מבחוץ זה תות, מבפנים יצירת מופת: הקונדיטור הבאר שבעי שכובש את הרשת ואת בלוטות הטעם
23.06.26 / 12:00
עידן בן ברוך, האיש מאחורי "לה פטיסייר", לא מסתפק בעוד קינוח יפה. הוא הפך פירות לקינוחי אשליה מרהיבים שנראים אמיתיים לחלוטין, מסעירים את הרשתות החברתיות ומביאים לקוחות מכל הארץ לטעום את היצירות שהפכו לשיחת היום.
אז אם עדיין לא שמעתם על הקינוחים שגורמים לאנשים לעצור, לצלם ולהתבלבל - כנראה שלא ביקרתם לאחרונה ב"לה פטיסייר" ,ובעיקר באינסטגרם שלו שכבר תפס אלפי עוקבים.

עידן בן ברוך, מי שזכה לתואר "הקונדיטור של באר שבע", ממשיך להוכיח שיצירתיות, תשוקה ודיוק יכולים להפוך קינוח לחוויה שלמה. מה שהחל כקונדיטוריית בוטיק מקומית, הפך עם השנים למוקד עלייה לרגל עבור חובבי מתוקים מכל רחבי הדרום, ולאחרונה גם הרבה מעבר לו.
בשתי הקונדיטוריות שלו, בשכונה ה' וברמות, הצליח בן ברוך ליצור אווירה שמרגישה כמו בית קפה קטן בפריז. אבל דווקא בתקופה שבה נדמה היה שכבר ראינו הכול בעולם הקינוחים, הוא הצליח להפתיע מחדש, ובגדול.
"במקום לעצור, בחרתי לחדש"
השנים האחרונות לא היו פשוטות עבור בעלי עסקים בישראל, וגם בן ברוך הרגיש היטב את השפעות המלחמה על הענף. "כמו רוב בעלי העסקים בישראל, גם אנחנו חווינו תקופה לא פשוטה", הוא מספר. "אנשים יצאו פחות, חגגו פחות והמצב הכללי השפיע על הצריכה. אבל דווקא בתקופות כאלה הבנתי כמה חשוב להמשיך לחדש ולרגש. במקום לעצור, בחרתי ליצור, לפתח מוצרים חדשים ולתת לאנשים רגע קטן של שמחה בתוך המציאות המורכבת". ואכן, מתוך הרצון לחדש נולד אחד הפרויקטים המדוברים ביותר שלו
בעוד שבעולם הקונדיטוריה נעשה בשנים האחרונות שימוש נרחב בפירות, בן ברוך החליט לקחת את הרעיון צעד קדימה.
תסביר לנו
"רציתי לא רק להוסיף פרי לקינוח, אלא להפוך את הפרי עצמו להשראה ולקינוח כולו. האתגר היה ליצור קינוח שנראה בדיוק כמו הפרי מבחוץ, אבל כשחותכים אותו מגלים עולם שלם של טעמים, מרקמים וטכניקות קונדיטוריה".

כך נולדה סדרת קינוחי האשליה שלו: תותים, מנגו, לימונים ופירות נוספים שנראים אמיתיים לחלוטין. רק אחרי החיתוך מתגלה הסוד: שכבות של מוסים, קרמים, גנאש, מילויים ופטיסרי מוקפד המבוסס כולו על טעמי הפרי עצמו.
לדבריו, המטרה הייתה ברורה כבר מהיום הראשון. "רציתי שאנשים יסתכלו על הקינוח וישאלו את עצמם אם זה באמת פרי. ורק אחרי הביס יבינו שמדובר בקינוח" הסביר. התגובות, כך מסתבר, עלו על כל הציפיות. "בהתחלה אנשים פשוט לא האמינו. הם צילמו את הקינוחים מכל זווית אפשרית ורק אז טעמו. הרבה לקוחות סיפרו שהחוויה כפולה - גם ההפתעה מהמראה וגם הטעם עצמו". הקינוחים הפכו במהירות לאחד המוצרים המדוברים ביותר של "לה פטיסייר", עם ביקוש שהלך וגבר מפה לאוזן וברשתות החברתיות.
לא רק יפה - גם טעים
למרות המראה המרהיב, בן ברוך מדגיש שההצלחה לא נשענת רק על האפקט הוויזואלי. "הייחוד הוא לא רק במראה אלא גם בחוויה. אם מדובר בתות, למשל, כל השכבות, הקרמים והמילויים נבנים סביב התות. זו לא רק יצירת אמנות לעין, אלא חוויה קולינרית מלאה".ואולי דווקא השילוב הזה בין אומנות, טכניקה וטעם הוא הסוד מאחורי ההצלחה.
הביקוש הגיע מכל מקום
החשיפה, מספר בן ברוך, הגיעה כמעט ללא מאמצי פרסום מיוחדים. "הפניות הגיעו מכל מקום, דרך הרשתות החברתיות, לקוחות ששיתפו חברים, קבוצות וואטסאפ ואנשים שראו סרטון או תמונה והחליטו להגיע במיוחד. רוב החשיפה הייתה אורגנית לחלוטין".
גם הוא עצמו מודה שלא ציפה לעוצמת התגובות. "ידעתי שיש כאן מוצר מיוחד, אבל לא דמיינתי את כמות ההתעניינות. לפעמים אתה מפתח משהו שאתה מאמין בו מאוד, אבל רק כשהלקוחות מגיבים אתה מבין עד כמה פגעת בול".

ומה הדבר הבא?
"אני תמיד עובד על הדבר הבא. מבחינתי החדשנות לא נעצרת. אנחנו ממשיכים לפתח קולקציות חדשות, מוצרים עונתיים וחוויות שעדיין לא נראו בתחום הקינוחים. הלקוחות שלנו כבר יודעים שתמיד מחכה להם אצלנו הפתעה חדשה".
ובינתיים, נראה שבאר שבע זכתה לא רק בקונדיטור מוכשר, אלא ביוצר קולינרי שמצליח להפוך כל קינוח לסיפור, כל פרי לאשליה וכל ביס לחוויה שקשה לשכוח."הקינוח שלי נראה מבחוץ כמו פרי. מבפנים זו קונדיטוריה ברמה הגבוהה ביותר", מסכם בן ברוך בחיוך, ומשפט אחד כנראה מספיק כדי להסביר את כל ההצלחה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
