מצדיעים לגיבורים: באר שבע ציינה 81 שנים לניצחון על גרמניה הנאצית
09.05.26 / 16:17
מאות משתתפים, בהם וטרנים שלחמו במלחמת העולם השנייה, בני נוער ומשפחות, הגיעו ביום חמישי האחרון לפארק הניצחון בעיר לטקס העירוני המרגש. ראש העיר, רוביק דנילוביץ': "חובתנו המוסרית היא להנחיל את מורשתם לדורות הבאים".
עיריית באר שבע קיימה השבוע את הטקס העירוני המסורתי לציון 81 שנה לניצחון בעלות הברית על גרמניה הנאצית. האירוע, שנערך בפארק הניצחון בעיר, עמד בסימן גבורה, זיכרון והעברת המורשת ההיסטורית מדור לדור.
הטקס המרגש נערך במעמד מאות משתתפים, כאשר במרכזו עמדו הווטרנים – גיבורי הניצחון. יחד עם בני משפחותיהם ובני נוער תושבי העיר, קיימו הווטרנים את מצעד הגבורה המסורתי, שנועד לסמל את המחויבות העמוקה של הדור הצעיר להמשיך ולשמר את זיכרון הלוחמים והלוחמות שלחמו בחירוף נפש מול הצורר הנאצי.
רגעים מרגשים מהטקס:
תפילות ושירה: במהלך העצרת נישאו תפילות "יזכור" ו"אל מלא רחמים" לזכרם של הנופלים. כמו כן, מקהלת הווטרנים ע"ש ולדימיר קרסניצקי ז"ל הופיעה וריגשה את הקהל.
הנחת זרים: בסיום הטקס הונחו זרים למרגלות האנדרטה על ידי ראש העיר, ממלא מקומו, סגניו, חברי מועצת העיר, קציני צה"ל, נציגי משרד העלייה והקליטה וארגונים נוספים.

ראש העיר באר שבע, רוביק דנילוביץ', פנה לווטרנים בנאומו ואמר: "אנו מצדיעים ללוחמות וללוחמים שבאומץ ליבם ובנחישותם הכניעו את הרוע, שינו את פני ההיסטוריה והבטיחו לנו חיים של חופש. חובתנו המוסרית היא להנחיל את מורשתם לדורות הבאים. המפגש המרגש כאן היום בין הווטרנים לבני הנוער הוא העדות לכך שלפיד הזיכרון ממשיך להאיר בלב הדור הצעיר".
האירוע הופק ביוזמת עיריית באר שבע, בהובלת מחלקת הקליטה בחברת "כיוונים", ובשיתוף הדוק עם משרד העלייה והקליטה ועמותת "מדור לדור".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
