''ראיתי תיעוד שלה מכה את בני ואז יושבת בבית קפה עם חברות - זה מאד מתסכל''
27.03.25 / 18:35
הורי הגן של חברת "כיוונים" בשכונה ב' בבאר שבע, בו נעצרו חמש סייעות החשודות בהתעללות בחסרי ישע, מדווחים כי נתקלו בסייעות ברחבי העיר – מה שמוסיף לתסכולם ולהרגשתם שהמערכת לא פועלת במלוא הרצינות לטובת ילדיהם

הפרשה שמסעירה את העיר באר שבע נמצאת בשלב קריטי לאחר שהחקירה הועברה לטיפול הפרקליטות. אך בעוד שהסייעות החשודות בהתעללות לא נמצאות במעצר בית – שכן הן אינן מסוכנות לציבור – ההורים טוענים שהמצב בלתי נסבל. הסיבה - לא אחת הם נתקלים באותן סייעות החשודות ברחוב, בפארק, בסופרמרקט ואף בבנק. לדבריהם, השגרה שבהן יכולות להסתובב חופשי בעיר יוצרת תחושת חוסר אונים ומתח נוסף בעקבות המעשים שעשו לכאורה כלפי ילדיהם.
אחת מהאמהות מספרת בכאב: "אף אחד לא מצפה שהן יסתגרו בבית, אבל לראות אותן קונות לחם בסופר או יושבות בפארק עם ילדים אחרים או עם חברות בבית קפה ושגרת החיים שלהן ממשיכה כרגיל, בעוד שלנו נעצרה לחלוטין – זה קשה לנו מאוד. אנחנו לא יודעים איך להתנהל, מרגישים שאנחנו חיים בסיוט בלתי נגמר." אם אחרת מהגן ממחישה את הקונפליקט: ''ראיתי תיעוד שלה מכה את בני ואז יושבת בבית קפה עם חברות - זה מאד מתסכל''.
ההורים מביעים תחושת חוסר אמון בהתנהלות חברת "כיוונים", במיוחד לאחר שגילו כי בתחילת הפרשה, הנהלת החברה לא עדכנה אותם בזמן על כך שאחת הסייעות נלקחה לחקירה. "זה מעשה אבסורדי", אומר אחד ההורים. "הרגשנו שהם לא מתייחסים בכובד ראש למה שעברנו ומה שילדינו עברו. הם לא חשפו את המידע הזה בזמן, מה שמלמד על חוסר שקיפות מצידם."
בתוך כך, ההורים מביעים תקווה שהמשטרה והפרקליטות לא ייתנו למקרה להתמסמס ושלא יאפשרו לחברת "כיוונים" להמעיט בחומרת המעשה. "אנחנו רוצים לראות את החוק פועל", אומר אחד ההורים. "אם מישהו עשה דבר כזה, הוא חייב לשלם על כך, אחרת איך נוכל להרגיש בטוחים שהילדים שלנו לא יהיו בסכנה גם בעתיד?"
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
