לא רק המבורגר: מעכשיו תוכלו להזמין דפיברילטור בוולט

$(function(){setImageBanner('ca7df1a8-4d6b-419d-9dd0-ec011fa6c0fb','/dyncontent/2026/2/22/35ef9837-1f0f-41a7-b680-8aa0e45f640c.jpg',20839,'דיזיין 0226 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

שיתוף פעולה מסקרן בין מד"א לאפליקציית המשלוחים לרגל יום המודעות למפעם: חנות פופ-אפ ייעודית תאפשר רכישת מכשיר מציל חיים עד הבית, כולל הדרכה חינמית. "המטרה - להנגיש את ההצלה למרחב הפרטי"

קרדיט: מד"אנדמה שהתרגלנו להזמין כמעט הכל בלחיצת כפתור – מארוחות צהריים, דרך קניות בסופר ועד תרופות – אבל שיתוף הפעולה שמושק היום (ראשון, 22.2) לוקח את אפליקציית המשלוחים למחוזות מצילי חיים. לרגל יום המודעות הלאומי לדפיברילטור (מפעם), חברו במגן דוד אדום לחברת Wolt במהלך יוצא דופן, שיאפשר לראשונה בישראל לרכוש את המכשיר הרפואי ישירות דרך היישומון.

הנתונים שעומדים מאחורי היוזמה הזו ממחישים עד כמה היא נחוצה: מדי שנה מתרחשים בישראל לא פחות מ-16 אלף מקרי דום לב מחוץ לכותלי בתי החולים. במצבי חירום מסוג זה, שעון החול הוא האויב הגדול ביותר – כל דקה שחולפת ללא התערבות רפואית מקטינה את סיכויי ההישרדות בכ-10 אחוזים. למרות שרואים היום יותר ויותר מכשירים מוצבים במרחבים ציבוריים וקניונים, הסטטיסטיקה מראה כי רק ב-12% מהמקרים אכן נעשה שימוש בדפיברילטור לפני שהאמבולנס מגיע לזירה. הפער הזה מחדד את הצורך הקריטי בהימצאות המכשיר דווקא בזירה הביתית – בבנייני המגורים, בבתים הפרטיים ובמשרדים.

קרדיט: מד"א

במהלך החודש הקרוב תפעל בתוך אפליקציית Wolt חנות ייעודית של מד"א, שתציע למכירה דפיברילטורים בפריסה ארצית. הרוכשים יוכלו לבחור בין מכשיר ביתי רגיל לכזה המגיע יחד עם ארון אחסון מותאם. האספקה תתבצע בתוך כחמישה ימי עסקים, וכדי לוודא שהרוכשים ידעו מה לעשות ברגע האמת – כל רכישה תלווה בהדרכת תפעול בחינם מטעם צוותי מד"א.

המהלך הנוכחי הוא המשך ישיר לחיבור שכבר קיים בין שני הגופים. "הפלטפורמה שלנו מאפשרת היום להנגיש גם מוצר שמציל חיים", אמר מנכ"ל Wolt ישראל, תומר כהן, והזכיר כי עד כה הוכשרו כ-2,000 משליחי החברה כמגישי עזרה ראשונה על ידי מד"א. אותם שליחים, אגב, כבר הספיקו לבצע למעלה ממיליון וחצי מסירות מאז שהוסמכו.

מנכ"ל מד"א, אלי בין, בירך על המיזם והדגיש את חשיבות הזמינות: "בדום לב, הדקות הראשונות חורצות גורלות ומפעם זמין יכול להציל חיים. החיבור לוולט מייצר לציבור דרך פשוטה, מודרנית ונגישה להצטייד מראש במכשיר שיכול לעשות את כל ההבדל".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('ea7d2b1a-8cc8-4946-81a4-07b388e3d7e7','/dyncontent/2026/2/19/4a4072ab-d267-4c02-8bea-45c821bbfb51.jpg',20824,'משחקי השף 26 אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה