תסתפק "רק" באליפות: הפועל באר שבע הפסידה בגמר הגביע
27.05.26 / 01:19
הגביע צהוב, הצלחת נשארת בנגב: הפועל באר שבע פספסה הזדמנות לדאבל היסטורי כשהפסידה הערב 2:1 למכבי תל אביב בגמר גביע המדינה בטדי, למרות שער יתרון מוקדם של אבו רומי וסיום סוער במיוחד שכלל שלוש הרחקות. במועדון מדגישים כי האליפות היא התואר המרכזי של העונה, וכבר מחר עשרות אלפים יצבעו את פארק נחל באר שבע בחגיגות האליפות השישית.
שבוע בלבד אחרי שזכתה באליפות המרגשת באצטדיון טוטו טרנר, הפועל באר שבע עלתה הערב לכר הדשא באצטדיון טדי במטרה לעשות היסטוריה, להשלים דאבל ענק ולזכות בגביע המדינה בפעם השנייה ברציפות. מולה התייצבה היריבה המושבעת מכבי תל אביב, שהגיעה רעבה במטרה לקלקל את החגיגות האדומות.
רן קוז'וך העלה את ההרכב החזק ביותר שלו, כשאחרי תבוסת החמישייה במחזור הסיום עם הרכב משני, הפעם חזרו הכלים הכבדים: ג'יבריל דיופ פתח במרכז ההגנה, מתן בלטקסה החליף באגף שמאל את הלדר לופס הפצוע, ובחלק הקדמי שיתפו פעולה אמיר גנאח, מוחמד אבו רומי ואיגור זלטנוביץ'. הפתיחה הייתה פשוט מהסרטים עבור הדרומיים, וכבר בדקה ה-12 מוחמד אבו רומי ניצל הזדמנות גדולה, מצא את הרשת וקבע אחת-אפס מוצדק שהקפיץ את אלפי האדומים ביציעים.
אלא שמאותו הרגע, היוצרות התהפכו. הפועל באר שבע איבדה מהחדות שלה, בעוד הצהובים מתל אביב נראו הרבה יותר רעבים, ניצחו בכל מאבק חצי-חצי והיו ראשונים לכל כדור גובה. למרות הלחץ, המחצית הראשונה עוד הסתיימה ביתרון אדום, אך בתוך המחצית השנייה המהפך הושלם – אייטור נגח את שער השוויון, ורוי רביבו כבש את השני וקבע מהפך צהוב.
לקראת סיום המשחק הרוחות בטדי התלהטו לחלוטין והמשחק איבד שליטה. ג'יבריל דיופ הורחק בכרטיס צהוב שני והשאיר את באר שבע בעשרה שחקנים, וממש לפני שריקת הסיום, קטטה המונית ומכוערת על הדשא הובילה להרחקתם המיידית של חמודי כנען וסמיר פרהוד.
בסיום, הדאבל ההיסטורי אמנם התפוגג והגביע נוסע לתל אביב, אבל בבאר שבע ממהרים להרגיע ומדגישים כי האליפות היא-היא התואר המרכזי והחשוב ביותר של העונה הזו. האכזבה מטדי תיעלם מהר מאוד, כי כבר מחר בערב יגיעו עשרות אלפי אוהדים אדומים לפארק נחל באר שבע, כדי לתת את האות לחגיגות האליפות הרשמיות ולחגוג את תואר האליפות השישי בתולדות המועדון.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
