סלט כרוב ניצנים ברוטב ויניגרט חם

$(function(){setImageBanner('5a21ca54-9201-4299-94cb-9f9bc9d4c512','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43241,'Image','');})

כרוב הניצנים, אחד מהירקות הבריאים ביותר שישנם, משפר את עבודת מערכת העיקול, עשיר בחומצה פולית ולכן מומלץ ביותר לנשים בהריון ולילדים. המנה משלבת גם שמרי בירה – הנחשבים למזון על עשיר בויטמין B בברזל, אבץ, אשלגן וזרחן, וגרגירי הרימון שלא רק מתקשרים לברכת החג, אלא תורמים לפעילות נוגדת חמצון.

צילום סטודיו teka

מצרכים

500 גרם כרוב ניצנים

1 רימון

100 גרם עגבניות מיובשות

אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים 75 גרם

 

לרוטב ויניגרט

2 בצלי שאלוט

1 תפוז

5 גרם שמרי בירה

תערובת תבלינים ארב דה פרובאנס ומלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה

חותכים חצי מכמות כרוב הניצנים לרבעים וקוצצים דק את החצי השני.

מרתיחים סיר מים עם מלח, משרים בו את כרוב הניצנים החתוך לרבעים לכמה דקות ומסננים.

לאחר שליקה מטגנים את נתחי כרוב הניצנים עם שמן זית חם מאוד, עד שהם היו שחומים זהובים יחד עם העגבניות המיובשות הקצוצות לחתיכות קטנות, ומערבבים אותם בקערה יחד עם כרוב הניצנים הקצוץ.

קולפים ופורטים את הרימון, קוצצים את האגוזים ומוסיפים הכל לקערה יחד עם כרוב הניצנים והעגבניות המיובשות.

להכנת הוויניגרט החם: קוצצים את בצלי השאלוט, מטגנים בשמן זית וקורט מלח. כשהם רכים, מוסיפים למחבת חומץ תפוחים, כמו גם מיץ מתפוז שלם ומעט גרידת תפוז מהקליפה. מבשלים במשך מספר דקות ושופכים את הרוטב החם על הסלט.

מוסיפים שמרי בירה, הרבס דה פרובנס, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('0a1339b7-703b-4e11-87a6-0f4ce1e10895','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה