הכל התחיל בטוקיו: סיפור חייה של יו"ר נעמת חגית פאר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('70ae0423-e7fa-464d-9466-f2bc6adf3602','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,true,33920,'Image','');},7],[function() {setImageBanner('70ae0423-e7fa-464d-9466-f2bc6adf3602','/dyncontent/2022/9/29/6d85e308-fcfa-410d-ae1c-105b97c61e18.jpg',15320,'מכללת השף אייטם',525,78,true,33920,'Image','');},7]]);})

חגית פאר פועלת לקדם נשים בכלל תחומי החיים במסגרת תפקידה כיו"ר נעמת, אך מאחורי האישה העוצמתית והנעימה שכולכם מכירים מסתתר סיפור חיים מלא הפתעות, בו גם אירועים שעיצבו את חגית עד לאישה שהיא כיום. ריאיון מיוחד עם אחת הנשים המשפיעות בדרום.

חגית פאר, יו"ר נעמת נגב מאוחד משנת 2012, עברה שינויים רבים ועבודות שונות בחייה "אוהבת דברים חדשים" היא מספרת. דרכה בעולם התעסוקתי מתחילה לפני כ-25 שנה. בגיל 23, בזמן שעבדה בבורסה ליהלומים ברמת גן קיבלה הצעה מעניינת, לעבוד בסניף של הבורסה ליהלומים בעיר טוקיו שביפן "עבדתי שם חצי שנה, חוויה מדהימה". לא הלחיץ אותך עם כל כך הרבה יהלומים עלייך? "אפשר להסתובב בביטחון מלא, ברכבת, באופניים". איך התרשמת אז מהתרבות היפנית? היחס כלפי ישראלים? "מרגיש נפלא, תרבות מאוד מכבדת. מקבלי פנים, נעימים ומנומסים".

אבודה בטוקיו

בשבוע הראשון שלה בטוקיו הלכה חגית לאיבוד: "יצאנו לאכול חברים מהעבודה. ידעתי לחזור הביתה ברכבת, ומשם ברגל הביתה. אותו ערב כשהגעתי לתחנה היא הייתה סגורה, לא ידעתי איך להגיע הביתה. עצרתי מונית, הנהג ידע רק יפנית, נוסעים מסתובבים ואני לא מזהה שום דבר. הנהג החזיר אותי לתחנה ממנה אסף אותי והראה לי את הדרך החוצה". אז איך הגעת הביתה? "אמרתי לנהג לא לא לא! והמשכנו עד שמצאתי בניין שנראה לי מוכר ותוך כדי גם למדתי מילים חדשות". כמו? " 'מסוגו' שזה ישר. בסוף הצלחתי להגיע הביתה, היה מטורף".

הכל התחיל בטוקיו. צילום: פרטי

לאחר חצי שנה חזרה חגית לישראל, והחלה לבנות את דרכה. 8 שנים מחייה עסקה בתחום המלונאות "למדתי מנהל מלונאי בכיר בטכניון. עסקתי במספר תפקידים במלונאות, במכירות, בתיירות, בשיווק. גם משם לקחתי איתי הרבה מאוד כלים". בהמשך התקדמה חגית אל עולם ההייטק ואבטחת המידע, ושימשה יועצת אסטרטגית בחברת בזק. אך מדובר רק בקצה המזלג, שכן חגית למדה גם תואר ראשון במדעי הרוח והחברה ובקרוב עתידה להתחיל לימודי תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מודל החיקוי של חגית הפאר

את דמותה של חגית עיצבה, כך היא מספרת, סבתה "סבתא שלי עלתה לארץ ב-1952 מבוקרשט ברומניה. הגיעה למעברה בבאר שבע שזה מקום שונה לחלוטין, מזג אוויר שונה, בגדים שונים, צורת חיים שונה ועיסוק שונה לחלוטין. כדי להביא פרנסה היא עבדה כתופרת, עשתה תיקונים ופרנסה כך את הבית. בהמשך הצליחו לעבור מהמעברה לדירת חדר. הייתה אישה עם בית פתוח, מתגעגעת לימים התמימים האלה".

סבתה של חגית נפטרה כשהייתה רק בת 10, תלמידה בכיתה ד' "בדיוק עברנו לעומר. סבתא שלי תמיד מלווה אותי, נמצאת איתי". איך את חושבת שדמות סבתך עיצבה אותך? "הערכים שגדלתי עליהם קודם כל להיות בן אדם טוב. דבר שני, השיתוף כלפי נשים אחרות כנראה שחלחל וזה טבוע בי. מאוד חשוב לשתף ולחבר בין נשים אחרות. אני רואה שכעושים דברים שבאים בלב, זה קורה".

