נא, מעושן, אפוי או מבושל - כל זרמי הסלמון

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('e3398f70-cda1-4afe-936f-56bfc842ae8c','/dyncontent/2024/5/1/490c2377-284e-4da5-8be4-3136246574d4.jpg',17827,'תמוז 0524 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('e3398f70-cda1-4afe-936f-56bfc842ae8c','/dyncontent/2024/5/1/b7c969b2-484f-4331-bd04-bd9ead8fafb4.gif',17822,'סמי 0524 אייטם',525,78,true,43241,'Image','');},7]]);})

דג הסלמון זכה לא פעם בכינוי מלך הדגים ולא בכדי. הדג הזה פשוט לא צריך להתאמץ, הוא מושלם ממש כפי שהוא, ומשום זאת כל מה שנשדך לו יעבוד פלאים. לכל חובבי הסלמון המאמר הזה הוא בדיוק עבורכם והוא ייתן לכם רעיונות חדשים להכנת הדג שאתם הכי אוהבים לאכול. הכינו את הנתח או הנתחים מוכנים על משטח העבודה שלכם ובואו נתחיל.

PEXELS

הגרסה המעושנת

בגרסתו המעושנת דג הסלמון מציע לכם טעמים עמוקים ועשירים. השילוב הכי מחמיא לדג המעושן הוא גבינת שמנת עם מעט שמיר שמדגישים את טעמיו הייחודיים בגרסה זו. רוצים לשדרג את המנה ממש? הגישו אותה על בליני של תפוחי אדמה ולנגד עיניכם תירקם מנה יפהפייה ובעיקר טעימה בצורה יוצאת מן הכלל!

נע וכבוש: כך או כך מעדן

גם בגרסתו הנעה או הכבושה, דג הסלמון הוא לא פחות ממדהים, המנה הכי מוכרת שלו היא הגרבלקס. פורסים את הנתח לפרוסות דקות, וכובשים אותו במלח, לימון ושמן זית. מי שרוצה ממש לשדרג את הטעמים ולפתוח אותם למחוזות חדשים יכול להוסיף מעט וודקה, זרעי כוסברה (מאוד דומיננטיים בטעמם), מלח גס, מעט סוכר ופלפל לבן. את כל הטוב הזה תניחו בצורה יפה על צלחת הגשה, לצידה הניחו גבינות שמנת עם או בלי שמיר ותתחילו לאכול. מי שחייב איזו פחמימה ליד, באגט טרי יעניק לכם את הפתרון המושלם לכל הטעים הזה.

סושי

מי אמר אני ולא קיבל? גרסתו הנעה של הדג הנהדר הזה מתגלגלת לכדי רול מושלם עטוף באורז דביק ואצת נורי. ילוו את הדג בתוך הרול, אבוקדו כמובן, שהוא חברו הטוב של הסלמון, מלפפון ירוק, גזר פלפל אדום ובצל ירוק. כל הטעים והטרי הזה אשר לא ראה בישול, טיגון או אפייה, ייכנס לכם לפה בביס אחד או אולי שתיים בליווי רוטב סויה או טריאקי- פשוט מחליק בגרון.

סשימי ייחודי

אין כל ספק שמנות מן המזרח הולמות את גוון הטעם של הדג הוורדרד. אך סשימי נהדר עם טוויסט יכיר לכם טעמים שטרם ניסיתם. את הסלמון יש לפרוס לרצועות דקיקות ואלכסוניות, ולהניח אותן על מצע של חסה ערבית. כעת, הטוויסט, פרסו פרוסות של תותים, ופלפל ירוק חריף ופזרו מעל רצועות הסלמון. מעל הכול זלפו בנדיבות שמן זית, מיץ לימון טרי, מלח גס ופלפל שחור גרוס. מרגישים שאתם חייבים מצע פחמימתי להניח את כל הטעים הזה עליו? הכינו טוסטונים קטנים בטוסטר – באמת שלא צריך יותר מזה כלום.

דג מרוקאי ברוטב חריף

נכון שכשחושבים על חריימה ועם דגים מרוקאיים ברוטב חריף, לא חושבים מיד על סלמון, אלא יותר על מושט, לברק, לוקוס, דניס, אך דעו לכם כי דג הסלמון מתבשל ומתעטף ברוטב החריף באופן שהוא לא פחות ממושלם. אם מ עולם לא ניסיתם אותו בגסה הזו, זה בדיוק הזמן, תהיו בטוחים שאתם לא תתאכזבו כלל אלא תוסיפו מתכון חדש לרפרטואר העשיר שלכם.

סלמון מבושל ברוטב סויה

כפי שציינו קודם לכן, המטבח האסייתי עושה לדג הזה רק טוב, גם השילוב הזה של הסויה בבישול של הדג עוטף אותו באהבה ובטעמים שמדגישים בדיוק עד כמה הוא טעים. רק שבמתכון הזה הגדילו לעשות ולאחר בישולו הקצר של הדג, מוציאים אותו אל צלחת של אגוזי פקאן פריכים ומצפים אותו בהם! שילוב נהדר שמוסיף קראנצ'יות מגניבה וטעימה במיוחד. לאחר שהנחתם את הסלמון שלכם על הצלחת, תוכלו להשתמש ברוטב הסויה הנותר ולזלף אותו מעל הדג. לצידו תוכלו להגיש סלט מרענן של אספרגוס, גזר, עגבניות שרי, מעט כוסברה והרבה לימון ושמן זית כדי להשאיר אותו מרענן במיוחד.

הסלמון אוהב גם את התנור

סלמון בתנור הוא לא פחות ממנה אייקונית. הדג הנהדר הזה שוחה בתוך מרינדות אסייתיות, אוהב להתעטף במעטה של רטבים מתקתקים כמו דבש עם לימון ושום, או חרדל עם דבש או סילאן, נהנה להתכרבל בתוך שכבה של ציפוי בין אם אלו פירורי לחם פריכים ובין אם אלו אגוזים ופיסטוקים קלויים עם פסטו שמשלבים ביחד איתו. אבל יכול לעוף גם סולו עם קצת שמן זית, מלח ופלפל. לא משנה מה תוסיפו לו מדובר כאן בדג מנצח.

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('b435e48c-41b1-4648-985a-0a0b3bc8ef28','/dyncontent/2024/5/1/490c2377-284e-4da5-8be4-3136246574d4.jpg',17827,'תמוז 0524 אייטם',525,78,false,43243,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה