יום המעשים הטובים בבאר שבע: חגיגה של התנדבות, נתינה וקהילה
19.03.25 / 15:35
באר שבע מציינת את יום המעשים הטובים עם שורת יוזמות מרגשות למען החברה והקהילה
יום המעשים הטובים 2025 נפתח אמש (18.3) והמשיך גם היום בבאר שבע, כאשר מאות תושבים, גופים עירוניים, מוסדות חינוך, חברות עסקיות ועמותות נרתמו לפעילויות קהילתיות מרגשות. זהו יום המוקדש לעשיית טוב, המחזק את הערבות ההדדית ומרחיב את מעגלי ההתנדבות בעיר.
עיריית באר שבע, בהובלת ראש העיר רוביק דנילוביץ', יזמה והובילה מגוון פרויקטים בשיתוף אגף הרווחה והשירותים החברתיים, מינהל משאבי אנוש, אגפי העירייה, חברות הבת ומוסדות החינוך. הפעילויות כללו שיפוץ וצביעה של בתי ניצולי שואה וקשישים, טיפוח אתרים ציבוריים, הקמת פינות ישיבה בגינות קהילתיות והנצחת חללי מלחמת חרבות ברזל. בנוסף, התקיימו אירועים מיוחדים כמו הכנת משלוחי מנות לחיילים, אריזת מזון למילואימניקים, הפנינג לילדים עם צרכים מיוחדים ויום טיפוח ואיפור לבנות הגיל השלישי.


יוזמות מרגשות ברחבי העיר
צוות החברה הכלכלית באר שבע הצטרף ליום ההתנדבות ותרם מזמנו לצביעת המרחב הקהילתי בשכונת נחל עשן. חברי הצוות חידשו את הספרייה המקומית וסידרו אותה מחדש, מתוך מטרה ליצור סביבה קהילתית נעימה ומזמינה.

שחקני הפועל באר שבע, ביניהם מתן בלטקסה, רועי גורדנה ואלון תורג'מן, הגיעו ל'קיר ההשראה' במתחם הביג בבאר שבע – פרויקט מיוחד לזכרו של סמ"ר נווה יאיר אסולין ז"ל, שנהרג בקרב בעזה. לצד תושבים רבים, השחקנים כתבו משפטי השראה וחיזוק, במטרה להעלות את המודעות לכוחה של המילה הכתובה בקידום חוסן קהילתי.

שוטרי מרחב הנגב, יחד עם צוותי מד"א ועמותת "זכרון מנחם", תרמו דם ושיער והצטרפו למערך החתימות על כרטיס "אדי" לתרומת איברים. כמו כן, השוטרים ביקרו בבתי ספר בעיר וחילקו משחקים לילדים עם צרכים מיוחדים.

עובדי חברת האבטחה צוות 3 לא נותרו מאחור, ויצאו למבצע ניקיון חופים יסודי בהרצליה, בעוד שחבריהם מסניף תל אביב השתתפו בקטיף תותים עבור החקלאים המקומיים.

מנהלת המחלקה העירונית להתנדבות, תמי איבגי חדד, סיכמה את היום ואמרה: "יום המעשים הטובים הוא הזדמנות מופלאה להעצים את רוח ההתנדבות בבאר שבע וליצור חיבורים משמעותיים בין הקהילה לעיר. לראות את כל השותפים נרתמים למען האחר – זו המהות של חברה חזקה ומלוכדת".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected]
