סקר חדש חושף: כמה קבלנים יסכימו שוב להעסיק פלסטינים?
09.10.25 / 16:35
מסקר שנערך בהתאחדות קבלני השיפוצים עולה כי רוב הקבלנים תומכים בהחזרת עובדים פלסטינים לענף רק במסגרת צוותים משולבים, ולא ככוח עבודה מרכזי. יו"ר ההתאחדות ערן סיב מזהיר: "אסור לחזור לטעות של הישענות על עובדים פלסטינים בלבד"
בעקבות חתימת הסכם הפסקת האש, קוראים קבלני השיפוצים לממשלה להסדיר מחדש את כניסת העובדים הפלסטינים לישראל – אך באופן מבוקר ומשולב עם עובדים ישראלים וזרים. מסקר שערכה אתמול התאחדות קבלני השיפוצים בקרב מאות קבלנים עולה כי 41.6% מהנשאלים מעדיפים תמהיל מעורב של עובדים מכל המגזרים, ורק 10.8% מעוניינים להעסיק עובדים פלסטינים בלבד.
מהסקר עולה כי הענף עדיין חצוי בשאלת העסקת הפלסטינים: 50.7% מהנשאלים הצהירו כי לא יחזרו להעסיקם גם אם ייחתם הסכם רשמי, בעוד 49.3% כן הביעו נכונות לכך. עם זאת, 57.2% אמרו כי יעדיפו להעסיק עובדים זרים על פני פלסטינים גם לאחר ההסכם.
לשאלה האם הציבור יסכים להכניס עובדים פלסטינים לבתי מגורים לצורך עבודות שיפוץ, העריכו 53.3% מהקבלנים כי בעלי הבתים יסרבו לכך, לעומת 46.7% שסברו שיסכימו.
יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, ערן סיב, התייחס לנתונים ואמר כי "בעקבות חתימת ההסכם יש הזדמנות להסדיר את משבר כוח האדם שפוקד את הענף זה למעלה משנתיים. מאז שנאסרה כניסתם של כ-15 אלף פלסטינים, הובאו רק 750 עובדים זרים – מספר זניח שאינו עונה על הצורך."
סיב הוסיף כי מדיניות הממשלה בעבר – שדחפה את הענף להישען כמעט לחלוטין על עובדים פלסטינים – התבררה כטעות: "הלקח החשוב מ-7 באוקטובר הוא שלא ניתן להישען על מגזר אחד בלבד. מדינת ישראל צריכה לאפשר כניסה מבוקרת של פלסטינים לאחר בדיקות ביטחוניות יסודיות, לשלבם עם עובדים ישראלים וזרים, וליצור ודאות לענף כולו."
לדבריו, גם כיום נכנסים לישראל מדי יום עשרות אלפי פלסטינים באופן לא חוקי, ולכן "הסדרה רשמית ובטוחה עדיפה על מצב של כאוס והעסקה פיראטית. שילוב נכון בין פלסטינים, ישראלים וזרים הוא המפתח להורדת מחירים ולהחזרת הענף לפעילות תקינה."
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
