כתבי אישום חמורים: אלו תושבי הנגב שחימשו את המחבל שרצח את שירה סוסליק ז"ל
08.10.26 / 17:49
בתום חקירה מאומצת של השב"כ, ימ"ר דרום ומסתערבי מג"ב, הוגשו היום כתבי אישום נגד שלושה תושבי הנגב – יחיא אלעוקבי, קטין ואביו – שרכשו והעבירו למחבל את האקדח והתחמושת ששימשו לפיגוע בו נרצחה הלוחמת הבאר-שבעית שירה חיה סוסליק ז"ל. הפרקליטות: "הקלות שבה הושג הנשק – כמו אדם שיוצא לקניות בסופר".

פרקליטות מחוז דרום הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתבי אישום חמורים נגד שלושה תושבי הנגב, בגין מעורבותם בסחר בנשק ואספקת האקדח ששימש את המחבל בפיגוע הירי בתחנה המרכזית בעיר באוקטובר 2024. בפיגוע, כזכור, נרצחה סיירת מג"ב שירה חיה סוסליק ז"ל ונפצעו אזרחים נוספים.
מכתבי האישום עולה כי המעורבים ידעו היטב שהמחבל מחזיק באידיאולוגיה קיצונית, וכי קיימת אפשרות ממשית שיעשה שימוש בנשק לצורך ביצוע פיגוע טרור נגד יהודים.
הנאשמים הם יחיא אלעוקבי (26) תושב חורה, ושני מעורבים נוספים (קטין ואביו) מפזורת אלעוקבי. השלושה נעצרו במהלך חודש ספטמבר האחרון בפעילות משותפת של שירות הביטחון הכללי, חוליית פח"ע של ימ"ר דרום, ומסתערבי מג"ב דרום.

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד חיימנות חנה מוצ'ה, לקראת חודש ינואר 2024 פנה המחבל לאביו של הקטין – שהינו קרוב משפחתו – וביקש ממנו לסייע ברכישת אקדח. האב עירב את בנו הקטין, שיצר קשר עם אלעוקבי לקידום העסקה. אלעוקבי, מצידו, סיכם עם גורם שלישי על רכישת אקדח תמורת כ-43 אלף שקלים.
בהמשך, נסעו אלעוקבי והקטין לחורשת להבים, שם קיבל אלעוקבי אקדח מסוג "גלוק". השניים העבירו את האקדח לבית האב, שבדק אותו והורה לבנו למסור אותו למחבל. חודשים ספורים לאחר מכן, בטרם יצא לבצע את הפיגוע, שב המחבל ופנה לאלעוקבי בבקשה לרכוש תחמושת. אלעוקבי צייד אותו במחסנית ו-50 כדורי אקדח בתמורה ל-2,500 שקלים.
מחקירת ימ"ר דרום והשב"כ עלה כי החשודים נטועים עמוק בעולם הסחר באמצעי לחימה בנגב. מלבד העסקה שהובילה לפיגוע, אלעוקבי הואשם גם במעורבות בעסקאות נוספות בין השנים 2024–2026, בהן רכישת ארגז המכיל 990 כדורי M-16, וניסיונות לרכישת רובה קלצ'ניקוב ומשתיק קול. גם הקטין ואביו הואשמו בהחזקת קלצ'ניקוב שלא כדין בשטח פתוח סמוך לרהט.
בבקשת המעצר עד תום ההליכים, ציינה נציגת הפרקליטות את התמונה המדאיגה המשתקפת מהחקירה באשר לזמינות האמל"ח במגזר: "מתיאוריהם עולה הקלות שבה ניתן להשיג נשק, משל לאדם היוצא לקניות בסופר".
לשלושה יוחסו עבירות של סחר, נשיאה והובלת נשק ותחמושת, וכן עבירה ביטחונית חמורה של מתן אמצעים לביצוע מעשה טרור. מהשב"כ והמשטרה נמסר עם הגשת האישומים: "נמשיך כל העת בפעילות לסיכול טרור, ולא נרפה מאיתור כלל הגורמים המעורבים והמסייעים לפעילות טרור כנגד אזרחי מדינת ישראל, עד למיצוי הדין עמם".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
