עיריית באר שבע: "הקמת פארק מים נמצא בימים אלו בתכנון"



הרשת געשה בשבועות האחרונים לגבי חסרונה של בריכה עירונית בבאר שבע "צריך לבחור בין ללכת לבריכה לבין לקנות אוכל לילדים". "למה אנחנו צריכים לנסוע עד למרכז בשביל פארק מים?!". עיריית באר שבע "זה בתכנון".

חום הקיץ כבר כאן, ואלפי תושבים נוהרים מידי שבוע לבריכות השחייה ברחבי העיר. אלא שברוב המקרים, מדובר בבריכות שהן חלק ממרכזי ספורט ונופש שפתוחות למנויים בלבד, או שהכניסה אליהן יקרה מאוד לאזרח הממוצע.

רק חמש (שלוש) בריכות בבאר שבע

בבאר שבע שלוש בריכות שחייה ציבוריות - בית יציב, בית החייל, ומלון לאונרדו, ובנוסף שתי בריכות שחייה במרכזי הנופש דוגמת מרכז הספורט של אוניברסיטת בן גוריון וה'קאנטרי קלאב'. במרכזי הנופש עלות כרטיס אורח היא יקרה ביחס לבריכות הציבוריות וכמו כן הכניסה מוגבלת למנויים בשבתות וחגים.


יוקר הכרטיסים במרכזי הנופש מביא את מרבית האזרחים לבריכות השחייה הציבוריות שנדרשות לאכלס בעונת הרחצה עשרות אלפי מתרחצים, מה שיוצר עומס רב בבריכות השחייה, והופך את החוויה המשפחתית לעתים, לסיוט.

"רוביק, באר שבע רוצה בריכה"

אלי סמירה, תושב באר שבע כתב את המילים הללו בפייסבוק ונענה במאות תגובות ושיתופים שקוראים להקמת בריכה עירונית. בשיחה עם אלי סמירה, הוא הסביר את פשר הפוסט שכתב "יש פה יותר מידי קניונים ועם כל הפיתוח של העיר אז צריך שיהיה בריכה נורמלית שאפשר ללכת אליה. אתה בא לקאנטרי אומרים לך "רק למנויים", אתה בא ללאונרדו גם רוצים ממך ביום שבת 70 שקלים כניסה וגם הבריכה צפופה מטר על מטר, בית החייל ובית יציב הכל מפוצץ אין לך איפה ללכת לבלות".

מחיר הכניסה היקר יחסית בבריכות בעיר גורם לתושבים לפנות לבריכות שחייה ביישובים הסמוכים כמו מרחבים או מבועים, שם הכניסה יותר זולה. "אנחנו צריכים בריכה עירונית שתהיה במחיר שפוי ולא 70 שקל כניסה לבן אדם! במחיר של כניסה אחת בבאר שבע, נכנסים שם שני אנשים. צריך לבחור בין ללכת לבריכה ולבין לקנות אוכל לילדים" כותב תושב העיר שנוהג לבלות עם משפחתו בבריכה מחוץ לבאר שבע.  

"למה אנחנו צריכים לנסוע עד למרכז בשביל פארק מים?!"

תושבים נוספים הביעו את זעמם נוכח העובדה שלא קיים פארק מים עבור תושבי באר שבע והדרום, ולכן הם נאלצים לנסוע עד לאזור המרכז "איך זה שבבאר שבע עוד לא הקימו פארק מים? העיקר עשיתם מלא מזרקות אבל פארק מים אין!" כתבה תושבת העיר. תושבת נוספת כתבה "רצו להקים לנו פארק מים בשנות ה-80, וגם לפני כמה שנים, אבל זה לא קרה".


אלי סמירה העיד על הצורך של תושבי העיר בפארק מים "דואגים פה רק לבניינים ומזרקות, מה זה עוזר לנו תושבי העיר? בעיר מפותחת כזו צריך שיהיה פארק מים, שלאנשים יהיה איפה ללכת ביום שבת עם הילדים. למה אנחנו צריכים לנסוע עד למרכז בשביל פארק מים?!".

בשנות ה-80 אכן ניסו להקים פארק מים בסמוך לאיצטדיון וסרמיל, אך הפרוייקט כשל. המגלשות שכבר נבנו נותרו במקום שנים ארוכות והמחישו את המציאות של תושבי באר שבע, שעדיין מחכים לפארק מים. על השטח הסמוך לאיצטדיון וסרמיל שיועד להקמת פארק מים, מוקמת בימים אלה שכונה חדשה. ב-2011 תכננה החברה הכלכלית של עיריית באר שבע להקים פארק מים בתחומי העיר, אך לצורך כך נדרש יזם שיקח על עצמו את הפרויקט, דבר שטרם קרה.

עיריית באר שבע: "זה בתכנון"

מעיריית באר שבע נמסר: "עיריית באר שבע באמצעות החברה הכלכלית מתכננת הקמת בריכת שחייה עירונית בקריית הספורט החדשה הממוקמת בחלק הצפוני של העיר, סמוך לאצטדיון טרנר. הבריכה שתשתרע על כ-40 דונם, תוקם על ידי יזם שיקים ויפעיל את הבריכה בשיטת B.O.T" (זיכיון פרטי לתקופה מוגבלת ש.ט.).

עיריית באר שבע מתכננים להקים בריכה עירונית. צילום אתר עיריית באר שבע

בהתייחס להקמת פארק מים מסרו בעירייה "במקביל לתכנית הנ"ל פרויקט הקמת פארק מים נמצא בימים אלו בתכנון סטטוטורי לקראת דיון בוועדה המקומית".

תושבי באר שבע יאלצו להמתין בשנים הקרובות להקמת בריכה עירונית ופארק מים. עד אז, האזרח הממוצע שלא מסוגל לרכוש מנוי יאלץ להידחק בבריכות הציבוריות, או לפנות לבריכות מחוץ לעיר באר שבע.

 

 


אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה