יו"ר עמותת איילים עשוי לעמוד לדין בפרשת השחיתות של ישראל ביתנו



בעקבות פרשת השחיתות החמורה של מפלגת "ישראל ביתנו" המסעירה כיום את המדינה יועמדו לדין חשודים רבים, בהם גם היו"ר והסגן של עמותת איילים הפועלת בבאר שבע מזה שנים.

לפני כשנתיים נחשפה פרשת השחיתות של מפלגת "ישראל ביתנו", בה נחשדים מקורבים למפלגתה, אישי ציבור ולוביסטים בביצוע עבירות שונות של מתן שוחד ומרמה במספר הזדמנויות. על פי החשד, כספים ממשלתיים הועברו שלא כדין לגופים וגורמים שונים, בתמורה להעברה חלקית של התקציב לחברי הכנסת ולמקורביהם, או מינוי מקורבים לתפקידים ציבוריים. על פי החשד, בדרך זו הועברו כספים בהיקף של מיליוני שקלים.

הפרשה נחשפה לאחר חקירה סמויה של יחידת להב 433 של המשטרה, במסגרתה נחקרו כ-480 מעורבים בפרשה. מאז תחילת הפרשה מים רבים עברו בנהר וכעת הוחלט להגיש כתבי אישום נגד רבים מהמעורבים. בין הבכירים שעשויים לעמוד לדין בפרשה: שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב, סגנית שר הפנים לשעבר פאינה קירשנבאום ועוד כ-14 חשודים נוספים.  

מתן דהן- חשוד במתן שוחד וקבלת דבר במרמה צילום מתוך יוטיוב

בין המעורבים בפרשה נקשר שמו גם של יושב ראש עמותת איילים, מתן דהן. איילים היא עמותה התיישבותית שפועלת להקמת כפרי סטודנטים בערי הפריפריה, ביניהם גם בבאר שבע. העמותה הוקמה בשנת 2002, במטרה "לחזק את מפעל ההתיישבות והמעורבות החברתית בנגב והגליל", כפי שנכתב באתר העמותה.

הרעיון בא לידי ביטוי בהקמת כפרי סטודנטים ויזמים, שמהווים בסיסי יציאה למעורבות חברתית ולהתיישבות קבע. בתחילת הדרך סטודנטים מבאר שבע הצטרפו אליהם לכפרי הסטודנטים תמורת מלגה והתנדבות חברתית, ובהדרגה התפשטה פעילותה של העמותה לכל הארץ. כיום העמותה פועלת בשיתוף פעולה רחב עם משרדי הממשלה, ארגונים, קרנות שונות ורשויות מקומיות בפריפריה.

את העמותה הקים מתן דהן יחד עם חברו ומאז העמותה פרחה, אך כעת עומד דהן בפני האשמות חמורות. על פי החשדות, דהן נתן שוחד במספר הזדמנויות לקירשנבאום וליו"ר מטה ישראל ביתנו דאוד גודבסקי. השוחד שסיפקה עמותת ''איילים'' שימש על פי החשד לצרכיהם האישיים של אנשי המפלגה, בין אם היה מדובר ברכישת שירותים עבור פעילות מפלגתית ובין אם היה מדובר בהעסקה, אמיתית או פיקטיבית, של מקורבים למפלגה ע"י הרשויות המתוקצבות.

ומה קיבל בתמורה?

דהן נחשד בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בהיקף כספי גדול, בנוגע לתקציבים שהועברו לעמותת איילים. על פי החשד, בתמורה לשוחד שסיפק דהן, סיפקו משרדי הממשלה לעמותת איילים מיליוני שקלים. כך לדוגמא, חודשיים לפני תחילת גל המעצרים בפרשת השחיתות, אישרה הממשלה העברה של 30 מיליון שקל לעמותת איילים, במטרה להקים כפר סטודנטים בשדרות. כספים שחלקם מצאו עצמם חזרה בידי מקורבי המפלגה.

בעקבות חשיפת האירועים השונים, פרסמה הפרקליטות הודעה בה נכתב כי פרשת השחיתות שנחשפה היא בין הגדולות בארץ: "הן מבחינת מורכבות ותחכום השיטה והמעשים, והן מבחינת היקף הפעילות ומספר המעורבים". הפרשה אינה כוללת מקרים בודדים, אלא מערכת כוללת של פעילות משולבת, המצביעה על פעילות עבריינית שיטתית. כאמור, נמשכת כעת בדיקת ממצאי החקירה לגבי חשודים נוספים, בטרם תתקבל החלטה אם לסגור את התיק נגדם או לשקול את העמדתם לדין.

מתחם הסטודנטים של איילים בעיר העתיקה (הדמיה)

לאחר חשיפת הפרשה מעמותת איילים נמסר בתגובה: "כעמותה ציבורית הנתונה לפיקוח ממשלתי, מתקיימים שיתופי פעולה אסטרטגיים עם מפלגות וגופים שונים בממשלה. איילים נתמכת על ידי ממשלת ישראל בכמה פרויקטים חברתיים חשובים המקדמים את מפעל ההתיישבות והמעורבות החברתית של צעירים בנגב ובגליל, לרבות כפרי הסטודנטים, התנדבות בקהילה ופרויקט דיור להשכרה. על פי הידוע לנו, החשדות הנוכחיים לא נוגעים לליבת הפעילות של הארגון ואינם קשורים כלל לפרויקטי הדיור ולכפרי הסטודנטים. העמותה פועלת בשקיפות ציבורית ונתונה לביקורת מסודרת ומתמידה על ידי כל הגורמים המוסמכים".

במידה ויוגש נגדו כתב אישום, מתן דהן, ממקימי עמותת ''איילים'' ויושב ראש העמותה לאורך שנים, עשוי למצוא עצמו בקרוב מאחורי סורג ובריח, יחד עם עשרות מעורבים נוספים בפרשה.  








אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה