בעטה בדלי: הפועל באר שבע/דימונה שמטה יתרון דרמטי והפסידה בראשל"צ
28.04.26 / 11:24
למרות 24 נקודות של אל.ג'יי פיגרואה והופעת בכורה טובה של דמיאן דאן (18), האדומים מהנגב שמטו יתרון מבטיח בדקות הסיום ונכנעו 87:84 למכבי ראשל"צ. כעת, הפנים למשחק הבית מול גליל עליון ביום ראשון.
הפועל באר שבע/דימונה יצאה אמש מבית מכבי עם תחושת פספוס צורבת, לאחר ששמטה יתרון ברגעי ההכרעה ונכנעה 87:84 למכבי ראשון לציון.
האדומים של רמי הדר כבר החזיקו את המשחק בידיים והובילו בדקות הסיום, אך התקשו למצוא את הטבעת במאני-טיים ואפשרו למקומיים להפוך את התוצאה עם ריצת 0:10 דרמטית בשניות הסיום, שמנעה מהדרומיים ניצחון חוץ רביעי ברציפות. לפני שריקת הפתיחה נערכה באולם דקת דומייה לזכרו של ימנו זלקה ז"ל.
אל.ג'יי פיגרואה היה נקודת האור המרכזית בשורות באר שבע עם משחק מצוין של 24 נקודות. הפורוורד להט בעיקר ברבע השלישי, בו קלע מחצית מנקודותיו, תוך שהוא מדייק ב-4 מ-8 מחוץ לקשת. דמיאן דאן, שרשם הופעת בכורה מחודשת בישראל, הציג יכולת נהדרת עם 18 נקודות, אך לרוע המזל החטיא את השלשה שיכולה הייתה לכפות הארכה בשניות הסיום. קודי דמפס, שהתעורר ברבע הרביעי עם רוב נקודותיו במשחק (12 בסך הכל), ויואב ויטלם (11) תרמו גם הם, אך זה לא הספיק מול הכתומים.
המשחק התאפיין בנדנדת סלים לכל אורכו. באר שבע פתחה טוב עם מטח שלשות והובילה 20:22 בסיום הרבע הראשון, אך המארחת הגיבה בריצה משלה וירדה להפסקה ביתרון 41:47. ברבע השלישי פיגרואה לקח פיקוד והוביל קאמבק אדום שהוריד את הקבוצות ב-65:66 דרומי לקראת עשר הדקות האחרונות. הרבע המכריע היה מותחן של ממש: חניכיו של הדר הצליחו לייצר ריצת 3:12 שהעניקה להם יתרון חשוב, אך ראשון לציון סירבה לוותר, ניצלה את הבצורת האדומה בהתקפה והפכה את התוצאה פחות מ-15 שניות לבאזר.
בעקבות ההפסד, באר שבע/דימונה מחמיצה הזדמנות להיפטר מהמאזן השלילי ויורדת ל-11:9 בליגה. כעת, האדומים יקוו להתאושש, לתקן את הטעויות ולחזור למסלול הניצחונות כשיחזרו הביתה לאולם הקונכייה ביום ראשון הקרוב, שם יארחו את הפועל גליל עליון.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
