לכבוש את ערב החג: כוכבת מאסטר שף והמורה איילת בן סימון מציעה 3 מתכונים

$(function(){setImageBanner('e56bac30-72d9-456b-a0d1-331c562739de','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

עוד לא החלטתם מה יככב השנה על שולחן ערב ראש השנה? מחפשים מנה שתהיה גם חגיגית, גם טעימה וגם תעשה את ה"וואו" לאורחים? כוכבת 'מאסטר שף' והמורה לאוכל באהבה, איילת בן סימון, מגישה במיוחד לכם שלושה מתכונים חלומיים - כולל קינוח שיסגור את הארוחה בדיוק בטעם הנכון.

לשון בקר עם ירקות שורש ודבש

לשון בקר עם ירקות שורש ודבש

המצרכים:

לשון בקר

חבילת גזרים צבעוניים (יש בה בערך 6 גזרים)

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

1 בצל גדול

1 ראש שום

4-5 מח עצם

1 כף דבש

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

נמלא סיר לחץ במים, נכניס את לשון הבקר ונבשל שעה וחצי-שעתיים.

בתום הבישול נוציא את הלשון וננקה אותה משכבת העור, וכשהיא תתקרר לפרוס לפרוסות דקות.

בתבנית מרופדת בנייר אפייה נניח את ירקות השורש והגזרים קלופים ושטופים היטב.

נזלף שמן זית ונתבל במלח ופלפל שחור.

נכסה בנייר כסף,

ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות חום עליון תחתון ל30 דקות.

בזמן הזה נתחיל ברוטב -

נחתוך בצל לרצועות עבות - בינוניות.

בסיר סוטאז' נשים בערך 3 כפות שמן זית ונוסיף את הבצל.

כשהוא מקבל צבע חרוך, נתבל בכפית גדושה מלח, חצי כפית פלפל שחור ונוסיף 350 מ״ל ממי הציר של הלשון וכף דבש.

 

כשמתחיל לבעבע - נוסיף את פרוסות הלשון ונסדר את הירקות שצלינו ומח העצם, ואת כל הנוזלים שיש בתבנית.

בשלב זה נוסיף גם ראש שום חצוי.

נביא הכל לרתיחה למשך 10 דקות, ננמיך את הלהבה לאש בינונית ונבשל עוד שעה וחצי כדי שהכל יצא לנו רך ועסיסי.

בתום הבישול נכניס את הסיר ללא המכסה לתנור שחומם מראש ל230 מעלות, מצב טורבו, למשך 5 דקות, או עד שהירקות מקבלים צבע יפה וזהוב.

 

כבד קצוץ בתוך סלסלות קדאיף מושלמות וחגיגיות

כבד קצוץ בתוך סלסלות קדאיף מושלמות וחגיגיות!

המצרכים:

לסלסלות קדאיף:

1/3 חבילת שערות קדאיף

1/4 כוס שמן

מפשירים את השערות, שמים בקערה ושופכים עליהם את השמן.

מפרידים את השערות ומערבבים טוב עד שהשמן נוגע בהכל.

לוקחים תבנית עם שקעים ומניחים באופן אחיד שערות קדאיף -  שימו לב שהשערות עוטפות גם את הדפנות.

לוקחים כוס עם תחתית בגודל מתאים לשקע ודוחסים טוב את השערות.

מחממים תנור ל180 מעלות ואופים עד שהם שחומים ויפים.

 

פטה כבד:

1/2 ק״ג כבד עוף מוכשר(יש הסבר בהיילייטס בעמוד)

2 בצל בינוני חתוך לרצועות ומטוגן במחבת עם שמן עד להזהבה

1 ביצה קשה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות דבש

 

טוחנים הכל במעבד מזון עד למרקם כמעט חלק.

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר יפה ומזלפים לתוך קערות הקדאיף.

 

ריבת בצל:

2 בצל בינוני חתוך לרצועות.

3/4 כוס מים

3/4 כוס סוכר

 

שמים בצל בסיר קטן ומאדים (מטגנים ללא שמן) בסיר עד שהם נהיים מעט שקופים.

מוסיפים מים וסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהבצל זהוב, מבריק ושקוף.

מצננים מעט ומניחים כמות שאתם אוהבים מעל הכבד.

אפשר לפזר רימונים לקישוט ומרקם.

*אל תזלפו על כל הסלסלות אם אין לכם צורך בזה. אפשר לשמור את חלק מהסלסלות בתוך שקית סגורה היטב ,ואת הכבד שנישאר בתוך שקית הזילוף במקרר ולזלף לארוחה השנייה שוב *

 קינוח: קראמבל תפוחים פרווה שלא תירצו להכין עם חמאה יותר

קינוח: קראמבל תפוחים פרווה שלא תירצו להכין עם חמאה יותר

לקראמבל:

1 כוס קמח לבן

1/3 כוס סוכר חום כהה

100 גרם נטורינה בטעם טבעי קרה

וחתוכה לקוביות

1/4 כפית קינמון טחון

 

לתערובת התפוחים:

5 תפוחים מזן סמיט (הירוק החמוץ)

קלופים למחצה וחתוכים לקוביות קטנות.

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/2 לימון סחוט

1 כפית קינמון טחון

1 כפית קורנפלור

 

אופן ההכנה:

 מערבבים יחד את כל תערובת התפוחים ומעבירים לתבנית פיירקס בינונית ועמוקה .

שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הקראמבל ומערבבים בפולסים ארוכים עד שיש תערובת פירורית.

מפזרים שכבה אחידה מעל התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לחצי שעה (או עד שרואים שהרוטב של התפוחים מתחיל לבעבע מחוץ לקראמבל).

מוציאים מהתנור ומוזגים לצלחת הגשה כשהכל חם, ומעל הקרמבל תפוחים מניחים כדור גלידה וניל פרווה. 

מוזמנים לעקוב אחרי עוד מתכונים בעמוד האינטסגרם של איילת בן סימון:

https://www.instagram.com/ayelet_ben_simon?igsh=ODh6bmpiOGdrb2d2&utm_source=qr

המורה איילת בן סימון במאסטר שף. צילום: פרטי

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('b1dfdc7f-d418-42bc-b725-db291c826969','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה