רשות הטבע והגנים באזהרה לציבור: "הפסיקו להשאיר פסולת, אתם פוגעים בחיות הבר"

$(function(){setImageBanner('3f72bbe5-d4f9-4058-8fbe-698547ca7186','/dyncontent/2026/2/22/35ef9837-1f0f-41a7-b680-8aa0e45f640c.jpg',20839,'דיזיין 0226 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

תנים בחניון, חזירי בר ברחובות ושועלים בפחי האשפה הפכו למראה שכיח, וברשות הטבע והגנים מסבירים שהאשמה היא לגמרי עלינו. לרגל חודש שמירת הטבע משיקה הרשות קמפיין בשיתוף יוצר התוכן גל זהבי, במטרה לעצור את זמינות הפסולת שמושכת את חיות הבר לתוך הערים: "מזון אנושי גורם להן למחלות ולמוות"

קרדיט: דורון ניסיםהתרגלנו לראות אותם בלילות סביב הפחים השכונתיים, משוטטים באזורי התעשייה או מתגנבים לבסיסים צבאיים. אבל הנוכחות ההולכת וגוברת של חיות בר בתוך המרחב העירוני שלנו אינה תופעת טבע מקרית – היא תוצאה ישירה של ההתנהגות שלנו.

לרגל חודש "שמירת הטבע" שיצוין לאורך חודש מרץ, ברשות הטבע והגנים החליטו לשים את הפוקוס על הקונפליקט ההולך ומחריף בין האדם לחיית הבר, תחת המסר: "נשמור על חיות הבר – נשמור מרחק". במרכז המהלך עומד קמפיין רשת חדש ובועט בשיתוף יוצר התוכן והיוטיובר גל זהבי, תחת הכותרת "את המסעדות האלה חייבים לסגור".

הקמפיין החדש נועד לנפץ את האשליה שחיות הבר זקוקות לעזרה שלנו. סדרת הסרטונים ממחישה כיצד פחי אשפה שעולים על גדותיהם, שאריות מזון שנותרו מפיקניק, ואפילו קערות אוכל של חתולי רחוב שמושארות בחוץ – הופכים כולם ל"מסעדות גימיק" חינמיות עבור חיות הבר.

הבעיה היא שמזון אנושי אינו מותאם לקיבה של חיות הבר. צריכה של שאריות ופסולת אורגנית פוגעת במערכת החיסונית שלהן, גורמת למחלות קשות ולעיתים קרובות מובילה למוות. מעבר לכך, הזמינות הקלה של האוכל גורמת לחיות לאבד את החשש הטבעי והבריא שלהן מבני אדם. התוצאה: הן נכנסות יותר ויותר ליישובים, מה שמוביל לצפיפות אוכלוסין לא טבעית, התפשטות מחלות וחיכוך מסוכן עם תושבים.

המדען הראשי של רשות הטבע והגנים, פרופ' דרור הבלנה, לא חוסך בביקורת על ההתנהלות הציבורית: "העלייה ברמת החיים, יחד עם הידרדרות במודעות הסביבתית, מייצרות כמויות אדירות של פסולת אורגנית. הפסולת הזו פשוט שואבת את המינים השונים לתוך סביבת האדם, מה שמאוים ישירות על קיומן ורווחתן".

ברשות מבהירים שהפתרון נמצא בידיים של כל אחד ואחת מאיתנו, ומסתכם במספר כללי ברזל פשוטים:

  • לא מאכילים: בשום פנים ואופן לא משאירים אוכל (גם לא כוונות טובות) לחיות בר.

  • סוגרים פחים: מוודאים שפחי האשפה הביתיים והשכונתיים סגורים היטב.

  • לא משאירים שאריות בטבע: בסיום בילוי בשטח או פיקניק, לוקחים את כל הזבל איתנו או זורקים לפח סגור.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('e50302dd-bcd5-4f81-b96a-d5c93370370a','/dyncontent/2026/2/19/4a4072ab-d267-4c02-8bea-45c821bbfb51.jpg',20824,'משחקי השף 26 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה