11 הבדלים בין באר שבע של פעם לעומת היום בסדרת תמונות נוסטלגית

$(function(){setImageBanner('43b7b81a-4543-4ba9-bb12-34cd68d93b33','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33920,'Image','');})

באר שבע מוזכרת כבר בתנ"ך בספר בראשית בשל הברית שכרת אברהם עם אבימלך. בחלוף השנים השתנתה העיר פעמים רבות, עד שעברה לחסות המדינה ואנשי העיר שבו להתיישב בה מכל קצוות תבל. הקימו בה מגוון מקומות בילוי ושימרו את שהיה. נתקפנו פרץ נוסטלגיה ויצאנו לבדוק איך נראים היום המקומות האהובים על תושבים העיר  

באר אברהם

באר אברהם הוא אתר היסטורי תיירותי הממוקם בכניסה לעיר העתיקה ויש שיגדירו אותו כמקום הראשון בו נכרת הסכם שלום אי פעם, בתקופת התנ"ך בין אברהם לאבימלך. במרכז המתחם באר המים המוזכרת בתנ"ך. בתחילה הייתה הבאר מקום ציבורי ארכיאולוגי, אך מאוחר יותר הוחלט על הקפת הבאר בחומה בכדי לשמר את המקום כאתר היסטורי. בשנת 2013 עבר המתחם שיפוץ מקיף וכיום באר אברהם המחודש הוא מרכז מבקרים חדשני ומקורה, הכולל מסכים דיגיטליים המציגים את סיפורו של אברהם אבינו. במקום מדריכים אשר מקבלים את באי המקום ומעבירים הדרכות על ההיסטוריה של העיר באר שבע.

 באר אברהם לפני ואחרי

מוזאון הנגב

המבנה הוקם בשנת 1906 בתחילה היה "בית המושל" העות'מאני. לימים בשנות ה-50 שימש המבנה כמשרדים הראשונים של העירייה. ולתקופה קצרה שימש כמבנה ארכיאולוגיה, אך בשנת 1999 הוחלט על שיקומו ושימורו כמוזאון תרבות. כיום המבנה הממוקם בעיר העתיקה פתוח לקהל הרחב ומגיעות אליו תערוכות מתחלפות רבות וכמו כן, מתקיימים במתחם טקסים והופעות במועדים מיוחדים.

 פעם בית המושל, היום מוזיאון הנגב

מלון נאות מדבר

מלון נאות מדבר החל להיבנות בשנת 1961 ושנתיים לאחר מכן בתחילת שנת 1963 כבר נפתח באופן רשמי וחגיגי לציבור הרחב, הוא הוקם בכניסה המערבית של באר שבע, שבאותם ימים נחשב לתחום הנמצא מחוץ לעיר. הקמתו התבצעה באמצעות משקיעים מקנדה וארצות הברית, והאדריכל שעיצב אותו הוא דוד עקדי. במתחם המלון היה חדר כושר, מגרש טניס, מתחם ספא, מועדון ספינינג ואף אולמות לקיום אירועים. במהלך השנים שימש המלון את המבקרים בעיר ואף את תושבי העיר שהגיעו להנות בבריכת המלון.

בשנת 2006 נרכש מתחם המלון על ידי יזמים וכבר בשנת 2008 הוא נהרס לטובת בניית מתחם הקניות השני בגודלו בארץ ה"גראנד קניון" שגם הוא משרת את מבקרי העיר והתושבים. בקניון 250 חנויות בניהם חנויות בגדים, מסעדות, מתחמי משחק לילדים ואף אירוח הצגות לילדים לאורך ימות השנה.

המלון האהוב, הפך במרוצת השנים לקניון גדול

קולנוע קרן

קולנוע קרן הוקם בתחילת שנות החמישים על ידי קרן פועלי הבניין של ההסתדרות, מי שתכנן את המבנה היו זוג האדריכלים שולמית ומיכאל נדלר. זהו בית הקולנוע הראשון שהוקם באזור הנגב והכיל כ-1,200 מקומות ישיבה. בבית קולנוע זה הוצגו כל הסרטים הכי בולטים של אותה תקופה ולימים אף הועלו בו הצגות תיאטרון מהמצליחות ביותר של תאטראות כמו: הבימה והקאמרי. בתחילת שנות התשעים נסגר האולם ומאוחר יותר נהרס בשל סכנת החומרים מהם היה עשוי גג המבנה. כיום במתחם בו היה בית הקולנוע האהוב קיימים שני גורדי שחקים שנבנו על ידי י.ח דמרי, ונקראים: מגדלי קרן כזכר לשמור המקורי של המקום קולנוע קרן.

 קולנוע קרן (צילום: יצחק קלטר) מול מגדלי קרן (צילום: נועה גבאי)

קולנוע אורות

קולנוע "אורות הנגב" הידוע בשמו קולנוע אורות, נפתח לראשונה בשנת 1960 הוא ממוקם במרכז שכונה ג' ובאולם 800 מקומות ישיבה. כשכרטיס לקולנוע עוד עלה 3 לירות, הסרט הראשון שהוקרן בו היה "הגשר על נהר קוויי" אותו רצו להקרין גם כאחרון לפני סגירת הקולנוע, אך לא הספיקו להביא את העותק לפני שנאלצו לסגור את המקום. לימים ניסו לבצע עסקת מכירה לחברת י.י.ח.מ השקעות ונכסים בכדי להקים במקום בניין מגורים, אך העסקה לא צלחה והמבנה נותר בעינו. במהלך השנים נלחמו תושבי באר שבע לשמר את המבנה, כאתר היסטורי תרבותי החשוב לעיר ולמרות זאת כיום המבנה עדיין נותר נטוש והרוס.

 המבנה נותר עומד, נטוש והרוס. קולנוע אורות

קולנוע אורן

קולנוע אורן ממוקם במרכז אורן הנמצא בכניסה הצפונית של באר שבע בשכונה ד', במבנה היה אולם הקרנה שבו 817 מקומות ישיבה וכמו כן במה עליה הופיעו מגוון רחב של הצגות. הוא היה אחד מבתי הקולנוע הפופולאריים בשנות ה-70, הסרט הראשון שהוקרן בו הוא: "ניו יורק, ניו יורק" בשנת 1972. לימים פרצה שריפה במקום שגרמה להרס בגג המבנה ובבמת ההצגות. על אף הצלחתו הגדולה הוא נסגר בתחילת שנות ה-90 בעקבות כניסת הטלוויזיה שהחליפה באופן מהיר את בתי הקולנוע הרבים שהיו בעיר. בשנת 2006 רכשו את המבנה בכדי לבנות בניין מגורים, אך תכנית זאת לא יצאה לפועל וכיום המבנה נותר נטוש וסביבו מרכז חנויות אוכל.

 קולנוע אורן כיום נטוש. צילום נועה גבאי

מפגש מונטנה

מפגש מונטנה הידוע בכינוי "גלידה מונטנה" היה ממוקם בסמוך לנחל באר שבע – שכונת נווה נוי, עוד בימים שלא דיברו על חוק המרכולים מונטנה היה מקום הבילוי האהוב על תושבי העיר בשבת. רבים מתושבי העיר זוכרים את המקום ככזה שחגגו בו ימי הולדת, יצאו לדייטים או סתם בילוי עם חברים. כיום המקום משמש כמרכז מסחרי, אך עדיין כל מי שעובר באזור מיד נזכר בחוויות הנוסטלגיה המשמחות ובטעם הגלידה עם הקצפת והדובדבן. כיום במקום הגלידה האהובה ישנו מרכז מסחרי הכולל חנויות שונות בניהם: קיוסקים, חנויות המוכרות מוצרים לבית ועוד.

 מונטנה באדיבות קבוצת הבפייסבוק זכרונות ילדות באר שבע, כיום מרכז מסחרי

סקייטלנד

לאחר בילוי בגלידה מונטנה רבים מתושבי העיר היו חוצים את הכביש וממשיכים את הבילוי בסקייטלנד, מתחם מהנה לכל המשפחה ובו משחקים רבים לגילאים השונים בניהם: מכונות משחק, מכוניות מתנגשות וגולת הכותרת מתחם ההחלקה על גלגיליות הראשון שנבנה בבירת הנגב החמה. כיום המתחם משמש כאולם אירועים "סלבדור".

 פעם סקייטלנד כיום אולם אירועים. צילום נועה גבאי

מסעדת סמי וסוסו

המסעדה המוכרת והאהובה הוקמה בשנת 1970 על ידי מרסל לרר, בשוק העירוני. בתחילה הייתה המסעדה מתמחה בבשר בקר טרי, שהוגש לפי משקל לצד בירה מהחבית. את שמה של המסעדה בחר מי שהקים את המקום מרסל לרר בעקבות אהבתו לסדרת הטלויזיה המוכרת של שנות ה-70, סמי וסוסו. לימים עברה המסעדה שינויים קלים במסגרתם נכנסו מאכלים נוספים כמו: סלטים וציפס לבקשת קהל הלקוחות. כיום המסעדה נותרה בבעלות משפחת לרר, אך היא מנוהלת ומושכרת על ידי מי שעבדו בה לאורך השנים נטלי ופאבל.

 הבעלים של מסעדת סמי וסוסו (אז והיום) באדיבות מרגנית לרר

נתן הירקן הלא יקרן

חנות הירקות של נתן הייתה ממוקמת בשכונה א' בסמוך לגן הראשונים ובלב אזור מגורים. רבים היו מגיעים ברגל לקנות ירקות טריים ולטעום מהמטעמים הביתיים שהכין נתן. כיום במקום פועל קיוסק שכונתי. ואילו נתן נותן בעסקי המזון וכיום מנהל מסעדה המגישה מאכלים תימנים בייתים מעשי ידיו של נתן ובני משפחתו העובדים עמו במקום, את המסעדה ממלאים מדי יום אנשים מכל קצוות העיר המגיעים במיוחד לארוחת צהריים מנחמת וטעימה.

 

פעם חנות ירקות כיום קיוסק שכונתי (בתמונה נתן הירקן)

חנוכה אצל איציק וסוניה

ולסיום מתוק, מי שגר בשכונה א' בעיר וודאי זוכר היטב את חג החנוכה, המלווה בתור ארוך מלא בממתינים לקניית הסופגניות האהובות של איציק וסוניה (פרימה). הזוג המוכר היה עומל שעות רבות על הכנת הסופגניות מבוקר עד ערב. סופגניות שאז עוד עלו שקל אחד בלבד. רבים מתושבי העיר היו פוקדים מדי יום את החנות בכדי לקנות בייגל ובחג החנוכה סופגניות חמות שמכינים במקום לפי הזמנה. הפשטות של אותה תקופה סופגניות ריקות או עם ריבה מזכירה את פשטות הזוג הצנוע שזכורה לרבים עד היום והטעם עוד נותר בפה. כיום משמש המקום כמחסן של אחת מחנויות המתחם.

 חנות הסופגניות כעת מחסן (במסגרת: איציק וסוניה פרימה באדיבות בתיה יפה)

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('5a44d9f2-dbbc-4459-92c4-f4d28d61bd4b','/dyncontent/2024/12/2/ec01fc17-6600-46e6-9b9b-487e45d04e92.jpg',18776,'כיוונים 1224 אייטם',525,78,false,33922,'Image','');})
 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה