מתכונים שיצילו את המצב

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('dcd1d779-2719-4aba-9fad-1af28bd9e484','/dyncontent/2024/3/21/f5c6fbf4-2749-4549-8c62-2139dbde48d2.jpg',17667,'עע יעדים 0324 אייטם',525,78,true,33896,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('dcd1d779-2719-4aba-9fad-1af28bd9e484','/dyncontent/2024/3/21/f0bff0df-977b-40ad-bfa7-e0143f5efecd.jpg',17661,'רבין 0324 אייטם',525,78,true,33896,'Image','');},7]]);})

אם אתם צריכים להכין סעודה לפסח שתהיה בה גם מנות בסגנון אשכנזי.... נראה לנו שאתם זקוקים לעזרה:
קניידלך מסורתי, גפילטע פיש בדבש, רולדת לדר במילוי בשר ואורז, עוף מזוגג בדבש ויין לבן ופטריות שמפניון יכולים בהחלט להציל את המצב.

באדיבות מסעדת סנדר.

מתכון לקנידעלך מסורתי

חומרים:

רבע ק"ג קמח מצה

4 ביצים

2 כוסות מים חמים

2 כפות שמן

מלח, פלפל לבן לפי הטעם

אופן הכנה:

לשים בקערה את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה.

יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).

מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן ומלח ומניחים את הכדורים לבישול של כ- 10 דקות.

יודעים שהם מוכנים כשהם צפים למעלה.

סמוך למועד הארוחה מעבירים את כדורי הקנידעלך לחימום אחרון במרק עוף צח.

מגישים לכל סועד מעט מרק עוף ושלושה עד ארבע כדורים.

 

מתכון לגפילטע פיש בדבש

מרכיבים:

קרפיון שלם (1-1.5 קילו)

2 ביצים קשות

2 ביצים חיות

100 גר' קמח מצה

2 בצלים קצוצים

2 גזרים

כפית פלפל שחור

2 כפות סוכר

2 כפות דבש דבורים טהור

מלח על פי הטעם

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכל פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך). מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו-2 ביצים קשות. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, הדבש, המלח, פלפל, קמח מצה ו-2 הביצים החיות. לשים עד יצירת עיסה אחידה. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל וגזר פרוסים. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך שעתיים וחצי. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת חריפה.

 

מתכון לרולדת לדר במילוי בשר ואורז (או סושי לדר בנוסח אשכנז)

מרכיבים:

שני משטחי לדר באורך 15*15 ס"מ

חצי קילו כתף עגל טחון גס

100 גר' אורז מבושל

100 גר' פירות יבשים מגוונים

שלושה בצלי שאלוט

רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה

כף פפריקה מתוקה

כף סוכר חום

קורט קינמון

שתי כפות שמן

רבע כוס יין מרסלה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל

אופן ההכנה:

למילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם פטרוזיליה או כוסברה לפי בחירה. מוסיפים את הפפריקה, את הקינמון, המלח והפלפל. לאחר מכן מוסיפים את האורז ומערבבים את התערובת היטב. מטגנים במחבת לכ-5 דקות. מניחים מהתערובת על כל אחז ממשטחי הלדר מהקצה עד הקצה ומגלגלים בעדינות. סוגרים את הקצוות באמצעות קיסם.

בשארית המילוי ממלאים את תערובת הפירות היבשים ומניחים בצד.

את הלדר הממולא מטגנים בשמן עמוק רותח למשך כדקה עד הזהבה, מניחים על נייר סופג, מעבירים למקרר למשך שעה. לאחר הקירור פורסים את הלדר לרצועות ברוחב של שניים וחצי ס"מ ומהדקים עם קיסם. במקביל , מכינים את הרוטב.

לרוטב: מטגנים את הבצלים בסיר עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים רבע כוס יין מרסלה. מצמצמים מעט את הרוטב. מוסיפים את הפירות היבשים הממולאים (שהנחנו בצד) מבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה למשך 5 דקות.

בזמן שרוטב מתבשל: מניחים את פרוסות הלדר הממולא בתבנית אפייה. יוצקים מלמעלה מהרוטב החם והפירות היבשים הממולאים ומעבירים לתנור לחימום קצר לפני הגשה.

 

מתכון לעוף מזוגג בדבש ויין לבן ופטריות שמפניון

מרכיבים:

עוף שלם בינוני טרי ונקי

שני בצלים חתוכים לטבעות

שתי עגבניות בשלות מגורדות

ראש שום טרי

250 גר' פטריות שמפיניון

חצי כוס ציר עוף

חצי כוס יין לבן חצי יבש

שתי כפות רסק עגבניות

שתי כפות דבש

כפית פפריקה אדומה

שתי כפיות מלח

כפית פלפל שחור

שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים. מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין. לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

 

בתיאבון וחג שמח! 

 "סנדר"

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('83ea2dca-15e2-4f9e-ae0c-167448bdaee6','/dyncontent/2024/3/17/260ec54c-8061-40bc-b317-3feb9c3dde6a.gif',17630,'סמי 0324 אייטם ת',525,78,true,33898,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('83ea2dca-15e2-4f9e-ae0c-167448bdaee6','/dyncontent/2024/3/17/a7a9b135-4a9e-4155-bd24-72abff96bf88.jpg',17627,'מכללה טכנולוגית 0324 אייטם',525,78,true,33898,'Image','');},7]]);})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה