חוזרים מהחזית לחיים: לוחמים פצועים נפרדים ממרכז השיקום בעדי נגב

$(function(){setImageBanner('2c3c939f-e473-4c20-81fc-672860abfbf3','/dyncontent/2025/10/21/f9963a8e-dc60-4bf5-aeef-427c125cafe1.jpg',20148,'נטו ספיר 0925 אייטם',525,78,false,32653,'Image','');})

לאחר חודשים של טיפולים אינטנסיביים ושיקום מורכב, פצועי מלחמת חרבות ברזל – בהם לוחמים מהנגב שנפצעו בקרבות הקשים – נפרדים ממרכז "עדי נגב–נחלת ערן" ויוצאים לדרך חדשה, במסגרת תכנית שיקומית ייחודית שמעניקה תקווה ומשמעות לחיים שאחרי הפציעה

קרדיט: עדי נגבלאחר חודשים של טיפול אינטנסיבי ומאמץ שיקומי, מספר פצועי מלחמת חרבות ברזל נפרדו השבוע ממרכז השיקום "עדי נגב–נחלת ערן" שבנגב, כשהם עושים את דרכם חזרה לחיים האזרחיים.

המרכז הרפואי לשיקום ע"ש הארווי וגלוריה קיילי, הראשון מסוגו בנגב, טיפל במהלך המלחמה בעשרות לוחמים ואזרחים שנפצעו קשות בקרבות. המטופלים שהשתחררו כעת עברו תהליך שיקום ארוך שכלל אשפוזים אורתופדיים ונוירולוגיים, ולאחריהם לקחו חלק בתכנית הייחודית "מסתערים על החיים", המלווה גם את בני המשפחה בדרך חזרה לשגרה.

בין המשתקמים שסיימו את שהותם במרכז השבוע – שלושה לוחמים מהנגב המערבי שלחמו באומץ בשבת השחורה והמשיכו בשירות גם לאחריה:

  • הרב שחר שלום בוצ'חק, שנפצע כשיצא להגן על עירו אופקים והמשיך להילחם למרות הפציעה.

  • אביהוא קרוואני, לוחם מילואים שנפצע קשה בג'באליה לאחר שחזר שוב ושוב לשטח למרות הסכנות.

  • עידן עוז, חייל מחיל ההנדסה, שנפצע בלחימה ברפיח ביום העצמאות.

קרדיט: עדי נגב

מנכ"ל הכפר השיקומי, אבי וורצמן, נפרד מהם במילים נרגשות:
״שום סיום כאן הוא לא רגיל. אתם, שנלחמתם כדי להגן על הבית, עברתם מסע שיקום מורכב ומאתגר. עבורנו, מדובר בסגירת מעגל – מאש הקרב אל התקווה, מהריסות הגוף אל בניית חיים חדשים. אנחנו גאים בכם וגאים להיות חלק מהדרך שלכם״.

תכנית השיקום "מסתערים על החיים", המתקיימת לזכרו של סער מרגוליס ז"ל, שנפל בהגנת קיבוץ כיסופים, כוללת מעטפת רחבה של טיפולים – פיזיים, נפשיים וחברתיים – שמעניקה לפצועים ולבני משפחותיהם את הכלים להשתלב מחדש בחיים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתים בפרסומינו צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות כתובת המייל:[email protected] 



$(function(){setImageBanner('7b4c0b3a-ed23-4ec1-8a91-f3cad18dc9d9','/dyncontent/2025/11/30/ed6644f2-80bc-4005-9044-7e78f9badcd7.jpg',20500,'אייטם',525,78,false,32654,'Image','');})
 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה