח ומיועד לבנות בגילאי 7 עד 10. בתוך דקות מפרסום ההרשמה – כל המקומות נתפסו. ההצלחה הובילה לפתיחת קבוצה נוספת בשכונת נווה נוי, ולאחר ארבעה מפגשים מוצלחים – מתוכננות קבוצות נוספות, גם עם דגש על קינוחים ללא גלוטן ואפייה בריאה.
השתיים מהוות דוגמה מעוררת השראה ליזמות צעירה ולמעורבות חברתית: אגם, תלמידת כיתת נחשון במקיף ו', עוסקת באפייה מגיל צעיר, עברה קורסים מקצועיים, ואף ניהלה מיני־עסק למכירת עוגיות. לצד זה, השתתפה גם בתכנית "דה וינצ׳י" באוניברסיטת בן־גוריון, שם למדה תחומים כמו כימיה, אסטרונומיה ורפואה. אור, בת דודתה הצעירה, לומדת בבית ספר יסודי בעיר ומעורבת באופן מלא בתכנון ובהדרכת השיעורים.
במסגרת החוג קיבלה כל משתתפת ערכה אישית עם ציוד אפייה וחוברת מתכונים, והבנות צירפו את הילדות גם לקבוצת וואטסאפ שיתופית. "רצינו לא רק ללמד מתכונים, אלא ליצור חוויה קבוצתית, חמה ומכילה", מספרת אגם.
החוג פועל במסגרת מיזם "חושבים עושים" של חברת ICL – מיזם קהילתי שצמח בדרום ומאפשר לתושבים להציע רעיונות ולקבל ליווי ומימון למימושם.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
