רכש שלישי בשבוע: הפורוורד ליונל פיגרואה חתם בהפועל באר שבע/דימונה
16.04.26 / 10:38
הקבוצה מבירת הנגב מעלה הילוך וממשיכה לעבות את הסגל לקראת החזרה לליגה בראשון הקרוב באולם הקונכייה. ליונל (LJ) פיגרואה, שחקן נבחרת הרפובליקה הדומיניקנית עם עבר ביורוקאפ, יחזק את עמדת הפורוורד ומצטרף לגארד מרקיז בארנט ולשחקן הפנים טי.ג'יי ביקרסטף שחתמו בימים האחרונים.
הפועל באר שבע/דימונה מעלה הילוך ומוכיחה שהיא לא קופאת על השמרים לקראת חזרתה המסתמנת לשגרת המשחקים בליגת העל.
הקבוצה מבירת הנגב מבצעת מתיחת פנים מהירה ומקיפה לסגל שלה, כשהמטרה הברורה היא להגיע מוכנים ככל האפשר למפגש הביתי המסקרן מול הפועל חולון, שייערך ביום ראשון הקרוב בשעה 20:30 באולם הקונכייה. במסגרת המאמצים לעבות את השורות, הודיע המועדון על רכש שלישי תוך ימים ספורים, המשנה לחלוטין את פני הקבוצה ומעמיק משמעותית את הרוטציה של הצוות המקצועי.
החלק השלישי והטרי בפאזל המתחדש של האדומים הוא הפורוורד ליונל (LJ) פיגרואה ג'וניור בן ה-28 (1.98 מטר). פיגרואה, שחקן נבחרת הרפובליקה הדומיניקנית, מביא עימו ניסיון אירופאי ואמריקאי עשיר. את דרכו המקצוענית החל בליגת הפיתוח של ה-NBA ובליגה הפורטו-ריקנית, וזאת לאחר קריירת מכללות בה שיחק במספר אוניברסיטאות ורשם בעונתו האחרונה במדי אורגון ממוצעים יפים של 12.3 נקודות ו-6.1 ריבאונדים למשחק. בעונת 2023/2024 עשה פיגרואה את קפיצת המדרגה לאירופה כשהצטרף לאולם הגרמנית, במדיה הרשים עם 12.5 נקודות בבונדסליגה ו-12.3 נקודות ביורוקאפ.
את העונה הנוכחית הוא החל בקורונה מהליגה הספרדית הבכירה, משם עבר לאריס סלוניקי היוונית ושיחק עמה גם כן במסגרת היורוקאפ. לאחרונה שיחק בקבוצת קפיטנס מליגת ה-G-League, שם העמיד ב-47 משחקים ממוצעים של 12.8 נקודות ו-4.4 ריבאונדים, תוך שהוא מדייק ב-42.3% מצוינים מחוץ לקשת.
הצטרפותו של פיגרואה מגיעה, כאמור, בעיצומו של שבוע עמוס במיוחד במשרדי המועדון הדרומי ומשלימה מסע רכש מרשים. רק יממה קודם לכן, הקבוצה הודיעה על צירופו של הגארד האמריקאי מרקיז בארנט (24, 1.92 מטר), שיהווה תוספת כוח משמעותית לקו האחורי. בארנט מגיע לבאר שבע לאחר שהחל את העונה הנוכחית באוקלהומה סיטי בלו, קבוצת הבת של הת'אנדר בליגת הפיתוח, שם קלע 8.2 נקודות בממוצע למשחק. לפני כן, השלים בארנט את שנותיו בליגת המכללות באוניברסיטת קנט סטייט, אותה סיים עם 8.6 נקודות בממוצע.
גל ההחתמות הדרומי החל עוד קודם לכן עם צירופו של הפורוורד-סנטר טי.ג'יי ביקרסטף (24, 2.05 מטר), שהונחת כדי לחזק ולעבות את האזור שמתחת לסלים. ביקרסטף מגיע לאחר שהעמיד מספרי דאבל-דאבל מרשימים בעונת הרוקי שלו בלימסול הקפריסאית, והספיק לשחק העונה גם בבשקימי מקוסובו ובא.א.ק לרנקה. כעת, עם צירופם של בארנט בקו האחורי, ביקרסטף בצבע ופיגרואה בעמדות הפורוורד, מקווים בהפועל באר שבע/דימונה שהשלישייה החדשה תשתלב במהירות בשיטה הקבוצתית, ותסייע לאדומים לצאת לדרך חדשה ומוצלחת לעיני הקהל הביתי.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
