ועידת התעשייה הראשונה בדרום
15.07.19 / 07:45
בשבוע שעבר התקיימה זו הפעם הראשונה ועידת התעשייה בדרום. במסגרת הועידה התארחו ראשי החברות המובילות בארץ בכל ובדרום בפרט, במטרה לדון בשינויים הטכנולוגיים בתעשייה והאתגרים המגיעים עמם
בשבוע שעבר (ד') התקיימה ועידת התעשייה הראשונה בדרום למעבר לאוטומציה וייצור מתקדם ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. הועידה התקיימה ביוזמת התאחדות התעשיינים מרחב דרום, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון ובהשתתפות נציגים ממשרד הכלכלה והתעשייה, רשות ההשקעות ורשות החדשנות, מנהלי פארקי התעשייה בנגב ונציגי חברות תעשייתיות בדרום ומומחים בתחום האוטומציה, המימון והמענקים, IOT וסייבר.
בועידה השתתפו כ-200 תעשיינים ואנשי מקצוע שלמדו, בין היתר, על כדאיות הכלכלית והעסקית במעבר למפעל חכם, שמעו מפי תעשיינים שעברו את התהליך לקראת מעבר לאינטגרציה ופס יצור מתקדם ודנו בסוגיה שמטרידה רבים על המקום של הגורם האנושי בתוך תהליך של ייצור מתקדם ותעשייה חכמה. כמו כן, במהלך הועידה סיכמו התאחדות התעשיינים מרחב דרום ומכללת SCE על הידוק שיתוף הפעולה ביניהם בתחום זה ובתחומים נוספים.
את הועידה פתח אביב חצבני, מנהל מרחב דרום בהתאחדות התעשיינים ואמר: "אני שמח מאוד על הנוכחות המרשימה של תעשיינים ואנשי מקצוע שהגיעו ללמוד ולהכיר את הדרך הנכונה להתקדמות הטכנולוגית הנדרשת והמוטמעת בתעשייה. התעשייה הישראלית מתמודדות עם אתגרים רבים, והבולטים שבהם: פריון נמוך, מחסור אקוטי בעובדים טכנולוגיים, קשיי מימון, תחרות קשה מול היבוא בשוק המקומי ובחסרון תחרותי בסביבה הבינלאומית. מעבר התעשייה הישראלית כולה, והתעשייה בדרום בפרט, לטכנולוגיות ייצור מתקדם, תוך הטמעת חדשנות טכנולוגית, הינה הפתרון המיטבי בכדי להעלות את פריון העבודה ולהביא לשינויים משמעותיים בסביבת העבודה והפיכתה לקווי ייצור טכנולוגיים, מתקדמים וחדשניים".
והוסיף: "לצד זאת, שינוי משמעותי כל כך בתהליכי וקווי הייצור מביא עימו חששות משמעותיים, בעיקר לאור הצורך בידע ומידע מדויק וממוקד, תוך קביעת סדר עדיפויות וביצוע השקעות חכמות בתעשייה חכמה. אני בטוח שהועידה פיזרה במעט את הערפל מאחורי הנושא ותסייע למומחים בתחום להבין את הצרכים של התעשייה ולתעשיינים את האפשרויות שיש בפניהם. התאחדות התעשיינים מרחב דרום פועלת רבות על מנת לסייע לחברות התעשייה בדרום, גם בתחום זה".
פרופ' יהודה חדד, נשיא SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון נשא דברים בפתח הכנס: "המכללה שלנו הוציאה במהלך שנות פעילותה אלפי בוגרים לתעשייה, המהווים 15% מכלל המהנדסים במשק הישראלי. כיום לומדים במכללה כ-6,000 סטודנטים וסטודנטיות לתארים ראשונים ושניים במחלקות ההנדסה השונות. המכללה הוקמה בין היתר כדי למצב ולהעמיק הקשרים בין אקדמיה לתעשייה. באקדמיה אנו פועלים למען קידום התעשייה, שיפור שיטות עבודה, פיתוחים טכנולוגיים וייעול פסי הייצור של המפעלים בדרום. מסיבה זו אנו שמחים לארח את הוועידה הראשונה בדרום בנושא מפעלים חכמים ולהוות מקור לחדשנות ואיכות עבור התעשייה הדרומית".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]