פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('ab3f6ff9-8594-4cde-a0a0-9d0c047a272f','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('ab3f6ff9-8594-4cde-a0a0-9d0c047a272f','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

השף אבי ביטון, מציע מנה חגיגית ומתוקה, מבוססת טחינה גולמית, של פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה. מנה נפלאה, מפנקת וטעימה, המתאימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכן כקינוח באירוח חגיגי.

בתמונה: פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה (צילום: יולה זובריצקי).

(לכ-6 מנות):
לפרפה:
1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
2 שמנת מתוקה (2 מכלים 250 גרם כל אחד)
1/2 כוס סילאן
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לרוטב:
1/2 כוס סילאן
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס
1/4 כוס מים
1 גרידת לימון
להגשה:
1/4 כוס גרנולה
שערות חלוה של "אחוה"

אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת
יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים
טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש
שעות לפחות.
3. להכנת הרוטב, מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד
לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.
4. להגשה, מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה
לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.
5. מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('4a5c7869-da0d-4701-97a8-697ca54fc1d4','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה