רהט, בני שמעון ולהבים משלבות ידיים: אזור התעשייה שייצר אלפי משרות יוצא לדרך
29.07.26 / 14:30
רשות מקרקעי ישראל נתנה אור ירוק ואישרה הרשאה תקציבית לפיתוח האזור הדרומי של פארק התעשייה המשותף לבני שמעון, רהט ולהבים. הפרויקט ישתרע על כ-1,200 דונם של תעשייה מתקדמת, ימשוך חברות ענק לדרום וצפוי לשנות את מפת התעסוקה באזור.
הטרקטורים בדרך לשטח: פרויקט הפיתוח של פארק "עידן הנגב דרום" עובר באופן רשמי משלב התכנון לשלב הביצוע. לאחר החתימה על הסכם פיתוח היסטורי בהיקף של למעלה מ-460 מיליון שקלים, התקבל כעת התקציב הראשון מרשות מקרקעי ישראל (רמ"י) שיאפשר את תחילת עבודות התשתית במקום. המיזם, שצפוי לייצר אלפי מקומות עבודה חדשים, הוא פרי שותפות אזורית הדוקה של המועצה האזורית בני שמעון, עיריית רהט והמועצה המקומית להבים.
ביקושי שיא לתעשייה והייטק עוד לפני שעלו לקרקע
את המתחם החדש, שצפוי להפוך לאחד ממוקדי התעשייה והתעסוקה הגדולים בישראל, תפתח ותשווק חברת "בני שמעון ייזום ופיתוח" בניהולו של דרור קרואני. התקציב שאושר יופנה להכשרת הקרקע, סלילת כבישים והקמת תשתיות מים, ביוב, חשמל ותקשורת, לקראת שיווק המגרשים.
הנתון המפתיע הוא שכבר עתה, עוד בטרם החלו עבודות הפיתוח בפועל, מסתמן ביקוש עצום לשטחים בפארק: כ-350 דונם מתוך המתחם כבר נמצאים במסלול הקצאה לחברות גדולות. הפארק מיועד לאכלס מתחמי הייטק, תעשייה ביטחונית, חברות תשתיות וייצור מתקדם, לצד מרכזים לוגיסטיים ענקיים.
"גשר של הייטק, חדשנות ועשייה משותפת"
ראשי הרשויות השותפות למיזם בירכו על יציאתו לדרך ועל הזרקת התקציבים הראשונית. ניר זמיר, ראש המועצה האזורית בני שמעון ויו"ר דירקטוריון עידן הנגב, ציין: "זהו רגע משמעותי עבור הנגב. עידן הנגב דרום יהיה אחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של מדינת ישראל, ימשוך חברות מובילות, יחזק את הכלכלה האזורית וייצר אלפי מקומות עבודה איכותיים לתושבי הנגב".
ראש עיריית רהט, טלאל אל-קרינאווי, עמד על חשיבות הדו-קיום והשותפות: "השותפות החזקה והמיוחדת בין רהט, בני שמעון ולהבים מוכיחה שדרך שיתוף פעולה אזורי אמיתי אנחנו יכולים להביא לצמיחה כלכלית אדירה. עידן הנגב אינו רק אזור תעשייה, אלא גשר של הייטק וחדשנות שממצב את הנגב כקטר הכלכלי של המדינה".
גם ראש המועצה המקומית להבים, אלעד ארזי, הצטרף לדברים והוסיף: "השותפות מוכיחה שכאשר רשויות פועלות יחד עם חזון משותף, אפשר לקדם מהלכים גדולים שמשנים מציאות. אנחנו גאים להיות חלק מהמהלך הזה".
את הזווית הממשלתית סיפק שי קרפ, מנהל מרחב דרום ברמ"י, שסיכם: "המעבר לשלב הביצוע הוא צעד משמעותי שיאפשר הגדלה ניכרת של היצע הקרקעות לתעשייה מתקדמת. רמ"י תמשיך לפעול בשיתוף פעולה כדי להצמיח את הנגב ולהביא הזדמנויות עבור תושבי הדרום".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
