מכת המעופפים בבאר שבע חוזרת: העירייה מרגיעה, התושבים זוכרים את עקיצות העבר
18.03.26 / 17:40
שוב נחילי חרקים מציפים את שמי באר שבע. העירייה ממהרת להבהיר שמדובר בחרקים עונתיים לא מזיקים שהתרבו בעקבות גשמי החורף, אך עבור תושבי נווה נוי ונווה זאב שסובלים מהתופעה כבר שנים – ההבטחות לא תמיד מספיקות.
הקיץ עוד רגע כאן, ואיתו גם האורחים הלא קרואים של באר שבע. בימים האחרונים מדווחים תושבים רבים ברחבי העיר על כמות חריגה של חרקים מעופפים באוויר. בתגובה לבהלה, הוציאה עיריית באר שבע הודעת הרגעה רשמית, בה היא מסבירה כי לא מדובר ביתושים או בחרקים מעבירי מחלות, אלא בחרקים עונתיים בלבד.
על פי הודעת העירייה, התופעה מורגשת השנה ביתר שאת בעקבות כמות הגשמים הגבוהה שירדה בחורף האחרון. הגשמים הובילו לצמיחת עשבייה נרחבת המשמשת כבית גידול לאותם חרקים. בעירייה מבטיחים כי מדובר ב"תופעה טבעית וחולפת" שתיעלם מעצמה תוך מספר שבועות, ומציינים כי צוותי אגף איכות הסביבה כבר נמצאים בשטח ומבצעים פעולות הדברה בתוואי נחל באר שבע.
היסטוריה של עקיצות והאשמות הדדיות
אולם, עבור תושבי העיר – ובמיוחד בשכונות כמו נווה נוי, נווה זאב ושכונת הפארק – ההסברים של העירייה מתקבלים לעיתים בחשדנות טבעית. כזכור, בשנים קודמות סבלו תושבי השכונות הללו ממכות קשות של יתושים של ממש שפגעו משמעותית באיכות חייהם.

בעבר, תושבי נווה נוי הפנו אצבע מאשימה אל עבר נחל באר שבע כגורם המרכזי למטרד הבלתי נסבל. מנגד, בעירייה טענו אז כי מקור המפגע הוא דווקא בשטחים הפרטיים של התושבים, בדגש על בריכות שחייה פרטיות שהושארו עם מים עומדים והשקיית יתר בגינות. גם בשכונת נווה זאב תועדו בקיצים הקודמים נחילי מעופפים סביב פארקים שהוצפו במים עומדים וסבלו מהזנחה, תקופה שלוותה גם בחששות כבדים סביב עליית התחלואה בקדחת הנילוס.
האם הפעם אכן מדובר רק בחרקים עונתיים תמימים שיחלפו בקרוב, או שמא אנחנו בפתחה של עונת עקיצות נוספת? בעוד שצוותי העירייה ממשיכים בפעולות בתוואי הנחל, לתושבים נותר רק לקוות שההבטחה ל"תופעה חולפת" אכן תתממש במהרה, ולא תשחזר את סיוט הקיצים הקודמים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
