קרמשניט מקרם פטיסייר, תותים ותותי יער

$(function(){setImageBanner('1baff965-f200-47e1-91e3-c750a4a54a33','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,false,43241,'Image','');})

עונת התותים כבר כאן ומה יותר מתאים מאשר להכין מנה מפנקת עם תותים - אז קבלו מתכון לקרמשניט מקרם פטיסייר, תותים ותותי יער

TEKA_קרם שניט פטיסייר ופרחים ורודים מבצק סוכר_קרדיט צילום יחצ

מצרכים (עבור 4 סועדים)

1 בצק עלים

125 גר' פטל

50 גר' שוקולד לאפייה

2 כפיות חלב

סוכר

אבקת סוכר

עבור קרם הפטיסייר

500 מ''ל חלב

2 חלמונים של ביצים גדולות

6 כפות סוכר

40 גר' קמח תירס

1 כף תמצית וניל

שכבה עליונה – תותים ופירות יער

200 גר' תותים

100 גר' פירות יער

אבקת סוכר

הוראות הכנה

נתחיל בקרם הפטיסייר

1. הכניסו את כל המרכיבים לקערה המתאימה לשימוש במיקרוגל והקציפו אותם בעזרת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

2. חממו את התערובת במיקרוגל למשך כ-3 דקות.

3. פתחו את המיקרוגל וערבבו את התערובת. חממו למשך כ-2 דקות נוספות.

4. הוציאו את התערובת מהמיקרוגל, ערבבו שוב עד לקבלת מרקם קרמי.

5. כסו את התערובת בניילון נצמד שימנע ממנה להתקשות והכניסו למקרר עד שתתקרר לגמרי.

6. אם תרצו שייווצר קרם בעל מרקם חלק, הקציפו בעזרת המיקסר כאשר התערובת מתקררת. שמרו בצד להמשך.

להכנת בצק העלים

1. חממו מראש תנור בחום של כ-200ºC.

2. פרסו את בצק העלים, ובעזרת מכשיר לחיתוך פסטה, תבנית עגולה או סכין, חתכו אותו ל-12 חלקים, 3 לכל קרמשניט, ודקרו אותם בעזרת מזלג.

3. סדרו את בצק העלים בתבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה, ועליו תפזרו מעט סוכר.

4. הניחו נייר אפייה על המגש הראשון והכינו מגש אפייה נוסף כמו הראשון (או בכל כלי שניתן להכניס לתנור). זה יגרום לבצק העלים להיות דק ופריך עד כמה שניתן.

5. אפו בתנור למשך כ- 20 דקות, או עד שבצק העלים יקבל צבע חום מוזהב (לא יותר מדי חום).

6. לאחר שהבצק מוכן, הוציאו מהתנור והכניסו למקרר.

בזמן שהבצק נאפה בתנור, זה הזמן להכין את התותים עם תותי יער.

1. שטפו את התותים. חתכו אותם לחתיכות קטנות וערבבו עם סוכר וקמצוץ  פלפל שחור.

2. הניחו את התותים במחבת חמה למשך 2-3 דקות, עד שהסוכר יימס.

3. הוציאו את התותים מהנוזל והניחו בצד להמשך. (ניתן לשמור גם את הנוזל לצורך קישוט)

הגיע הזמן... לשוקולד

1. שברו את השוקולד לחתיכות, שימו אותן בקערה והמיסו באמבט מרים או במיקרוגל.

2. אם בחרתם במיקרוגל, זכרו שהשוקולד עלול להישרף בקלות. כוונו את המיקרוגל לדקה אחת ולטמפרטורה הנמוכה ביותר, לאחר מכן, בדקו אם השוקולד הומס. אם לא, ערבבו והחזירו למיקרוגל למשך 30 שניות. חזרו על הפעולה עד שהשוקולד יומס לגמרי וזכרו לערבב בכל פעם. כאשר השוקולד מוכן, הוסיפו חלב והניחו בצד להמשך.

 

כאשר הכול מוכן, נתחיל בהכנת מילוי הקרמשניט

1. פרשו בצק עלים, עליו שימו את קרם הפטיסייר. השאירו את מרכז הבצק ללא קרם.

2. שימו כפית תותים במרכז הבצק.

3. פרשו שכבה נוספת של בצק עלים ובצעו את הפעולות פעם נוספת.

4. את השכבה השלישית והעליונה כסו עם כפית שוקולד. פזרו את השוקולד על כל הקרמשניט וקשטו בעזרת פירות יער ואבקת סוכר.

5. חזרו על התהליך בהכנת הקרמשניט הנוספים.

הערות

- את המתכון ניתן להכין בזמן קצר. תוכלו להכין את בצק העלים וקרם הפטיסייר יום קודם לכן, במקרה כזה תצטרכו לשמור אותם בקופסת אחסון במקרר.

- קיימת האופציה להשתמש בתותים לקישוט במקום בפטל.

- תבניות בצורת עיגול חייבות להיות בעלות קוטר של 7 ס''מ בערך. אם תעשו שימוש בתבניות גדולות יותר, תצטרכו 2 דפי בצק עלים במקום 1.

- תוכלו לאפות את בצק העלים כמו שמתואר במתכון, כאשר הוא כבר חתוך. או לאפות את הבצק שלם ולחתוך אותו לאחר האפייה, כאשר הוא יתקרר. אם תבחרו לאפות את הבצק כיחידה אחת, מומלץ לחתוך אותו באמצעות סכין בעלת שיניים חדות. 

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.  

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('ef0638ee-b91b-400d-838c-aeac6eb82abd','/dyncontent/2024/3/17/260ec54c-8061-40bc-b317-3feb9c3dde6a.gif',17630,'סמי 0324 אייטם ת',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה