ישראל פתחה במתקפת מנע נגד איראן; הוכרז מצב חירום מיוחד בכל הארץ
28.02.26 / 08:35
בעקבות תקיפת מנע שנועדה להסיר איומים מעל ישראל, במערכת הביטחון נערכים למתקפת טילים וכטב"מים בטווח הזמן המיידי. שר הביטחון ישראל כ"ץ הכריז על מצב חירום לאומי. פיקוד העורף מחמיר את ההנחיות: הלימודים בוטלו, חל איסור על התקהלויות ומקומות עבודה שאינם חיוניים ייסגרו.
מדינת ישראל פתחה הבוקר (שבת) במתקפת מנע נגד איראן, במטרה להסיר איומים ביטחוניים על אזרחי המדינה. בעקבות הפעולה, במערכת הביטחון מעריכים כי צפויה מתקפת נגד הכוללת טילים וכלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים) לעבר שטח ישראל ואוכלוסייתה האזרחית כבר בטווח הזמן המיידי.
לאור חומרת המצב, ובהתאם לסמכותו על פי חוק ההתגוננות האזרחית, חתם שר הביטחון ישראל כ"ץ על צו מיוחד המחיל מצב חירום מיוחד בעורף בכל שטחי המדינה, באופן מיידי. אזרחי ישראל נקראים להישמע בקפידה להנחיות פיקוד העורף, לגלות ערנות ולשהות בקרבת מרחבים מוגנים.
הנחיות פיקוד העורף המעודכנות
בהתאם להערכת המצב הביטחונית, הוחלט בפיקוד העורף על מעבר מפעילות מלאה לפעילות הכרחית בלבד בכל רחבי הארץ. משמעות ההנחיות החדשות:
מערכת החינוך: לא יתקיימו פעילויות חינוכיות כלל.
התקהלויות: חל איסור גורף על קיום התקהלויות במרחב הציבורי והפרטי.
מקומות עבודה: לא תתקיים עבודה, למעט עובדים המוגדרים כחלק ממשק חיוני.
תוקף ההנחיות: החל מהיום, יום שבת, 28 בפברואר 2026 בשעה 08:00, ועד ליום שני, 2 במרץ 2026 בשעה 20:00.
על כל אחד ואחת מאיתנו לוודא כי משפחתו ערוכה ויודעת כיצד לפעול בעת אזעקה כדי להגן על חיינו. ההנחיות המלאות יתעדכנו בשעה הקרובה באתר פיקוד העורף. יש להמשיך ולעקוב אחר העדכונים באמצעי ההפצה הרשמיים בלבד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
