קטין בין העצורים: שלל סמים ותחמושת בפשיטת כוחות הביטחון באופקים
10.05.26 / 15:06
במסגרת המאבק בפשיעה החמורה ובסכסוכי העבריינים בדרום, פשטו בסוף השבוע כוחות משטרה ומג"ב על מספר יעדים בעיר. בחיפושים נתפסו סמים בכמות מסחרית ותחמושת. בין העצורים – קטין. מעצרם של שניים מהחשודים הוארך בבית המשפט.
הסכסוכים האלימים בין משפחות הפשע והגורמים העברייניים בדרום לא נחים גם בסופי השבוע, אך הפעם כוחות הביטחון הקדימו תרופה למכה. על רקע המתיחות הגוברת באזור, יצאו בסוף השבוע האחרון כוחות משולבים של משטרת ישראל ומשמר הגבול למבצע מעצרים וחיפושים דרמטי בעיר אופקים, מבצע שנועד להעביר מסר ברור לעבריינים ברחובות.
הפעילות המבצעית בשטח לא השאירה מקום לספק. בלשי תחנת אופקים, מגובים בלוחמי יחידת סה"ר ויחידת שחר 101 המובחרת של מג"ב, פשטו במקביל על מספר מוקדים בעיר שהוגדרו מראש כיעדים חמים. במהלך החיפושים המדוקדקים שנערכו במתחמים, איתרו הכוחות לא רק סמים מסוכנים בכמויות גדולות שאינן מיועדות לצריכה עצמית – אלא גם תחמושת חיה שהוחזקה בניגוד לחוק, אשר על פי החשד נועדה לשמש את המעורבים במאבקי השליטה המסוכנים.
הפשיטה הממוקדת הסתיימה בארבעה עצורים, כולם תושבי אופקים. הנתון המטריד במיוחד בפרשה הוא שבין החשודים שנאזקו ונלקחו לחקירה בתחנה נמצא גם קטין, עדות מדאיגה נוספת למעורבותם ההולכת וגוברת של צעירים בעולם הפשע המקומי.
במקביל לחקירה הראשונית, מיהרה המשטרה להביא שניים מהחשודים המרכזיים בפרשה, גברים בני 26 ו-30, לדיון דחוף בבית משפט השלום בבאר שבע. בית המשפט, שבחן את חומר הראיות שהונח בפניו, החליט להאריך את מעצרם עד מחר (11.5.26), בזמן שהחוקרים ממשיכים לחבר את חלקי הפאזל.
במשטרת ישראל מסכמים את הפעילות בסיפוק, אך מבהירים כי מדובר במערכה מתמשכת. התיק הנוכחי באופקים הוא חלק בלתי נפרד מהמאבק היומיומי והעיקש נגד מחוללי הפשיעה. המטרה, מדגישים במשטרה, נותרת ברורה: לנקות את הרחובות מאמצעי לחימה וסמים, למנוע את אירוע האלימות הבא, ולהבטיח את שלומם וביטחונם של תושבי הדרום.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