בתמונה: חגית (בילדותה) עם אמה ציפי סילוקי וסבתה רחל אונטרמן ז"ל. צילום: פרטי

"המשפחה זה מקור הכוח שלנו"

פאר נשואה ואמא לטל ורז. ההורים והמשפחה הן דמויות מאוד משמעותיות בחייה "המשפחה שלי הם התמיכה שלי. אישי היקר יוסי וחמותי מרים, והמשפחה שלי שתומכת, זה מקור הכוח שלנו". איך משלבים את הקריירה בחיי המשפחה? "הייתה תקופה שאני יותר תמכתי, והייתה תקופה שבעלי יותר תמך בבית. מגייסים כוחות, ברגע שיש הבנה וזוגיות טובה וכל אחד מבין שהוא רוצה להגשים את החלום שלו, זה אפשרי בהחלט. בסדנאות בנעמת אנחנו מדברות על הסוגיות האלה של הורות וזוגיות, מה אנו דורשים מעצמנו, איזה דוגמה נותנים לילדים שלנו, ואיך מגייסים את בני הזוג לגידול משותף של הילדים. כשהילדים היו קטנים ההתמודדויות היו לא פשוטות, של ללמוד, לעבוד ולהקדיש זמן לילדים, מאוד מאתגר".

התפוח לא נפל רחוק מהעץ

טל, בתה של חגית, זכתה ביום העצמאות האחרון באות מצטיינת נשיא המדינה, אך לדברי חגית, שמרה על צניעות יתרה "זו התרגשות אדירה, גם היה לי יום הולדת אז הייתה חגיגה כפולה. אני כל כך גאה בבת שלי, עושה כדי לעשות ולא כדי לקבל אות. זה שהצבא ראה וציין את הדרך שלה, זה שיא ורגע מכונן בחיים, השארתי נחל של דמעות אושר בבית הנשיא, גאווה עצומה".

המשפחה זה מקור הכוח שלנו. חגית פאר ובתה טל ביום קבלת מצטיינת נשיא. צילום: פרטי

על נשים משפיעות ושוויון מגדרי

חגית היא יו"ר נעמת נגב מאוחד, ארגון שחרט על דגלו קידום נשים לעמדות משפיעות, ומקיימים בו סדנאות להעצמה נשית ותמיכה "הן מבינות שהגיע הזמן שלהן" אומרת חגית. "נשים מהוות יותר מ-51% מהאוכלוסייה, וצריך לראות יותר נשים בעמדות משפיעות. צריך לבחון את השאלה למה אין יותר נשים בעמדות משפיעות, האם כי הן לא רוצות או לא מקבלות את ההזדמנות?". חגית אומרת כי על מנת לשנות את המצב הקיים, נדרש "לשנות את התפיסה התרבותית חברתית, להכניס את הגבר הביתה, ולחנך לשוויון מגדרי".

"בשבילי כל יום הוא יום האישה,כל יום אני חושבת כיצד ניתן לקדם נשים בכל התחומים, איזה כלים אפשר לספק להן, איך אפשר לעודד אותן להתפתח ולהתקדם וכיצד לשתף את הגברים בהפיכת החברה לחברה שוויונית יותר. לשם כך אני עוסקת בתכנון סדנאות, ימי עיון וכנסים בתחומים שונים בהם אנו דנות במורכבות החברתית, חינוכית ,מנהלות שיח על ההתמודדויות השונות ועוסקות כמעט בכל רבדי החיים והמעגלים השונים בחיינו".

בשבילה כל יום הוא יום האישה. חגית פאר. צילום: מישל אמזלג

מלבד סדנאות להעצמה ותמיכה לנשים, מפעילים בנעמת מערך מעונות יום לפעוטות בגילאי שלושה חודשים עד שלוש שנים. במרחב הנגב 14 מעונות יום המפוזרים בכל הנגב, בהם עובדות 250 נשים המעניקות חינוך ל-1,100 פעוטות. שם לדברי חגית, עוסקים בפיתוח ההון האנושי באמצעות קורסי הכשרה למטפלות ולמנהלות המעונות, שיפור המראה ופתיחת מעונות חדשים. חגית לא עוצרת, כשמטרתה היא להמשיך ולקדם נשים ולהקנות חינוך ראוי לדור הצעיר "זו עבודה עם מסירות עצומה, שמטרתה לחנך ולגדל דורות של ילדים".

עברת הרבה תפקידים בארגונים שונים, את בקנדציה שנייה בנעמת, חושבת על התפקיד הבא? "אני בתפקיד שלי מתוך שליחות עצומה, אוהבת ומסורה למה שאני עושה, סיפוק ענק. ויש לי עוד כל כך הרבה עבודה, מתמקדת בעבודה שלי וכרגע לא חושבת כרגע על תפקידים אחרים. הכל פתוח".

הריאיון עם חגית פאר שודר ביום שישי ה-4.5.18 בתוכנית "המשפיעים בדרום" ברדיו דרום, אותה מגיש כתבנו ב'באר שבע נט', שרון טל.

"המשפיעים בדרום" – בהגשת שרון טל.

כל שישי ב-15:00. שידור חוזר בשבת בשעה 11:00. ברדיו דרום FM 95.8/97.  

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('6de47cdb-4349-4ecd-a31d-120e6f4d4f86','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33922,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה