מתכון להכנת סלט פסטה פרפלה עם גבינה רכה, אגסים ופקאן
אלדה נתנאל
16.10.25 / 13:32
לרגל יום הפסטה הבינלאומי החל בכל שנה ב 25 באוקטובר, ורגע אחרי החגים, כשכולנו כבדים ושבעים מארוחות גדולות, זה טימניג מצוין לסלט איכותי וטעים במיוחד. היות וסלט לבד עלול להיות משעמם ואפור, קבלו מתכון שיעשה חגיגה בצלחת: סלט פסטה פרפלה עם גבינה רכה, אגסים ופקאן.
מנה רעננה, המשלבת מתוק-מלוח: אגסים עסיסיים, גבינה כחולה רכה ואגוזי פקאן קראנצ’יים. הפרפלה של ברילה מעניקה בסיס קליל ומעודן שהופך את הסלט למנה מרשימה שמתאימה לכל ארוחה – קרה או חמה.
מצרכים:
- 320 גרם פסטה פרפלה ברילה
- 100 מ”ל חומץ יין אדום
- כף דבש
- ¼ כפית מלח ים
- בצל סגול אחד, פרוס דק
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- 2 אגסים בשלים, חתוכים לפלחים קטנים
- 100 גרם אגוזי פקאן קלויים ומומלחים
- 2 כפות עירית קצוצה
- 250 גרם גבינה כחולה רכה, קצוצה גס
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה.
- מכינים כבישה: מרתיחים חומץ, דבש ומלח ושופכים על הבצל. משרים 10 דקות.
- מערבבים את נוזל הכבישה עם שמן הזית ליצירת רוטב.
- מערבבים את הפסטה עם הרוטב, האגסים, הפקאנים, הבצל הכבוש, העירית והגבינה.
- מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
באדיבות מותג הפסטה ברילה - בתאבון !
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
