מניין העצורים עלה ל-10; המציתים מגבעות בר יישארו מאחורי סורג ובריח
29.12.25 / 12:00
בעוד הכפר תראבין תחת כיתור הדוק, השר בן גביר ומפכ"ל המשטרה הגיעו לשטח כדי לגבות את הכוחות. בתוך הכפר החלו הפרות סדר ויידוי אבנים, המשטרה הגיבה באמצעים לפיזור הפגנות. ניצב בובליל חשף: מאות שוטרים ירחיבו את המבצע לאיתור אמל"ח צבאי גנוב בכל רחבי הנגב.

תנופת המעצרים בנגב נמשכת: משטרת המחוז הדרומי משלימה בתוך פחות מ-48 שעות את מעצרם של עשרה חשודים מרכזיים בפעילות האלימה בכפר תראבין וביישובי הסביבה. במוקד הפעילות: שלושת החשודים בהצתת עשרות הרכבים ביישוב גבעות בר הובאו בפני שופט ומעצרם הוארך, תוך שהמשטרה מגבשת נגדם תשתית ראייתית מוצקה.
הכפר תראבין, שבו החלה פעילות האכיפה במסגרת מבצע "סדר חדש", נותר תחת כיתור כוחות גדולים של יחידות סה"ר, יואב ומג"ב. במהלך הפעילות אתמול החלו הפרות סדר שכללו יידוי אבנים לעבר השוטרים, אך הכוחות הגיבו בנחישות באמצעים לפיזור הפגנות והמשיכו בביצוע המעצרים הממוקדים.
מפקד המחוז הדרומי, ניצב חיים בובליל, הציג את שלבי ההמשך של התכנית המבצעית: מאות שוטרים ולוחמי המשמר הלאומי יפשטו בימים הקרובים על יעדים פליליים נוספים. המטרה המוצהרת: איתור כלי נשק צבאיים גנובים ותחמושת, וחיסול היכולת של ארגוני פשיעה לבצע פעולות "נקם" בעקבות אכיפה.
בביקור שנערך אצל הכוחות הפועלים, הבהיר השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, כי המדיניות השתנתה: "הסדר החדש בנגב כאן כדי להישאר. לא נרתע ולא נתקפל מול עבריינים". מפכ"ל המשטרה, רנ"צ דני לוי, גיבה את הכוחות והוסיף: "כל עבריין יפגוש יד ארוכה ונחושה. לא נסבול תקיפה של שוטרים או פעולות נקם בעקבות אכיפה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
